Obtinerea permisului din IAN 2005
Oameni buni,ce parere aveti despre cum se va obtine permisul din Ianuarie 2005.
parerea mea ( avand permis de 6 ani), este ca e un lucru bun, pentru ca sunt atat de multi soferi( soferite), care nu sunt in stare sa parcheze, sau sa faca plecarea din rampa.
Anca
Capul sus, va rasari soarele si pe stada noastra.
Raspunsuri
Androix spune:
hihihi sunt foate multi soferi sau soferite care nu stiu sa CONDUCA! Insa parerea mea este ca rezolvarea acestui neajuns nu este examenul de soferi. Eu nu am dat poligonul ca proba la examen dar il "mancam pe paine" si acum parchez si scot masina de oriunde. Cred ca instructorii sunt de vina ca le ies elevi din mana care nu stiu sau le este frica sa parcheze. Si ar mai fi un aspect: a existat o categorie de "soferi" care au luat traseul cu suta de dolari sau de euro. Ei, aceasta categorie va exista in continuare. Poate doar tariful sa se schimbe putin.
In afara de ce am spus eu am un mare of si o rugaminte fierbinte la legiuitorii alesi! Sa faca o lege si sa puna taximetristii sa dea examen pentru carnet ANUAL Nu de alta dar marea majoritate au asa un stil aparte, ca sa ma exprim elegant!
Andreea
Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!
Lali spune:
Da, e un lucru bun asa cum spui tu, Anca pentru indemanare, cu conditia ca inasprirea probelor sa nu conduca la cresterea numarului celor care dau spaga ca sa obtina permisul. Pentru ca, acum ceva timp cresterea amenzilor pentru incalcarea regulilor de circulatie nu a facut altceva decat sa umple buzunarul unora...
Iar despre regulile de circulatie care nu se mai respecta, indiferent ca ai permisul de o luna sau de 10 ani cred ca metoda de a le respecta sunt amenzile APLICATE si nu un examen mai dur pentru obtinerea permisului. Dar ma intreb daca politistii stiu regulile atunci cand stau pasivi in intersectie si pe langa ei trec masini pe rosu, se incadreaza pe banda din stanga si o iau in dreapta sau viceversa, se incadreaza pe linia de tramvai in stanga refugiului, nu dau prioritate pietonilor etc....
Scuze daca am deviat de la subiect, dar circulatia haotica din Bucuresti pe mine ma enerveaza teribil.
liris spune:
Anca , acum ca tu ai carnetul in buzunar , binenteles ca nu mai ai probleme sa te bucuri de asa masura...
si sa fim seriosi majoritatea invata tot singuri, dupa ce iau carnetul, sa conduca ca lumea.
tiganii tot pe bani vor examenele. totul va continua asa cum e deja.
s-a spus ca UE aia, ailalta: aici in Olanda nimeni nu da 4 examene, este doar unul in care timp de o ora te plimba pe autostrada , prin oras s.a.m.d.
inca o chestie importanta : aici nu se dau examene cu politisti ci exista firme care organizeaza totul. Vor vrea insa politistii romani sa renunte la asa "pomana" cuatrupla... desi de altfel se pling ca nu au "cadre" ca sa faca treaba buna unde sunt ceruti...? I doubt it.
liliana csaki spune:
Hai mai fetelor nu fiti rele, eu am permis de 11 ani si am pretentia ca sunt un sofer bun. Am dat poligon ca asa se dadea la vremea aia dar imi amintesc, amuzandu-ma tare, de prima mea parcare laterala dupa ce-am luat permisul. Era seara, aveam un Olcit de care eram tare mandra si trebuia sa parchez in fata blocului intre doua masini, cred ca m-am chinuit vreun sfert de ora de ma trecusera toate transpiratiile, am reusit cumva intr-un final dar numai eu stiu prin ce-am trecut. Si n-am luat examenul pe pile.
Nu cred ca acest examen te face sau nu un sofer bun, ai nevoie de experienta pt. asa ceva, in poligon poti darama un jalon ca nu-i foc dar daca te-agati de masina vecinului nu-i acelasi lucru iar spaga n-o elimina examenul.
Pozele noastre
Androix spune:
Ba sa stii ca mai mult romanii dau bani pentru carnet! Ma rog nici nu mai conteaza pana la urma...
Andreea
gogosar spune:
Andreea, nu vreau sa pledez pentru instructori, tinand cont ca al meu sot este unul dintre ei, dar iti spun ca vine de multe ori acasa si imi spune ca are cate unul sau una, care oricat s-ar chinui el( si este un instructor sever)abia daca reuseste sa il(o) faca sa tina drumul drept, ce sa ii mai ceri altceva.Si atunci persoana respectiva isi " aranjeaza traseul".
Iar cu respectarea regulilor de circulatie, eu cred ca asta mai tine si de bun simt, ca sunt gramezi care fac asa numai ca sa demonstreze cat de tari sunt ei, ce scule de masini afiseaza, si pe restul din trafic...dai dracu ca ei sunt prosti, eu sunt cel mai tare.
Pe mine asta ma enerveaza. sa nu mai spun de discriminarea femeii la volan( care in veci cred ca nu se va schimba), si safim seriosi, femeile sunt mult mai atente si mai precaute.Parerea mea.
Anca
Capul sus, va rasari soarele si pe stada noastra.
Androix spune:
Anca
si eu zic la fel ca femeile sunt mai atente si mai disciplinate la volan. Si nu o zicem numai noi. O zic statisticile accidentelor care din nefericire sunt produse de cele mai multe ori din vina barbatilor.
In ce priveste instructorii, evident nu toti, dar sunt unii care nu se mai streseaza prea tare. Eu asta ziceam ca al meu tot m-a pus sa invat poligonul chiar daca nu il mai dadeam. Dar erau foarte multi care nu-si mai bateau capul cu el.
Incontestbil sa conduci inveti in trafic dupa ce ti-ai luat carnetul, dar si atunci conteaza foarte mult ce-a lasat instructorul ala in capul tau. Ca daca n-a lasat nimic... Dumnezeu cu mila!
Andreea
liris spune:
cei care nu respecta regulile si se dau rotunzi si au masini smechere, aceia vor fi ultimii afectati de aceasta schimbare!
Oare de ce ?
politia romana stie de ce....
ruprich spune:
Este un lucru bun, insa ma bucur ca eu am luat deja carnetul.In conditiile din 2005 nu cred ca as mai fi incercat
sinzi_ana spune:
Eu nu cred ca o parcare pe care o faci cu "politaiu" langa tine care tot noteaza in carnet e concludenta si iti poate pune eticheta despre cum conduci tu de obicei. Si eu am carnet de 7 ani si imi aduc aminte ca atunci cand am dat examenul, din fericire mi-a iesit parcarea, de obicei nu prea imi iese, dar nici nu ma straduiesc. In schimb pe sosea ma strecor ca apa printre degete!!!
Cred ca instructorul e cel care cunoaste cel mai bine abilitatea ta de sofer, si nici macar...una e cand conduci sub "supraveghere" alta cand esti singur in masina (la inceput)...
Sinzi
si David
Poze cu David la 19luni