Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (70)
Raspunsuri - Pagina 3
gandacelu spune:

e fetita!
si a nascut prin cezariana... e medic si am vazut ca majoritatea medicilor prefera cezariana... le e frica de alea naturalele
cred ca au citit prea multa anatomie, deh!
a nascut la municipal, deocamdata nu stiu multe amanunte, dar sunt ATAT de bucuroasa... tremur de emotie!
ILE ARE O VERISOARA!
FELIS spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
sunt ATAT de bucuroasa... tremur de emotie!
ILE ARE O VERISOARA!
GANDACELU

felicitari. Sa-ti traiasca!...
Chiar voiam sa te intreb daca nu esti emotionata, dar am sters gandindu-ma ca oricum nu esti la primul bb (ma refer la cel din burtica). Se pare insa ca nu ne imunizam odata ce am trecut printr-o nastere, nu ? (vorbesc de tine ca la mine nu e cazul)

Felis, 32 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos
FELIS spune:
GANDACELU doar tu vad ca mai esti pe aici in ultimele 2 ore... De emotie nu te-a luat somnul pana la ora asta?... Sarbatoriti? 

![]()
Felis, 32 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos
irinaA spune:
Cu privire la umflatul mainilor si eu le am umflate.
Durerile la pitpalac apar si dispar.In rest ma bucur ca toate mamicile sunt bine si sper sa nasca toata lumea fara probleme.
ionela roxana spune:
Bits buna dimineata
; de fapt am vrut sa spun buna dimineata la toate 
, dar m-a luat vorba pe dinainte
si m-am adresat numai lui Bits; sa nu-mi purtati pica
;
Bits, Roserb cum va simtiti![]()
Bits su la Arisa am folosit ca pempers DOREMI si GOON; DOREMI este cel mai ieftin, dar eu m-am impacat fffff. bine cu el(in banii lor este 600\ 50 bucati; in banii nostrii nu stiu cat ar veni, ca nu am socotit niciodata; GOON este un pic mai scump decat DOREMI, si GOON mi-a placut si l-am folosit cu placere fffff. mult timp); eu PEMPERS nu am cumparat niciodata, am vazut pretul nu mi-a convenit; am folosit doar ce mi-a dat din spital cand m-am externat, dar sincera sa fiu nu mi-a placut deloc; cei pe care i-am folosit nu i-au facut nici un rau lui Arisa nicidata, nu tu iritari, au absorbt ffff bine intodeauna, si acum aprovizionarea ptr. moment in primele luni tot cu DOREMI o am; pe urma am sa incerc cu scutece siua, iar noaptea si cand plecam pempers
; si din astea am o gramada de scutece, dotari pregatite de la Arisa, dar pe care nu prea le-am folosit![]()
roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura
try spune:
Dama, aici mie Huggies imi par cei mai buni de pe piata (desi n-am incercat nimic hi, hi, hi), da am judecat un pic dupa forma, dupa pipait, dupa cum arata, dupa cum se inchid, dupa cat de grosi sunt etc. si astia de la Huggies par a fi cei mai buni aici. Huggies si Pampers sunt cele mai renumite si aici, mai sunt si alte marci, insa nu la fel de cunoscute si cu desfacere atat de larga.
« dar cand alaptati, va curge din sanul opus lapte ca la robinet... eu una numai cu prosopul m-am descurcat... tampoanele alea ar fi fost ca si cum ai incerca sa opresti dunarea c-un always »
Gandacel, tu chiar crezi ca toata lumea o sa-ti semene? Tu crezi ca la toate curge laptele siroaie? Tu crezi ca toate o sa alaptam pana la 1 an? Tu crezi ca la toate ne-a curs lapte din luna a treia de sarcina? Ce vorbesti tu e Laptaria lui Enache, ori nu multe dintre mamici vor experimenta asta. Ia nu ne mai face atata in ciuda… ca o sa fim si mamici fara laptic pe aici.
Si oi fi pus tu dopul la loc (a propos de discutia voastra), dar sa stii ca « vinul »deja a rasuflat, deci… degeaba.
Bits, nici tu nici sotul nu sunteti in masura sa apreciati daca e safe pt. bebe sa se nasca cu cordonul infasurat. Doar medicii va pot lamuri cat de riscant e sau nu. Dar am vazut atatia bebelusi nascuti vaginal cu cordonul infasurat….Oricum sunt si alte aspecte care se iau in calcul la decizia asta : tensiunea ta, starea ta, cat de bien cooperezi, cat de bine coopereaza si bebe, cat se lungeste travaliul etc… In functie de toate aceste aspecte se poate decide pe moment ca o cezariana e mai buna sau se poate constata ca e absolut ok sa nasti vaginal. pana la urma trebuie sa le mai acordam si noi credit medicilor astora ca n-or fi facut facultatea aia degeaba si nu or fi facut ani de zile de garda in zadar. Or mai stii si ei cate ceva…
