Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (68)
Raspunsuri - Pagina 12
dama spune:
Bits, merci pt info. Dar cum stau cam slab la cap puncte (am putine) voi mai astepta sa ma colorez
. Cum te mai simti? Am inteles ca senzatia de kk este de multe ori legata de contractii. Dar eu stiu? Am avut mai zilele trecute si cate 2-3 scaune pe zi (deci nu numai senzatie si ma cam speriasem)... dar le atribui bautului de lapte; din cauza arsurilor, cred ca am baut tone pana acum.
35 saptamani
http://community.webshots.com/scripts/controlPanel.fcgi
bits spune:
DAMA vezi ca ti-am " donat" puncte si poti sa te colorezi.
eu sunt bine dar cu dureri de spate
.mi se cam inchid ochii asa ca va pup si va urez noapte buna!
octy 37 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb
fulguletz spune:
mai fetelor, lipsesc si io un pic d-acilea si voua va sar dopurile ca la balamuc...
deja va luati la intrecere..
Ele, nastere usoara si tie !
Felis si Onitza...depresii ...cine mai are timp si cine isi mai permite depresii pe timpul asta? nu vedeti? sar dopurile curge "sampania"...si apar bebishorii nostri ca maine...
Bits, intre doua contractii, astept sa-mi scrii mesaje de la spital
...pe messenger sau cum te tine contractia..
cu
David, 31 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox
fulguletz spune:
Dama, link-ul tau de la poze, din semnatura nu e bun...mai incearca!
cu
David, 31 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox
Jasmine spune:
Onitza,eu mai am momente cand intru brusc intr-o pasa proasta,dar nu e depresie.E mai degraba o stare de nervi,care vine dintr-o data si nici nu stiu ce anume ma enerveaza dar imi vine sa ma cert cu toata lumea.Si mai e ceva : mi se pare ca am o gramada de chestii de facut si eu bat pasul pe loc.Ma refer la cumparaturi si pregatiri pt venirea lui bebe.
Multumesc fetele,o sa caut sa vad ce se gaseste pe aici pe post de strat impermeabil peste saltelutza.La Carrefour n-am vazut nimic de genul asta,dar o sa mai incerc.
Irina,eu stau foarte bine cu arsurile,fir-ar sa fie.In fiecare zi si mai ales in fiecare seara.Fara cateva Dicarbocalm si o cana cu ceai de sunatoare n-am nici o sansa sa ma pot intinde in pat.Ma intreb daca o sa mai scap vreodata de ele.
Ele si Bits,sa va ajute Dumnezeu pe amandoua sa nasteti usor.
Dama,mie mi-a zis cineva din Canada ca acolo se foloseste uleiul de castor pt dat pe buze sa nu crape,cand e foarte frig afara.Nu are nici o legatura cu ce discutam noi aici,nu? ![]()
Jasmine
34 saptamani
try spune:
Chiar asta vroaim eu sa zic gandacel in ultimele mesaje, dar mereu uitam : stiam ca in zilele de luna plina se nasc mai multi copii, adica se declanseaza mai multe nasteri. Si mai stiam si ca se tinde sa se nasca mai multi copii noaptea : vorbesc de nasterile neprovocate, neinduse, nu cezariene etc., ci de nasterile care survin absolut natural…
Mai nou acum e destu lde greu sa mai categorisesti o nastere ca naturala : natural e cand nu se face nici un fel de interventie care sa grabeasca aparitia travaliului sau expulzia (momentul final). Epidurala, oxitocina etc au rolul de a grabi lucrurile.
«Si crede-ma tot timpul m-am mangiat pe burta in timul contractiilor , dar nu mi le-a calmat niciodata.” Miche, poate ca nu le calmeaza (nici n-am zis ca mangaiatul ar calma contractiile dureroase), dar asta nu inseamna ca mangaiatul le provoaca. Sunt n-spe mii de alte motive care duc la aceste contractii. Chiar admitand ca mangaiatul ar parcitipa la amplificarea contractiilor, eu sunt convinsa ca au o influenta foarte, foarte mica si doar in cazuri restranse, in nici un caz nu-i fenomen de masa si in nici un caz nu este o cauza primordiala a manifestarii contractiilor.
