63 zile

63 zile | Autor: Jasmine

Link direct la acest mesaj

Sunt insarcinata in luna a 8-a si pana acum nu mi-am luat deloc concediu prenatal.Incerc sa vin la serviciu cat de mult timp pot,ca sa-mi ramana cat mai multe din cele 126 zile de prenatal dupa nastere.

Cel putin asa stiam eu ca sta treaba.Ieri mi-a zis medicul de familie ca dupa nastere nu pot sa am decat maxim 63 zile de prenatal (adica jumatate din totalul de 126).Dupa care intru automat in CIC,cu 6 milioane pe luna.Si ca e treaba mea daca nu mi-am luat si inainte de nastere 63 zile de prenatal,le-am pierdut pur si simplu.

Deoarece medicul meu de familie m-a mai trombonit si cu alte ocazii,va rog sa-mi spuneti daca de data asta are dreptate sau nu.

Multumesc.

Jasmine
34 saptamani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk spune:

salut jasmine
eu nu stiu asa
legea 19 reactualizata spune ca gravida trebuia sa aiba 42 zile dupa nastere obligatorii inainte de a reveni la serviciu si nu 63
asta nu inseamna ca nu poti sa stai la servici pana cand nasti
dupa nastere ai exact 126 zile sarcina si lauzie dupa care poti face cerere la srviciu sa intri in crestere si ingrijire copil pana la implinirea varstei de 2 ani
cam asta e
personal am la servici o colega care pe 24 septembrie era la servici si pe 26 seara a nascut ..........asa ca........se poate
medicul tau de familie greseste.......asa sunt unii incapatanati.........
numai bine
sarcina usoara
raluk si bebe de 17 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Da, si eu cred ca te tromboneste.
Eu mi-am luat toate cele 126 de zile (plus minus vreo 5 zile, nu mai stiu exact) DUPA nastere.
Inainte de nastere mi-am mai luat cateva medicale, ca sa pastrez cele 126 DUPA.
Mai insista, daca vezi ca e incapatanata incearca sa schimbi doctorul.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Care va sa zica asa.Iar bate campii.

Am incercat si eu sa-mi iau un medical dar mi-a zis ca nu se poate,ca acum nu poate sa-mi dea decat prenatal.Eu as fi vrut doar o saptamana de medical,pe cand daca intru in prenatal....nu mai pot sa revin la serviciu.

Mersi fetele.

Jasmine
34 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Jasmine, dr nu bate campii. Legea spune ca se iau 63 de zile inainte de nastere si 63 dupa, DE REGULA. La recomandarea medicului si in functie de optiunea persoanei beneficiare, acestea se pot compensa intre ele. Deci dr tau nu bate campii, e doar foarte rigid. Nu esti primul caz, au mai fost fete pe-aici care au patit la fel.

Daca ai probleme de sanatate CARE NU AU LEGATURA CU SARCINA, ai dreptul sa primesti concediu medical obisnuit, chiar si cu o luna inainte de nastere. De fapt, medicii chiar sunt obligati sa faca asa.

Ai doua optiuni: ori schimbi medicul de familie, ori mergi la el cu legile. In cel de-al doilea caz, da un semn pe-aici si le primesti.

Sanatate!!

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mironna spune:

Eu mi-am luat concediu de odihna inainte de nastere. Dupa ce am nascut am intrat in post natal 126 zile, dupa care am revenit la serviciu.

Mirona si BB Andrada (20.03.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookies spune:

Buna fetelor,
La mine situatia este un pic altfel: la nastere bb-ul meu a murit...nu am apucat sa-mi iau concediu prenatal si doctorita mea de familie a zis ca in acest caz nu am dreptul decat la 63 de zile.Voi ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by cookies

Buna fetelor,
La mine situatia este un pic altfel: la nastere bb-ul meu a murit...nu am apucat sa-mi iau concediu prenatal si doctorita mea de familie a zis ca in acest caz nu am dreptul decat la 63 de zile.Voi ce ziceti?

Legea 19/2000:
"Art. 119. - (1) Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naștere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naștere.
(2) Concediile pentru sarcină și lăuzie se compensează între ele, în funcție de recomandarea medicului și de opțiunea persoanei beneficiare.
(3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiază, la cerere, de concediu pentru sarcină, începând cu luna a 6-a de sarcină.
(4) În cazul în care copilul se naște mort sau moare în perioada concediului de lăuzie, indemnizația de maternitate se acordă pe toată durata acestuia."
Im pare tare rau pt durerea prin care treci... Iti doresc multa putere... Nu gasesc cuvinte...

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookies spune:

Iti multumesc mult Rozi...durerea este cumplita si pe deasupra trebuie sa ma intorc si la servici intr-un loc unde nimeni nu da 2 bani pe tine, trebuie doar sa muncesti non-stop daca se poate si de aceea incercam sa aflu daca mai am dreptul la restul de zile

Mergi la inceput