Nu vi se pare ca timpul trece prea repede?
Raspunsuri - Pagina 4
aura 1974 spune:
OanaXandy ai dreptate spre exemplu mie mi se intimpla atunci cind ma duceam la scoala fara sa fiu pregatita suficient. O ora parea o vesnicie,parea ca acele ceasului nu se miscau din loc.
Teodora D. spune:
Monaz
.M-am regasit in multe dintre gandurile tale, pe care le-ai redat atat de frumos. Si eu imi doream sa zboare timpul ca sa ajung o data adult, iar acum, desi sunt o mama fericita, mi-e dor de vremurile lipsite de griji de altadata…Si ma gandesc cu tristete ca peste 10 ani voi regreta ca nu pot retrai anii de acum, pe care nu stiu cum sa-i fac sa stea in loc.Baietelul meu are doar 5 luni si deja mi se pare ca prea repede creste si deja mi-e dor de bebelusul pe care il strang cu foc in brate si care se transforma intr-un copilas independent. Suna cam ciudat, dar poate exista mamici care inteleg ce vreau sa spun.
Eu mai asociez trecerea timpului cu nostalgia.Am momente cand un miros, o adiere de vant sau o frunza care se desprinde dintr-un copac imi trezeste o amintire atat de puternica din copilarie, incat simt pentru o clipa ca ma aflu in curtea bunicilor care nu mai sunt sau retraiesc ceva de mult uitat, cu o asemenea intensitate incat ma doare…
Si nu stiu daca sa ma bucur ca pretuiesc atat de mult trecutul sau sa regret ca nu sunt facuta altfel, ca nu sunt un om care traieste doar clipa. Chiar, oare acesti oameni traiesc mai intens?
thalia spune:
Am citit undeva , ceva de genul acesta, si tare mi-a placut:
COPILUL traieste PREZENTUL, pentru el nu exista trecut si viitor.
ADULTUL traieste mereu in VIITOR, ce va face maine, ce se va intampla maine.
BATRANUL traieste in TRECUT, ce a facut atunci, cum a fost atunci, la viitor nu vrea sa se gandeasca, iar prezentul il DOARE.
elutza82 spune:
Thalia nu stiu cine a scris,dar mare dreptate are...
Sorina,nu stiu dar am impresia ca ne asemanam tare mult...si eu de vreo 1 luna ma gandesc la asta,iar de cand m-am intors in tara cred ca am "cazut" intr-o depresie de nu ma mai poate scoate nimeni
...doar TIMPUL...

Sper sa-mi revin ca asa nu se mai poate
Numai bine va doresc
http://community.webshots.com/user/elutza82
Sorina-Alexa spune:
Monaz,Teodora,si eu m-am regasit in mesajele voastre atat de profunde!Mii de multumiri pentru amintirile pe care mi le-ati trezit...si eu imi amintesc cand eram copil si aveam atatea vise si planuri,ori mirosul painii abia scoase din cuptor facute de bunica,mersul in padure cu parintii,la cules de ciuperci.....si cate si mai cate amintiri de nepretuit ce vor ramane vesnic in inima mea.
Dar imi face atat de bine sa mi le amintesc uneori,sa simt parfumul acelor zi,inocenta copilariei si zilele acelea cu soare.
Ce ma doare cel mai tare este ca atunci cand avem 13 ani mi-am pierdut tatal,si-am fost multa vreme suparata pe timp,mi s-a parut nedrept,n-am avut timp sa-i arat dragostea ce-o simteam pentru el.
Faceti-o voi si pentru mine!

Si acum viata mea este frumoasa,dar ca adult am responsabilitati si greutati ce nu le percepeam cand eram copil.Dar viata,cu bune si rele, merita traita din plin. Asa a lasat Dumnezeu si este foarte bine!
Irimell,foarte frumos!Multumesc ca ai mereu o vorba buna atunci cand am nevoie

Se zice ca timpul trece. Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp."
Am fost trista si derutata, iar voi mi-ati ridicat moralul cu vorbele voastre intelepte si minunate. Sunteti niste prietene virtuale de nadejde