Fulguletz, parca de cand sunt in concediu, nu mai simt deloc ca nasterea ar veni mai devreme… din contra, parca o sa mai treaca ceva timp, desi teoretic realizez ca se poate intampla in orice zi de acum incolo (stiu ca se poate declansa nasterea si cu bebe cu capul in sus, dar eu tot mai zic ca inca nu e pregatit nici el nici eu hi,hi,hi). Nici bagajul de spital nu mi l-am facut…
Bits, stiu ca mai exista sanse sa se mai intoarca, dar practic, cu cat trece timpul cu atat sunt mai putine sanse sa se intoarca… Eu inca mai sper ca Alexutu’ e smart enough sa se intoarca singurel…
Sa va spun eu unde mi-am descoperit cateva vergeturi?
Pe fese in zona acoperita de chilot, deci foarte aproape de despartitura dintre fese. Intamplator m-am uitat in oglinda si mi se parea ca am urme de la haine de la statul in fund, insa am descoperit ca erau niste mici vergeturi. Nu-s in relief, doar colorate un pic spre rosiatic, un pic tremurate si de vreo 2 cm fiecare, deci sunt de-ale scurte. In total vreo 6-7. De le-oi fi facut acolo? Poate fi de la statul in fund mult timp? Ca eu la serviciu numai asa am stat…
Dama, cu burtica ta mica, zau, cum te suporti asa? ![]()
Stai linistita, daca bebe are greutatea normala nu trebuie sa-ti faci probleme de cat de mare sau mica pare burta. Asta n-are legatura cu dimensiunile normale ale lui bebe (uite vezi, Felis a invatat lectia, a fost cuminte si a priceput din clasa… daca tu tragi chiulul, ce sa-ti fac
). Eu credeam ca am burtica destul de maricica si ieri ma intreaba o tipa venita in vizita cu alta tipa: cat am? 5 luni? Si-i zic: 5 luni? Pai mai am 3 sapt. Si nasc… si-am pufnit in ras…Ehh, nici nu are copii si probabil ca e mai greu de aproximat cand nu ai trecut prin asta, plus ca ea a avut o prietena care a luat 30 de kg in sarcina si avea o chestie imensa in fatza…ma compara cu ea. Pai io cu 14 kg luate, filiforma ca sarpele Lu’ Micu’ Print de unde burta cat un butoi?
Jasmine, eu nu am vorbit direct cu cineva care a folosit o saltea de burete, dar se spune ca astea se deformeaza in timp si ramane asa ca o gaura si bebe nu mai doarme confortabil, de fapt nu e sanatos pentru el ca oasele lui sunt in formare si in crestere si e bine ca suprafata pe care doarme sa fie cat mai dreapta. Eu tot cu arcuri am luat. Se pare ca o saltea cu cat are mai multe arcuri/mp cu atat e mai buna… acum mai afla si alte pareri. Nu stiu sincer ce avantaje majore are salteaua cu iarba de mare… e asa vehiculata chestia asta in Ro. Ma gandesc sa nu fie doar o chestie de sonoritate: „moaaaaama, saltea din iarba de mare!” Aici n-am auzit de saltea de-asta. Aici toate saltelutele de bebelusi au fatza de plastic, ca o musama. Nu gasesti altfel. Deci toate sunt anti-pipi, cum zicea fulguletz. Insa ca sa nu pun direct cearsaful lui bebe pe ea (ca parca atunci cand puneam mana nu mi se parea prea confortabil, am facut un cearsaf de finet mai grosut si l-am pus sub cearsaful obisnuit al lui bebe ca sa fie molicel cand iti plimbi mana peste cearsaful lui bebe.