Dama, mie medicul mi-a zis ca nu e foarte concludenta pozitia lui bebe ghidandu-te dupa locul unde simti sughitul. In timpul sughitului i se poate misca mai tare toracele sau abdomenul, plus ca propagarea undelor poate fi inselatoare cateodata, deci nu e o chestie foarte sigura ghidarea dupa sughit. Plus ca acest element singur nu poate spune pozitia lui bebe. Trebuie sa-l corelezi si cu alte info : locul unde loveste cu picioarele etc. Deci… nu pune foarte mutla baza pe locul unde sughite bebe. El poate sughita la mijloc ca acolo ii e abdomenul, iar capul tot in jos sa-i fie. Sau poate sughita jos si acolosa-i fie toracele, iar capul sa fie usor indreptat catre in sus, deci… e greu de spus. Tot medicii si ecografele sunt cei mai in masura sa ne spuna pozitia exacta a lui bebe.
Roserb, ai toate sansele sa nasti prima caci de la a doua sarcina incolo totul decurge mai repede si mai usor.
in a 38-a sapt., DNP 31 oct.
ionela roxana spune:
Dama aici la noi inainte de a te externa, pe il baga la incubator ptr. a-i provoca virusul hepatitei; il tin o zi intreaga la incubator, iar a doua zi daca este OK te externeaza cu el, daca nu te externeaza numai pe tine ca mama, asta daca si tu esti OK., iar pe bebe il mai tin o zi doua cat mai este necesar; la spitalul unde am nasct eu fetita si unde voi urma sa nasc si acum am stat o saptamana, fetita dupa o zi de incubator a fost OK. si a doua zi ne-am externat amandoua; stiu cazuri cand numai mamicile au fost externate, ptr. ca bebei urmau sa mai stea la incubator; nu-ti mai face griji degeaba, ca oricum ai sa fii pe maini bune, ai sa vezi
Apropo Bits in spitalul in care ai sa nasti cat timp te tin![]()
roxana
ionela roxana spune:
Feliss cu te simti
; nu stiu daca ai inteles, dar am primit si partea a 7-a a povestii
; multumesc
; mai imi scrii sau te-ai suparat pe mine
; messenger nu stiu de ce dar nu-mi pot instala de nici o culoare; este tare ciudat, iar al meu sot s-a enervat taaaaare rau, ca-i venea sa dea cu 
roxana
dama spune:
Uite ce matinala sunt si eu acum... Si asta pt ca nu mai pot sa dorm
si ma mai iau si gandurile negre...
Try, ai dreptate ca sughitul nu trebuie sa fie singurul dupa care sa consider pozitia lui bebe. Oricum ieri dr mi-a confirmat numai din palpare ca bebe e cu capusorul in jos si cu spaticul in stanga (ceea ce stiam si eu de la eco), iar eu intr-adevar ii simt loviturile de picioruse (zic eu) in stomac si sub coaste. Cat despre laptic, ai dreptate, s-ar putea la unele din noi abia sa-i ajunga lui bebe (sau chiar sa nu avem deloc), dar sa mai curga si garla
.
Roxana, merci pt incurajari. M-am mai linistit putin, dar tot ma gandesc, pt ca nu stiu exact cu ce se manaca virusul asta de Hepatita B si sa nu-i fi facut deja ceva puiutului. Desi dr a zis ca e ok si ca nu e grav, doar trebuie sa fac analize sa vedem ce tip de vaccin (cred ca nu spun tampenii) sa-i faca lui bebe la nastere (si apoi si mie daca e cazul). Dr astia nu prea iti dau detalii si incepi sa te gandesti numai la ce nu trebuie. Ieri mi-a mai facut niste analize si astept sa vad ce imi mai spune de rezultatul lor.
Cred ca incerc acum sa ma mai dorm un pic, ca vad ca nu mai e nimeni pe aici.
35 saptamani
http://community.webshots.com/user/amduminica
bits spune:
buna fetelor!se pare ca astazi contractiile si-au facut aparitia
,cred ca in 4 ore de cand sunt treaza am avut vreo 5 sau 6.
ROXY la mine la spital te tine internata 1saptde fapt cam asta e sistemul in JP.eu stiu de la prietenele mele ca in incubator ii pun pe bebei pt icter si nu pt virusul hepatitei B,cel putin asa scria pe foaia de externare a prietenei mele,unde ii specifica pt ce ii luasera 10000\.
TRY ai dreptate,doctorul nu ne-a spus nimic de operatie,orice ar fi eu ma las pe mainile lui,nu cred ca isi va risca meseria sa ia o decizie rea.
octy 38 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb