Mamici de sept-oct 2004 (36)
Raspunsuri - Pagina 12
mari74 spune:
Felicitari mamicilor sa va traiasca bebeii, sa fie mancaciosi si sanatosi! Se pare ca in curand vom trece la cealalta sectiune de mamici .
Raisa si Babirusa si io mi-s patita cu nasterea dar gata a trecut!! Pe mine nici macar nu au binevoit sa ma taie ci m-au lasat sa ma rup caci nu credeau ca bebelina e asa mare (3625)insa doctorita o chinezoiaca a avut mana de aur si m-a cusut destul de bine astfel ca dupa o zi durerile erau suportabile si in plus firele s-au absorbit asa ca nu au fo probleme.
Ce vroiam sa va intreb bebelusii vostri dorm precum iepurasii ?? A mea are zile cand adoarme dimineata cate 10 minute la 2-3 ore si o tine asa pana spre seara !!
La fetite voua vi s-a recomandat sa le faceti eco pt luxatie congenitala??
Sambata vine bunica din Ro adica socrela asa ca o sa mai am timp si io de magazine caci la capitolul haine stau f prost .
pupici
mari
lorena_andreianu spune:
Danyce, felicitari! 

Sa va traiasca bebita Alma.
Fetele, vad ca nu sunt singura cu probleme la masa lui bebe. Si noi tot la 3 ore sugem si tot asa cu schimbatul si dormitul pe bucatele.
Azi, am avut niste mesteri sa repare o usa si a sarit peste o masa (mai bine zis cu intreruperi ca tot veneau aia sa ma intrebe de parca eu eram mesterul si dai si scoate titi si dai si lupta-te sa o prinda iar si tot asa) incat abia a adormit pe la 1 cu chiraieli si scrematuri si iar titi si iar schimbat, ca nu stiam ce sa-i mai fac. A adormit pana la urma si vad ca si acum doarme... si au trecut deja 3 ore de la ultimul supt.
Vad ca va povestiti nasterile; am promis si eu povestea si incerc de zor sa termin de redactat la ea... nu vreau nici eu sa speri pe cineva (cele care au mai ramas, desigur) insa cert e ca fiecare nastere e unica. O sa vedeti!
Va pupacim.
si
Miron Radu (DN 06/10)
Poze la: http://community.webshots.com/user/anrian
iulyp spune:
Buna fetele!
Felicitari proaspetelor mamici, refacere rapida si bebei sanatosi, mancaciosi si necolicosi.
REusisem si ieri sa intru pe forum si scrisesem o gramada dar totul in zadar ca s-a bulit netul si am perdut tot.
Mina spune-mi te roooog unde a zis dr. ta ca greseai cand alaptai, ma gandesc ca poate fac si eu vreo greseala si de aia nu ia bebe in greutate. Totusi parca ziceai ca initial a luat in greutate si apoi a stagnat. Cum se face ca la inceput il alaptai bine de a luat in greutate si apoi brusc tehnica ta de alaptat era gresita? Sau ma insel eu?
Dixie si bebelina mea ar suge non stop iar uneori se mai cearta cu tzitzi dar apoi tot cu ea in gurita sta. Tu poti sa stai asa cu bebe la san prea mult timp?
LiaT frumusica foc fetita ta.
Mada eu stiam ca marsupiul nu tb. folosit pana la 3 luni pt. ca ar solicita prea mult coloana lu bebe si o poate deforma. Asa stiu eu, totusi mai intereseaza-te.
Raisa belele cu cusatura am avut si eu.
Babirusa, Raisa imi pare rau ca exp. nasterii a fost asa nasoala.
Kittie frumoasa povestea nasterii.
FEtele care urmeaza sa nasteti va doresc nastere usoara si rapida.
Andreea_si_Doru spune:
Salutare fetelor... Felicitari noilor mamici, si sa stiti ca si mie imi pare rau pentru cele care ati avut probleme si problemutze la nasteri. V-am zis ca nici eu nu am scapat de probleme, chiar daca au fost ele dupa nastere, si chiar daca am avut cezariana... anyway... au trecut cu toate.
Cand va citeam... treceam cu vederea peste problema "colicilor" ca noi nu am avut parte de asa ceva, si am zis de ce sa-mi bat capul sa citesc ce scrieti voi? Normal ca imi pare rau acum... pentru ca de ieri, ne-a apucat si pe noi "programul de colici" si mi-a plans bebelina vreo 4 ore intr-una... numai masata, plimbata, culcata pe burtica ca sa-i mai treaca oleaca. Mi-e asa mila cand o vad plangand... noroc cu suzeta, ca nu stiu ce m-as fi facut fara ea. Cand are colici, simte nevoia sa suga neaparat ceva... iar daca ii dau laptic sau ceai... bea cu inghitituri foarte mari si se ineaca si vomita, tuseste, nu respira... ne da numai dureri de cap si de inima. Asa ca am renuntat sa o hranim daca nu-i program... pentru ca ea bea din biberon, si mananca la o masa cam 90-100ml, ceea ce inseamna ca daca vrea sa suga intr-o ora sau 2... nu e de la foame, ci de la acea nevoie de a suge, de care vb mai sus. Ok... cred ca v-am ametit de tot. Ii dau ceai de fenicul.
Apropo, care e mai bun pentru ea? Ceaiul de fenicul sau cel de anason? si in ce cantitate? Vad ca voi vb despre Sab Simplex... numai ca astia in Canada nu au auzit de asa ceva... si nu stiu ce as putea sa-i dau ca sa-i ameliorez durerea... Stiti cumva care sunt cauzele durerii? mai ales ca eu nu o alaptez...
V-am intrebat in alt mesaj despre ce vaccinuri se fac la bebelusi si la ce varsta?... daca mi-ati putea raspunde, as fi recunoscatoare.
Fetele care va pregatiti pentru botez... mai scrieti si pe forum ce pregatiri faceti, sa ne informam si noi, nestiutoarele :)
Sunt tare curioasa care e povestea nasterii lui Danyce, ca ea zicea ca nu se face cezariana in Olanda deloc... doar daca e neaparata nevoie... din cate observ a avut o fetitza tare mare... sa-ti traiasca ALMA - cred ca inseamna suflet in spaniola :)

Nathalia doarme bine noaptea... cam de la 12 la 5 si nu sunt foarte obosita. Ieri a fost ziua lui Doru
... a implinit 19 ani :))) si bebelina mea, tot ieri a facut 3 saptamani. Cam atat am sa va zic... mai sunt doar cateva burtici... si apoi infiintam clubul mamicilor de septembrie - octombrie??? Abia astept...
Nasteri usoare... Eliana, Cybip, CRISMIR si celorlalte fete care mai sunt... si la restul...
-i sanatosi!!!
Andreea
, Doru
si Nathalie

blue77 spune:
Felicitari Danyce !!! beeb sanatos si mancacios!!!
Andreea , ce pot sa-ti spun despre vaccinuri e ca , noi la o luna jumatate l-am facut pe primul si anume cel pt. B.C.G iar peste o luna vom mai face 2- poliomelita si meningita.Aici avem vizite obligatorii la pediatru in fiecare luna si el ne dicteaza ce avem de facut in luna urmatoare, in materie de vaccinuri si alimentatie.E bine asa ca altfel ar fi mai greu ca auzi o gramada de chestii in legatura cu un singur subiect si nu prea as stii ce sa fac.
Pupici
Cristina si bebe Marc
http://marele.free.fr/MarcAdrian1/
ralucule spune:
raisa ce ai de fapt? granulom de fir? te rog sa imi explici mai ca la prosti asa ce si cum s-o intamplat la firul ala sau ce o fi, ca sa iti zic apoi ce sa faci, ca eu am avut un fir cresut in piele, si m=au tratat astia de m-au rupt aici cu tinctura de iod au zis ca se retrage, si de unde, nimic nu vendeam ci doar stele verzi de durere, pana mi-am bagat nasul pe un site de medicina naturista si am gasit acolo ca la asa ceva sa pui ceapa, asa cum auzi, o felie de ceapa , peste ceapa aia pui un leucoplast si a doua zi incepe sa iasa puroiul, acuma nu stiu ce ai tu, eu spun ce am avut eu, poate o fi la fel, si de e la fel cu ceapa te-ai scos, eu in 2 zile nu mai aveam nimic, a iesit tot tot, si nu a ramas gaura in pile.
Andreea si Doru Dana o fost programata miercuri pt nastere, si se pare ca nu a reactionat la gelul ala pt dilatare si cred ca nici la perfuzii, asa ca au taiat-o, de ce au facut asa in Olanda? Pt ca Alma are chistul ala ovarian , si a beneficiat de o armata de doctori si ginecologi si pediatrii asa ca ma gandesc eu de aia i-au facut cezariana, plus ca ea mi-a zis ca daca ajunge in momentul ala de nu poate naste ii face cezariana si in Olanda, la cerere nu se face cezariana, ci doar in cazuri super extreme, doar de aia m-am mutat de acolo, ca sa pot beneficia de cezariana la cerere, ca stii ce faceam in pantaloni de frica... In fine, bine ca a nascut, mai multe nu stiu despre Dana, ca v-as spune, am scris si eu ce cred ca s-a intamplat, al ei sot mi-a scris mesaj azi dimineata si a scris acolo ca a nascut dana si cat are copila si la ce ora a nascut, acum asteptam vestile, cand o venii acasa. Dar eu zic ca sunt bine amandoua ca de nu erau imi zicea Fons, sotul ei.
Cu Sab Simplexul ala, mergi si tu la farmacie si spune ca vrei ceva picaturi pt colicile la bebelusi. De ce se fac colici? Pt ca bebelusii inghit aer, si apoi fac gaze la stomac, pe la matze si etc, eu pun sab simplexul ala in lapte, la noi ceaiul nu il vrea, mi-l scuipa efectiv afara, doar in cazuri extreme cand ii e sete rau bea ceai si atunci nu mai mult de 10 ml....
In rest nu mai stiu ce sa va zic, suntem bine, eu slabes zilnic, si nu fac nimic nu ma agit dar asa tre sa fie se pare, bine ca slabesc ahahaha
va pupez si nasteri usoare la toate care urmeaza sa nasteti
ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule
ralucule spune:
Am uitat sa va zic de ceaiul negru
fierb apa, pun ceaiul negru in cana unde e apa, e ceai din ala din plic, il las putin acolo pana se coloreaza si gata, astept sa se raceasca si apoi inmoi compresa de tifon in ceai si stergem fata
si chiar merge bine la noi ca au cam trecut bubele, era Plin al meu Tristan de cosuri.
Asa ca va urez succese, sper sa mearga si la voi
ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule
mina spune:
iulyp, sa-ti povestesc cum e cu alaptatul. Stii ca in maternitate de bine de rau de invata ceva-ceva. Mie mi-au explicat asistentele o data, dar dupa aceea nu a mai stat nimeni de capul meu sa vada daca merge treaba sau nu. Treaba nu prea mergea in sensul ca puiul meu sugea sanul ca pe suzeta, de mi=a facut niste rani de toata frumuseatea.
Dupa ce am venit acasa, de bine de rau, ma descurcam eu, dar din cauza pozitiei defectuoase cantitatea de lapte pe care o papa bebe era cam mica. De aia ma gandesc, ca el a luat in greutate un timp, dar dupa aceea nevoile lui fiind mai mari a stagnat.
Acuma revin la pozitia corecta cand alaptezi. Sa zicem ca e vorba de sanul drept. Bebe trebuie tinut cu mana dreapta, astfel: capul sa stea comod in incheietura cotului, antebratul tau sa sprijine spinarea, in lung, iar palma sa sprijine fundul lui bebe. Daca se poate chiar sa ai palma intre piciorusele lui. Il tii bine daca il poti misca stanga dreapta fara efort. Deci bebe tre sa fie sustinut numai cu mana dreapta, sa stea comod. Dupa ce ai fixat pozitia bratului drept, il intorci pe bebe cu burta spre tine, astfel incat burtica lui se lipeste de burtica ta, in zona de sub sani, iar capsorul vine chiar in dreptul sanului drept.
Ca sa-i dai sanul in gura, pui cele 4 degete de la mana stanga sub san si il ridici un pic, astfel incat sfarcul si areola sa se alungeasca, sa-i fie mai usor lui bebe sa le apuce. NU apesa cu degetul mare deasupra sanului, pentru ca nu ajuta, ba chiar infunda canalele.
In aceasta pozitie bebe apuca singur sanul. Stii ca trebuie sa ia in gurita sfarcul plus o zona cat mai mare din areola. Iti dai seama ca suge bine daca i se misca urechiusele cand trage. Daca, insa, face gropite in obraji, ar trebui oprit pentru ca inseamna ca suge superficial, si nu numai ca nu trage dar o sa-ti faca si rani.
Sper ca ai inteles. Mie nu mi-a iesit chiar din prima, in sensul ca nici eu nu reuseam sa-l tin bine, si se enerva si el ca nu prindea sanul, dar dupa 2-3 incercari e mai bine, si chiar s-a imbunatatit substantial "calitatea meselor" :-))))))
Gata, acuma fug ca bebe vrea sa mai exersam tehnica alaptatului.
Va pup pe toate si mai revin cand mai am timp.
Mina si bebeCostin
roandre spune:
Neata fetelor!
Eu am cam tras chiulul la scris in ultima vreme, dar am citit tot.
Felicitari proaspetelor mamici si nasteri usoare celor care urmeaza!
Noi ne pregatim pt botezul bebelinei de maine si nu prea mai am timp de net. Noi suntem bine am putea spune.
Eu am fost iar la doctor si am o imflamatie si urmez un tratament si se pare ca voi avea nevoie si de electrocauterizare pt cervicita. Joi ma duc iar la control sa vedem ce s-a mai intamplat. Credeam ca scapat de medicamente si tratamente dupa ce nasc dar nu a fost asa.
Bebelina creste pe zi ce trece si devine din ce in ce mai rasfatata!
Cea ciudat am observat la ea de vreo 3 ori. Intre labii am gasit o secretie gelatinoasa galbuie. Habar n-am de la ce o fi si culmea ca nu e mereu. O s-o sun pe doctorita mai tarziu s-o intreb ce e.
Fetelor, bebelusii vostri au punctulete de grasime pe fata (care sunt galbene ca niste cosuri dar nu se sparg)? A mea are si mi s-a spus ca or sa se traga de la sine....dar cand?
Va pup!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre
iulyp spune:
Mina la cum explici tu se pare ca tehnica mea de alaptat e buna oricum la viitoarea alaptare o sa fiu mai atenta sa vad daca tin cont de toate detaliile. Ideea e ca uneori probabil ii bag cam mult din areola in gurita pt. ca o scoate afara si ramane mai mult doar cu sfarcul in gura iar daca insist sa faca asa cum vreau eu se enerveaza si incepe sa planga. Oricum eu cred ca laptele meu nu e bun calitativ pt. ca altfel lua si bebelina mea mai mult in greutate.
Apropo tu cat tii bebelul la san?
Ralucule ai incercat sa-i indulcesti ceaiul lu bebe? LA mine a uitat tati sa-i indulceasca ceaiul bebelinei si in ziua respectiva gagica pur si simplu scotea tetina din gurita si se stramba de mama focului, abia seara cand l-am intrebat cum a facut ceiucul si cat zahar a pus mi-am dat seama unde era greseala.
Andreea in Rom. se face imediat dupa nastere vacc. pt. hepatita B, apoi la 3 zile se face BCG-ul, apoi la 2 luni se face un vacc. mai complex antipolio, antihepatita B, antidifteric, antitetanic, antipertussis, apoi se mai face la 4 si la 6 luni.M-am uitat in carnetul de vacc. al bebelinei.
Mari74 imi pare rau ca ai avut si tu pb. cu cusatura. La mine partea cu cusatura a fost exp. negativa a nasterii.