Bits, daca zisesi ca a fost mult (desi „mult” in acceptiunea unora e diferit de „multul” altora) toate sansele sa fi fost dopul (la cum ai descris, eu cred ca a fost parte din dop – tine-ne la curent), dar asta nu spune mare lucru, asa cum spunea si Dama. Poti naste si maine sau poti naste si peste 2 sapt., deci nu e un semn relevant in privinta momentului cand vine nasterea. Iti spune ca nu mai e mult pana la moment, dar asta oricum o stiai si tu, doar mai ai 3 sapt. Pana la DNP. Pana nu ajungi la contractii lai dese de 5 minute, nu poti spune cu siguranta daca nasti. Sunt fete la care incep contractiile, se indesesc un pic, sunt dureroase, dar apoi ca prin minune dispar sau se calmeaza si iar revin peste 1-2-3 zile si tot asa o pot tine o sapt. Pana intra intr-adevar in travaliu. Iar cu ruptul apei, de cele mai multe ori apa nu se rupe inaitne de apartitia primelor contractii, doar la 19% din cazuri apa se rupe ianitne de aparitia primelor contractii.
Bits, da’ de ce tii musai sa grabesti momentul nasterii? De ce n uastepti sa vina singurel.
Felis, asta pentru ca trebuie sa intri pe messenger ca sa fii activ (adica galben si zambitor). A fi conectat la internet sau activ pe forum nu-i obligatoriu cu a fi conectat la messenger. Poate tu ai setata optiunea ca de fiecare data cand intri pe internet sa fii activa si pe messenger. Eu nu am selectat asta. Daca vreau sa intru pe messenger, trebuie sa ma loghez.
in a 37-a sapt., DNP 31 oct.
dama spune:
Bits, esti o scumpica ca mi-ai donat puncte, multumesc frumos. O sa ma colorez si eu, cu roz, cred, culoarea care-mi place cel mai mult.
Fulguletz, ai dreptate cu adresa, nici nu stiu de unde am copiat linkul ala gresit. Si imi mai atrasese cineva azi atentia, dar nu a fost atat de precisa ca tine si nu am inteles exact ce nu mergea. Am modificat acum. Si e
asocierea dopurilor de
cu cele de
. Nu m-as fi gandit la asta, dar merge de minune...doar trebuie sa sarbatorim momentele astea unice, nu?
Lasati fetelor depresiile, ca nu sunt pt noi. Si apoi acum este perioada ideala sa mai facem fite, dar fara depresii, ca bebelasii nostri nu le apreciaza. Uite ca dau sfaturi, dar sa vedeti ce m-apuca si pe mine cateodata si uneori am mai dat si in plans din cauza ca ma simt cam inutila. Mi se pare ca ma misc ca un melc...eu care eram fff activa inainte. Dar sa ne vedem mai incolo...dupa nastere, cu puiutii nostri scumpi, daca o sa mai avem timp sa ne plangem.
35 saptamani
http://community.webshots.com/user/amduminica
danette spune:
Bits, Ele.... se pare ca sunteti foarte aproape de momentul final...
...si eu ma gandesc ca mai poate dura cateva zile bune totusi....
Oricum, sa treaca repede si fara probleme..;zilele astea!
Andra, imi pare rau ca_ti da emotii Alex... poate totusi o sa fie smart enouth..si se pune cum trebuie!!!
Eu maine sunt toata ziua in Cluj, la dr.... de_abia astept sa vin inapoi sa vad se vesti noi vor fi pe forum..; acum ma chinui cu tastatura de pe laptop care_i franceza, si mai bine o las balta ca n_am spor deloc la scris si Iris ma suteaza de zor..
,
Dana - sapt.34
DPN 27 Nov.
http://community.webshots.com/user/zonzo101
FELIS spune:
Burtici, se pare ca ne pregatim de momentul mult asteptat... Sa fie intr-un ceas bun cu bb-ei sanatosi si frumosi... 

Felis, 32 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos
FELIS spune:
quote:
Originally posted by try
Felis, asta pentru ca trebuie sa intri pe messenger ca sa fii activ (adica galben si zambitor). A fi conectat la internet sau activ pe forum nu-i obligatoriu cu a fi conectat la messenger. Poate tu ai setata optiunea ca de fiecare data cand intri pe internet sa fii activa si pe messenger. Eu nu am selectat asta. Daca vreau sa intru pe messenger, trebuie sa ma loghez.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"in a 37-a sapt., DNP 31 oct.
TRY la mine se deschide messengerul odata cu calculatorul. Imediat ce mi s-a deschis windows-ul se deschide se mess.

Felis, 32 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos