INTREBARE
Buna ziua am si eu o intrebare daca imi poate raspunde cineva.....
Sunt insarcinata in 3 luni aproape cu contract ind de munca din 2000 neintrerupt si vreau sa stiu cum pot sa imi iau concediu prenatal. cate zile si de cand se acorda. Adica se ia numai inainte de nastere sau se poate lua din primele luni?? Stiu ca lehuzie e de 42 zile si de toate sunt 126 parca dar nu stiu exact de cand se acorda si cum se calculeaza.
Daca ar putea cineva sa imi raspunda va multumesc !!!
Raspunsuri
Ele spune:
Geta iti spun cum am facut eu. Din cate stiu din cele 126 , 42 sunt obligatorii dupa ce nasti si iti raman 84 inainte de nastere (prenatal). ca sa poti sa stai acasa de pe acuma trebuia sa iti iei concedii medicale (pe bune or ba). La mine au fost pe bune deoarece am avut probleme cu sarcina si am stat de 5 ori internata in spital. Dar nu ai voie la concedii medicale mai mult de 90 de zile. daca depasesti 90 de zile intri la comisie pentru prelungire. Poate te poti folosi si de concediu de odihna pana la prenatal. In speranta ca ti-am fost de ajutor o sarcina usor si bb sanatos.
Elena, 35 sapt, DPN-5nov
corrinutza spune:
Draga Geta, am inteles ca s-a aprobat o lege..dar nu stiu exact ce nr are prin care femeile insarcinate au dreptul la 2 zile pe luna libere pentru a face analizele sau alte lucruri necesare in perioada asta.
Daca imi poate da si mie cineva mai multe detalii, il rog sa oa faca.
si BB de 2 luni!
Pipici
aalexia spune:
Concediul maternal si alte drepturi ale gravidelor, lauzelor sau mamelor care alapteaza (06-11-2003)
Ordonanta de urgenta nr. 96
din 14 octombrie 2003
privind protectia maternitatii la locurile de munca
Monitorul Oficial nr. 750 din 27 octombrie 2003
Incercati pe Google.
marius spune:
Nu e necesar sa cautati prea departe. Exista pagina legislativa dedicata acestui site la adresa www.romleas.ro - pagina legislativa unde sunt cam toate prevederile aparute in monitorul oficial. Daca este vreuna care va intereseaza si nu apare e suficient sa postati aici si in termen relativ scurt se rezolva.
Cat despre intrebarile puse de asemenea s-a raspuns la ele e suficient sa consultati aceasta sectiune.
Marius