Mamici de mai-iunie 2005 (3)
Continuare de la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32924" target="_blank">Mamici de mai-iunie 2005 (2)
Oana_B
Raspunsuri
mygirl spune:
Atentie viitoare mamici! Nu stiu cat de adevarat este, dar am primit azi de la colegii mei "binevoitori" care au aflat ca sunt insarcinata, urmatorul mail cu sfaturi. Au vrut sa ma sperie, dar nu au reusit ddecat sa ma distreze pe cinste. Va pup si distractie placuta!
Sinteti pregatiti sa aveti copii?
1. Pentru a va pregati sa deveniti mama, imbracati un halat de baie si fixati-va pe burta un sac plin cu fasole. Dupa 9 luni, scoateti doar 10%din continutul sacului! Pentru tatici: fugiti repede la farmacie,
goliti-va portofelul pe tejghea si invitati farmacistul sa se serveasca.
Dupa aceea, mergeti la supermarket si cereti ca salariul dvs sa fie
varsat direct in contul magazinului.
2. Pentru a avea o idee despre cum va veti petrece serile, intre orele
17h si 22h parcurgeti in lung si in lat sufrageria purtānd in brate un
sac umed care cāntareste intre 4 si 6 kg. La ora 22h lasati sacul,
reglati desteptatorul la 00h00 si mergeti la culcare. La miezul noptii,treziti-va si parcurgeti din nou sufrageria purtānd sacul timp de o ora.
Reglati desteptatorul la ora 3h00. Imposibil sa mai adormiti, evident,
asa ca treziti-va la ora 2h00 si serviti-va ceva de baut. Intoarcerea in pat la 2h45. Cānd suna desteptatorul, un sfert de ora mai tārziu,
trezirea! Cāntati cāntecele de leagan pāna la ora 4h00. Reglati
desteptatorul la 5h00. Treziti-va si preparati micul dejun. Mentineti
acest ritm timp de 5 ani...fara sa va pierdeti buna dispozitie!
3. Goliti un pepene si practicati in mijloc o gaura de talia unei mingi de golf. Suspendati-l de tavan cu o sfoara si balansati-l de la stānga la dreapta. Dintr-o farfurie cu supa (foarte lichida) incercati sa hraniti "pepenele" (care e in miscare), jucāndu-va de-a avionul cu o lingurita. Continuati exercitiul pāna cānd farfuria e pe jumatate
golita, varsati restul... pe genunchii dvs...bravo! acum stiti sa
hraniti un bebelus! Pentru a avea o idee despre ceea ce se va intāmpla
cand va incepe sa mearga, etalati dulceata pe canapea si pe perdele,
disimulati un pic de peste congelat in spatele televizorului si lasati-l acolo timp de o luna sau doua...
4. Imbracatul celor mici nu e chiar o formalitate. Incepeti prin a
cumpara o caracatita si o plasa pentru peste. Incercati sa introduceti
caracatita in plasa. Timp prevazut: toata dimineata.
5. Nu sperati ca veti mai avea o masina curata si stralucitoare ca in
ziua cānd ati cumparat-o. Cumparati o inghetata de vanilie si uitati-o
in cutia de pe bord. Introduceti o moneda in casetofon (sau CD player).Sfarāmati un pachet de biscuti sau de ciocolata pe scaunele din spate.In final, zgāriati fiecare portiera cu un cui. Perfect!
6. Mergeti la supermarket insotiti de ceva care se apropie cel mai mult de un copil mic: o capra adulta de preferinta. Daca intentionati sa aveti mai multi copii, folositi mai multe capre. Faceti cumparaturile fara sa le scapati din ochi si platiti fara comentarii tot ceea ce au distrus.
7. Repetati de cel putin 5 ori tot ceea ce spuneti.
8. O ultima recomandare: inainte de a face copii, vizitati-va prieteniicare au deja. Criticati din plin metoda lor de educatie,lipsa lor de rabdare sau de autoritate. Permiteti-va sa le dati sfaturi asupra orei de culcare, olitei, lipsa bunelor maniere la masa etc. Intr-un cuvānt:ajutati-i sa-si rezolve problemele si, in acelasi timp, profitati bine de situatie: este ultima oara cānd detineti solutiile
ciupercuta spune:
f amuzant ! ... dar uite ca toate vrem copilasi , pe noi nimic nu ne sperie !
ciupercuta+bb 9 sapt
mygirl spune:
Pentru mine e cea mai mare bucurie faptul ca am ramas insarcinata. E adevarat, sunt un pic speriata pentru ca este primul bebe. Puteti sa-mi spuneti si mie ce analize v-a recomandat medicul sa faceti? Eu am fost la medicul meu de familie care mi-a dat sa-mi fac doar grupa de sange, RH-ul, urina, glicemia...nu mai am lista la mine, dar stiu ca sunt doar 7 analize gratuite. Fara HIV pe care l-am platit separat. Voi v-ati facut si toxolasma?
iuliana spune:
Mikyy, nu cred ca esti cea mai proaspata mamicuta
. Eu am avut UM pe 8 septembrie si due date-ul e pe 18 iunie. Deci, daca e vorba sa fie bebelus, tu ar trebui sa nasti undeva pe 16 iunie.
http://community.webshots.com/user/emma_ana
http://community.webshots.com/user/emma_ana_musat
Ruxel spune:
buna,
mi-am luat rezultatul de sange de la medicover si pe foaia care mi-au dat-o nu scrie POZITIV sau NEGATIV !!! Imi scrie doar valoarea pentru Electrochemiluminiscenta: 482 mUI/mL. Dupa data ultimului meu ciclu (10.09.2004) am socotit 4 saptamani, dar oriunde am cautat, nu am gasit sa ma incadrez cu aceasta valoare. Peste tot am gasit valoarea maxima cam in jur de 426 - 429 mUI/mL. Bine, eu acum as fi intrat deja in sapt. 5, unde am gasit valori intre 19 - 7340 mUI/mL
Spuneti-mi si mie va rog daca este ok rezultatul meu si eventual voi ce valori ati avut la 4-5 saptamani de sarcina.
