In luna august patronul mi-a dat de inteles ca atunci cind voi reveni din CIC nu imi va mai garanta locul de munca.
Prin urmare, cu 1 septembrie mi-am dat demisia(aflindu-ma in CIC).
Mi-am gasit o firma care este dispusa sa ma astepte pina termin CIC si care mi-a facut si contract de munca incepind cu 1 septembrie.
Intrebarea mea este:
este legal ca in luna septembrie sa reintru(de fapt sa continuu)in CIC?,
adica in luna in care mi-au facut contract pot sa solicit CIC la noua firma?
Multumesc.
Nu inteleg de ce ai facut manevra asta . pentru ca primul angajator nu te putea da afra atata timp cat esti in CIC. El este obligat sa iti plateascva indemnizatia, care oricum nu ti-o plateste din banii lui ci din CAS. Eu cred ca poti solicita indemnizatia CIC la noua firma. dar cand iti expira CIC-ul??
Ideea este ca am vrut sa nu mai am treaba cu vechiul angajator.
Problema se pune pentru prima luna(AM DREPTUL LA CIC in prima luna de contract?), pentru ca din a doua solicit oricum CIC la noua firma.
Multumesc!
CIC nu este conditionat de locul de munca. Daca ai ajuns sa ai dreptul la CIC conform cerintelor legii ai dreptul pana implineste copilul 2 ani ca lucrezi sau nu. In cazul in care nu ai mai lucra cum s-ar spune banii i-ai incasa de la Casa de asigurari sociale in loc sa ii incasezi de la locul de munca. Atat ar fi diferenta. La terminarea CIC insa nu ai avea loc de munca asigurat. In cazul in care esti angajata insa locul de munca este asigurat prin lege pana la reintoarcere, dupa aceea insa ca orice loc de munca nu mai exista garantii.