Sint casatorita de un an, nu am reusit sa-mi schimb actele dupa numele sotzului. Aici stau pe baza permisului.
As dori sa merg in tzara pentru o saptamina si nu stiu sigur, voi avea probleme pentru ca pe pasaport am un nume iar pe permis altul ?! Asta ma refer la iesirea din tzara, ca la intrare nu-mi cer permisul.
Ca sa-mi schimb acum actele, ar trebui sa astept mai bine de o luna si ma prinde iarna fara sa-mi fi vazut familia.
Ca sa le schimb in Romania, conform noii legi aparute in 15 mai a.c. (care spune ca trebuie sa-mi schimb documentele la consulatul Romaniei de aici), ar trebui sa stau blocata in tzara mai bine de sase luni pina mi-ar definitiva documentele.
De fapt vreau sa stiu, voi avea sau nu probleme cind voi iesi din tzara ?!
Ufff, nu poate sa ma ajute nimeni. Totusi voi risca, daca nu mai scriu inseamna ca m-au sechestrat. Daca pot sa-i pacalesc, va povestesc cind ma intorc.
Dar iti cer si permisul la vama??? Nu cred! oricum banuiesc, ca o sa vii cu sotul , si il pui pe el sa conduca in vama , macar! Iti doresc multa bafta!
Daca iti pui probleme la vama romāna...stai linistita! Vamesii pot fi mituiti, desi...hai sa-ti spun! Eu am plecat din Germania cu pasaportul vechi- pe numele de fata- si m-am īntors cu cel nou! Nu a fost nici o problema, dar la tine este vb de permis! Nici aici nu cred sa fie probleme, asa ca...DRUM BUN! Cānd te īntorci sa ne povestesti cum a fost!
Pupici!
Acasa merg fara sotz, vreau sa stau o saptamina iar el nu poate lasa serviciul. Probleme la intrare nu am, dar ma gindesc la iesire.
Ei si ce-or sa-mi faca, le spun ca parintzii sint batrini, bolnavi (asta cu batrinii pot s-o verifice), si le arat permisul.
Oricum multzumesc pentru incurajari.
Pupici si va povestesc cind ma intorc.