Deasemenea, va rog sa-mi dati un link de pe DC unde sunt scrise valorile normale ale hcg.
Babygirl stiu ca tu ti-ai facut analiza la Medicover, tu ce valoare ai avut?
va pup
Mickyyy spune:
iuliana, poate ca m-am exprimat gresit, nu ma refeream la faptul ca voi naste ultima ci ca am nascut cel mai de curand (am zis mamica, nu viitoare mamica
). Anul trecut pe vremea asta eu eram tot gravida, in ceva mai multe saptamani ca voi (vreo 14-15 probabil), am nascut anul asta, in ultima zi din martie, deci cu mai putin de 6 luni jumate in urma.
mygirl, draguti colegii tai ![]()
. Si sa stii ca asa, in mare, e cat de cat adevarat.
Imediat dupa nastere, din cele peste 20kg puse, n--am dat jos mai mult de 5
.
Dupa prima vizita la Cora (raionul nou-nascuti), am ramas lefteri. Si urmatoarele vizite au avut cam acelasi rezultat. Ne-au trebuit mai bine de 6 luni sa ne revenim, si financiar suntem abia pe linia de plutire 
. Si asta in conditiile in care amandoi castigam bine spre foarte bine si aproape toti banii au mers spre bebe.
Sac umed de 4-6 kg?! pai ce te faci cand ajunge la 8-10kg bebelusu si tot leganat vrea......iti spun eu...incepi sa 
. Si n-o sa ai inima sa-l lasi sa planga.
Eeee....la ultimele puncte inca nu pot sa-mi dau cu parerea....suntem prea mici pentru asemenea nazdravanii, da' la schimbatul pampersului si la ora de masa e asa o frichineala pe capul nostru ca ne ia si un sfert de ora numai pana reusim sa prindem aricii la pampersi (o tine numai intr-o rostogoleara continua). Ca sa nu mai zic ce show e la ora de masa...ca deh, trebuie sa vedem si noi ce ne da mami de papa asa ca bagam frumos mana in orice borcanel sau farfuriuta avem in fata, dupa care avem grija sa ne aranjam freza, eventual ne mai mananca si gingiile (ca deh, am ajuns la varsta cand ne ies dintisorii) asa ca mai bagam mana si-n gurita putin, mai dam nitel si din picioare, mai tragem si-o rostogolire cu papa-n gura si-o pierdem prin pat, si lista ar putea continua la nesfarsit.
Asa ca inarmati-va de pe acum cu multa rabdare
.
Dar nimic nu se compara cu primul lui zambet, cu primul mama, cu privirea galesa care ti-o arunca atunci cand te apropii de patutul lui, cu rasul in hohote sau batutul din palme, cu toate giumbuslucurile pe care le face peste zi. Atunci nu mai conteaza ca tu n-ai mai ajuns la coafor de juma de an, ca toata casa e vraiste, ca reuseste sa murdareasca 3 randuri de haine pe zi, si eventual si toata lenjeria de pat, ca n-ai mai dormit o noapte intreaga de luni de zile, ca te doare spatele de la atat plimbat in brate, ca exact cand vrei sa te asezi la masa lui ii vine cheful de scandal.
Mickyyy
si
Malina Ioana (31.03.2004)
karmen spune:
Hop si eu printre voi. Voi deveni mama pentru a doua oara in aceeasi perioada ca si voi. Sper ca toate sa avem o sarcina cu cat mai putine neplaceri si sa avem bebei sanatosi si voiosi.
Ce stiti de zodia Gemeni? Eu sunt Taur si nu prea o agreez dar copilul se va naste atunci, asa ca trebuie sa-mi placa. Nu poate fi asa rau.
Carmen Ghilescu
iuliana spune:
karmen, bine ei venit...uite ca o sa aiba cine sa ne sfatuiasca cum sa facem cu bebeii nr.1...adica cum sa ii pregatim pentru nr.2:). Eu deja ma gindesc intens la asta si sint total pe dinafara
.
NewMami spune:
Bine ai venit Karmen si numai bine tuturor mamicutelor si bebelusilor pe care ii asteptati.
Eu sunt intr-un stress de nedescris. Durerile de sub burta nu-mi prea dau pace si sunt ingrozita de-a dreptul. Este primul meu bebe si mi-l doresc atat de mult. Maine voi merge la doctor dar nu stiu daca voi putea dormi la noapte de griji si nu mai am rabdare sa ajung la el si sa vad daca totul este in regula.
Ma bucur ca in general mamicutele sunt bine si sper ca si la mine lucrurile sa decurga bine.
Va imbratisez.
iuliana spune:
NewMami, probabil ca sint ligamentele uterului care se intind...daca sint acceptabile si fara singerari e normal, sa nu iti faci probleme, insa daca sint insuportabile, mai bine te duci la dr si vezi care e treaba.