Stiti ceva de Inter Rail?

Stiti ceva de Inter Rail? | Autor: mocanita

Link direct la acest mesaj

Cu gandul la vacanta de anul viitor ne gandeam ce frumos ar fi sa vedem Praga... Din vorba in vorba, discutand cu prietenii, am auzit ca o afacere ar fi sa plecam cu trenul, mai precis cumparand permisul asta care se numeste "Inter Rail". Tarile care se pot vizita sunt impartite in 8 grupe, fiecare continand cate 4-5 tari, depinde de locatie. Noi ne-am ales grupa cu Croatia, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia. Biletul cica ar costa cam 200 eur, cel putin asa scrie pe site-ul CFR, permis valabil 16 zile. Voi ce stiti? Ati fost? Multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Da, eu am fost acum 5 ani. Am cumparat un InterRail global, adica care sa cuprinda toate tariel Europei (pentru Anglia ne-au facut reducere de 50% la ferryboat-ul de pe Maneca). Pentru noi a fost cel mai bun bilet disponibil fiindca am calatorit o luna intreaga in lungul si-n latul Europei. Este avantajos fiindca pe perioada pe care-l cumperi iti ofera calatorii nelimitate in zona pentru care cumperi biletul, nu e nevoie de rezervare, insa la trenurile care cer supliment de viteza sau de loc atunci platesti diferenta. In rest numai de bine, trenurile sunt exceptionale in Europa, (cel putin in cea de vest) clasa a II-a la ei este corespondentul clasei care-nu-exista-inca-in-Ro.
Bon voyage!

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mocanita spune:

Iti multumesc. Ma mai intereseaza, daca se poate, cum v-ati descurcat cu cazarea, ma intreb daca v-ati cautat de acasa, v-ati facut rezervari, sau ati rezervat cand ati ajuns, la fata locului? Ma gandesc cu groaza sa ma plimb cu bagajele pentru 15 zile in spate, cautand cazare... Prin ce tari ati fost voi? Sau alte forumiste? Mai astept pareri. Cu bine.

Mergi la inceput

E, cazarea a fost in fel si chip. Acolo unde am avut prieteni am "abuzat" de ospitalitatea lor, de pilda in Lomdra, Paris, Grenoble si Paris, iar de acolo faceam excursii de cate o zi doua in orasele din jur. Calatoream noaptea si vizitam orasele ziua. Ne alegeam intotdeauna trasee care se parcurg intr-o noapte (de pilda Roma-Grenoble), astfel incat noaptea aveam cazarea pe tren, ne odihneam cum puteam mai bine, iar ziua vizitam ce era de vazut in orasul de destinatie. Prin formula asta am ajuns sa vizitam Venetia, Monte Carlo, Lourdes, si multe alte orase. In Florenta am stat la un allbergo della giuventu, adica un youth hostel, de obicei punctul de plecare pentru gaireaa unuei cazari era biroul de informatii turistice din garile unde aterizam. Acum desigur ca lucrurile sunt mult mai simple prin internet, noi insa asa am facut la vremea respectiva si tare bine a fost. Si am si iesit ieftin, raportat la lucrurile vazute si timpul petrecut peste hotare.

scarmanus

Mergi la inceput

PS. bagajele le lasam intotdeauna la "Bagaje" in gara, si crede-ma ca aveam un rucsac cat mine de mare.

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mocanita spune:

Iti multumesc mult.

Mergi la inceput