inmatriculare Dacia Logan

inmatriculare Dacia Logan | Autor: furni

Link direct la acest mesaj

Mi-am cumparat un Logan si vreau sa-l inmatriculez permanent. Ce am de facut, stie cineva? Cel mai mult ma intereseaza pasii(din experienta voastra) si taxele (mai ales unde se platesc). Am inteles ca sunt mai multe taxe si se achita in si mai multe zari.
Va multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

1. Primul drumeste la RAR (pe Calea Grivitei 391). Acolo cu copia dupa cartea de identitate + 280,000 lei va secretizati cartea de identitate si deasemenea primiti O BULINA verde reprezentand ITP-ul pentru 2 ani (precum si stampila pe Cartea de Identitate) care se lipeste pe numerele finale (eu am pus-o in spate). Dureaza totul cam 15 min.

2. Va duceti pe strada Logofat Udriste unde ceretila orice chiosc care ofera servicii de dactilografie cereti sa va dactilografieze fisa de inmatriculare (costa 50,000 cu tot cu fisa).
3. Va deplasati la CEC-ul din sectorul unde aveti domiciliul.
Acolo platiti taxa de inmatriculare auto (aprox 456,000 lei) + taxa certificat auto (aprox 460,000 lei).
4. Mai departe deplasati-va la Directia de Impozite si Taxe Locale pentru plata impozitului. Impozitul este aprox. 170,000 lei pe an pentru orice model Dacia. Aveti nevoie de copii dupa fisa de inmatriculare, copie dupa factura, copie dupa asigurarea RCA, copie dupa buletin (ambele in caz de procura), copie dupa Carte de Identitate, timbru fiscal de 10,000 lei (luati de 12,000 ca sa fiti sigur, ca se mai schimba) - se gasesc la orice oficiu postal + evident toate actele in original.

5. Drumul urmator este iar la Udriste si stati la coada la unul dintre ghiseele 6,7,8. Trebuie sa aveti urmatoarele:

Carte de Identitate + Copie
Buletin Proprietar + Copie
Fisa Inmatriculare
Cerere inmatriculare
Cele doua chitante CEC cu taxele platite
Copie RCA
Copie Factura

ATENTIE: pentru cei ce vor NUMERE PREFERENTIALE, se mai adauga aici si chitanta numere preferentiale, pe care o luati de la ghiseul 13. Costa aprox. 460,000 lei. Pentru cei cu numere la RAND NU TREBUIE!

6. Dupa ce ati depus dosarul o sa primiti un biletel cu un numar / si o stampila, si o sa vi se spuna sa reveniti peste cateva zile sa aflati numerele repartizate si sa le platiti placutele (pentru cei la rand) si / sau sa va ridicati talonul + CI + placutele. Veniti direct la ghiseul 2 sau 3 daca aveti numere preferentiale si cu buletinul + biletelul si vi le ridicati (talonul +CI+placute).
Pentru cei cu numere la rand: cu biletelul respectiv si cu buletinul va duceti in fata la ghiseul 6,7,8 si cereti sa vi se spuna numerele repartizate. Dupa ce le-ati aflat va duceti sa le platiti. Plata se face la ghiseul 13, costa 220,000 lei.
7. Dupa aceea va duceti cu chitanta la Ghiseul 2 sau 3 + buletinul + bilet va luati Talon + CI + placute.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Multumesc mult.

Mergi la inceput