Sorina.
"The heart is the most essential human quality"
Pozici
oanaXandy spune:
quote:
Originally posted by thalia
Am citit undeva , ceva de genul acesta, si tare mi-a placut:
COPILUL traieste PREZENTUL, pentru el nu exista trecut si viitor.
ADULTUL traieste mereu in VIITOR, ce va face maine, ce se va intampla maine.
BATRANUL traieste in TRECUT, ce a facut atunci, cum a fost atunci, la viitor nu vrea sa se gandeasca, iar prezentul il DOARE.
Eu as mai putea adauga din propria experienta diferenta vizibila dintre femei si barbati asupra acestor trei elemente ale timpului ! Barbatii traiesc mai mult in PREZENT ( ce bine e cand isi aseaza fundicul in fata televizorului si savureaza meciul de fotbal sau fie el ce-o fi, ca sa nu mai dau si alte exemple) iar femeia desi are momente cand se gandeste la viitor , la cum va fi ziua de maine, traieste o mare parte a vietii gandindu-se si raportandu-se la TRECUT care bineinteles este asociat cu starea de nostalgie de care se vorbea mai sus( cat de placut este sa ne gandim la momentele din trecut in care barbatelu care acum sta tolanit in fata tv-ului ne coplesea pe VREMURI cu cuvinte mieroase si atentii diferite
).
smillaraaq spune:
Sorina, ce frumos: Se zice ca timpul trece. Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp.
Imi place mult subiectul asta, mai ales ca ma regasesc in povestirile voastre si incerc aceeasi senzatie ca viata imi scapa printre degete, ca azi e ianuarie, maine e deja decembrie, ca nu e timp pentru tot ce mi-am propus!
Nu stiu daca a citit cineva "Valurile", Virginia Woolf. Am citit-o demult, mi-a placut foarte tare si de la o vreme ma obsedeaza o fraza de acolo, eroul deja la o varsta matura reflecteaza asupra trecerii timpului si pasajul asta ma urmareste constant:
<<As I drop asleep at night it strikes me sometimes with a pang that I shall never see savages in Tahiti spearing fish by the light of a blazing cresset, or a lion spring in the jungle, or a naked man eating raw flesh. Nor shall I learn Russian or read the Vedas.>>
Cand eram mica (am 25 de ani), voiam sa ma fac prezentatoare de televiziune. Viata m-a purtat pe alte carari si nu regret, pentru ca sunt fericita si multumita cu ceea ce am si cu ceea ce fac, dar ... regret toate lucrurile la care renunt atunci cand fac o alegere (chiar daca e o alegere inteleapta). Regret ca nu pot sa mai invat pian, ca niciodata nu voi vedea intreaga lume asa cum vreau (as vrea sa traiesc macar cateva luni in fiecare parte a lumii, sa cunosc toti oamenii!), of. Simt ca "nu voi invata niciodata limba rusa" si asta ma ucide.
Cred ca e foarte important sa traim in prezent si sa nu anticipam lucrurile. Adesea ma surprind in ianuarie dorindu-mi cu ardoare sa fie iulie, ca sa merg in Spania, sau in august dorindu-mi sa fie deja ziua mea din nou (februarie :). Mi-am dat seama ca de lunile alea care se scurg intre eu nu ma bucur deplin, fug prin ele ca sa ajung acolo unde imi doresc. Si pierd.
Mi-am dat seama prima data ca timpul a luat-o la goana in '93 sau '94, cand am realizat ca au trecut X ani de la revolutie si iata, pentru mine fusese ieri! Anii de dinainte de revolutie, poate si fiindca au fost ani de copilarie, treceau molcom, imi dadeam seama de ei si de trecere. Anii de dupa revolutie au zburat pur si simplu.
Mi-am dat seama unde ne duce pana la urma trecerea asta in martie, cand am inmormantat-o pe bunica mea. Nu am crezut ca ar putea sa moara, desi vorbea adesea de moarte si eram constienta ca va veni intr-o zi.
Imi pare rau ca trecem prin timp numai o data. Imi doresc sa trec frumos si va doresc si voua acelasi lucru.
Multumesc pentru subiectul acesta. Parca mi s-a luat o piatra de pe inima povestind. Chiar ma chinuia constiinta faptului ca se termina, ca fugim spre sfarsit.
Irimell spune:
Smilla, iti multumim
ca ne-ai impartasit gindurile tale...Mie mi-au mers la suflet si daca eram linga tine, te-as fi imbratisat
...
Si pe mine m-a impresionat fraza Virginiei Woolf atunci cind am citit cartea si pe moment, m-a facut sa intru in panica...ma gindeam la toate lucrurile pe care nu le voi putea face...dar acum, recitind cuvintele, mi-am dat seama ca nu mai are acelasi impact asupra mea...Probabil ca timpul isi lasa amprenta pe unde trece!
Numai bine,
Irimell
smillaraaq spune:
Multumesc mult, Irimell, pentru cuvintele frumoase!
Sunt bucuroasa ca s-a ivit acest subiect, unde mi-am putut deschide putin sufletul ... si ma bucur sa aud ca acum cuvintele Virginiei Woolf nu te mai ating in aceeasi masura. Sigur ca timpul isi lasa amprenta pe unde trece si sper, sper din tot sufletul sa fie - vorba cantecului - "timp pentru toate".
Pupici multi tie si Sorinei pentru subiect :)
Smilla
Tango spune:
Iata si un fel de explicatie pentru senzatia ca timpul trece foarte repede:
http://www.efamilia.ro/arhiva/suflet/1/calendar_maya.htm
victoria si minunea mea Daria
http://pg.photos.yahoo.com/ph/victoriaciolacu/my_photos