jocul cu filmele (partea a 11-a)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Si acum, ghicitoarea: Azazel...

Daca nu va spune nimic, revin cu descrierea filmului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

fallen, cu denzel washington?

--------------------------

daca e sa fi ghicit eu, am o treaba de rezolvat si mai intru peste vreo 2 ore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Daaa, Yasmin......sinistru film, nu?

Mergi la inceput

am revenit, iertare. sinistru, intr-adevar.
ati citit Istoria filosofiei oculte, de Alexandrian? sa vedeti acolo inspiratii...

intamplari traite si vazute de un baiat, intr-un sat nordic. mama moarta, tatal batran si in cautare de o sotie care sa ii poata satisface minuscula dorinta de a-si bea cafeaua de duminica dimineata in pat.
hint: mi-a venit in minte filmul asta cand am deschis link-ul postat de irimell, baietelul respectiv este in background

Mergi la inceput

boierul satului este un zbir iar sotia lui este poreclita Doamna Diavol (trebuie sa recunosc ca este traducerea mea, deoarece eu am vazut filmul dublat in turca). fiul lor moare salvanad viata a 5 oameni

---------------------------

filmul are un oscar pt cel mai bun film strain

----------------------------

iar dispar, ca trebuie sa pregatesc cina. revin pe la 22:00

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Sa fie "Pele cuceritorul" cu Max von Sydow?

pozulici

Mergi la inceput

da, lilanda, asta e.
m-am impresionat mult filmul mai ales pt simplitatea c care erau descrise intamplarile de acolo. totul e servit atat de crud si sincer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Scenariul la "Pele Cuceritorul" este scris dupa un roman aproape autobiografic, al scriitorului danez Martin Andersen Nexø, un gen de Gorki local..iar romanul are 4 volume!!!

Si acum, tot un film strain care mie mi-a mers la inima. Doi soldati din tabere diferite sint surprinsi de bombardament intr-o transee sapata in zona libera de conflict. Desi raniti, cei doi continua razboiul, acolo in transee, in cel mai pur stil balcanic: se injura, se imprietensc, isi gasesc cunostinte comune, se ameninta cu arma, cad de acord sa fluture un steag alb. In film mai apar un soldat legat de o mina (el se afla tot in transee, aparent mort), un reporter englez si un ofiter francez din trupele de mentinere a pacii. Situatie este, insa, fara nici o rezolvare!!!

pozulici

Mergi la inceput