incisiv ciobit la 2 ani si 5 luni...:(

incisiv ciobit la 2 ani si 5 luni...:( | Autor: florina

Link direct la acest mesaj

Imi cer scuze daca nu postez subiectul unde trebuie, sunt disperata! Acum 10 minute mi-am dat seama ca Tudor (2 ani si 5 luni) si-a spart unul din incisivii din fata, ii lipseste un colt dintr-unul. Ce pot face? Unde il pot duce? Cum sa-i refac dintele?...
Doamne... Nici nu stiu cand si cum si l-a spart...N-a spus nimic, n-a plans. Sunt disperata! Nu vreau sa fie complexat de dantura, nu vreau sa i se carieze dintele, vreau sa-l refac. Cand si unde pot face acest lucru?...
Multumesc mult mult pentru orice sfat...Nu pot sa respir de spaima.

Florina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

in 4 ani vine un dintisor nou-nout :)Florina, stai linistita, nu e un capat de lume. Nu se cariaza daca il periaza de doua ori pe zi si oricum il schimba. O sa vina Lia si o sa iti dea ea un sfat profesionist, dar nu intra in panica, chiar nu e cazul.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Uff...Cand cade si se invineteste ti-e ciuda ca n-ai fost mai atenta...Intr-o saptamana insa nu mai are nimic. Dar cand e vorba de ceva ireparabil, precum dintii, cum sa nu te apuce disperarea?...
Stiu ca cei de lapte cad... Dar o carie la un dinte de lapte poate afecta si dintii definitivi...Si nu stiu cum si cand si unde voi reusi sa-i reconstitui dintele...Eu am si am avut probleme mari cu dantura si ma stradui sa ii mentin lui Tudor dantura sanatoasa (ne spalam zilnic pe dinti impreuna, nu ii dau produse ce contin zahar decat foarte rar). Avea un zambet perfect si acum... M-am mai linistit dar tot imi vine sa plang .
Stie cineva un doctor stomatolog pentru copii (in Bucuresti)?

Multumesc mult si aveti grija sa nu patiti ca noi...

Cu drag,
Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

si caprita mea si-a spart dintele la 1 an si vreo 2 sapt., adica la cateva zile dupa ce a iesit, si pana acuma (2 ani jumate) nu are nimic la el. Se cunoaste ca e rupt pt ca e putin mai scurt decat celalalt, deci aici nu am dubii. Si pediatra a zis ca nu-i problema. Daca vrei sa te linistesti , mergi la un stomatolog, dar, subcriu, nu e cazul de intrat in panica, nu e asa de grav. Alea serioase or sa vina:))

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

florina, fetita noastra si-a spart ambii incisivi, destul de rau chiar, tot cam pe la aceeasi varsta.
m-am agitat si eu ca un pui de gaina, o saptamana cred ca am fost de-a dreptul obsedata, dantura ei arata atat de inestetic!
am mers cu ea la stomatolog, nervii nu au fost afectati si asta a fost tot.
anul acesta a acceptat pt.prima data sa stea pe scaunel si sa i se lucreze .
au fost putin piliti si apoi reintregiti( asta pt.ca eu am insistat). plombele au cazut la cateva saptamani, am mers din nou cu ea, din nou plombe( alt material), una a cazut deja, saptamana viitoare merg cu ea sa il smaltuiasca"( cred ca asta este procedura) si gata!!!!
deci, nu te agita sa il reintregesti, trebuie numai polizat putin daca deranjeaza si smaltuit( lia sa ma ierti daca spun o aberatie).
si neaparat igiena dentara facuta cu simtul raspunderii.
in rest, sanatosi sa fie si mai putin nebuni cand apar cei definitivi( celine ia spart alergand ca zvapauca si incercand sa-si scoata geaca in acelasi timp,a aterizat direct cu gura de asfalt, mainile le avea prinse in geaca).

Mergi la inceput

Nici eu nu cred ca am sanse sa-l conving sa stea cuminte la stomatolog pana toamna viitoare (varianta optimista). E foarte zvapaiat si putin cam neascultator in ultimul timp...Frustrarea mea e cu atat mai mare intrucat stau acasa cu el, deocamdata, si cel putin teoretic ar trebui ca totul sa fie bine... Lucrurile bune se intampla oamenilor buni, lucrurile rele ni se intampla tuturor... Cert e ca nu voi uita aceasta zi, probabil prima dintr-un sir de multe alte zile cu nazbatii serioase, ce sigur vor urma...
Multumesc ca mi-ati impartasit experienta voastra. Imi pare rau ca ati trecut si voi prin asa ceva, e genul de patanie ce crezi ca tie nu ti se poate intampla... Si cand e vorba de copii nostrii, e mai rau si mai greu decat daca ni s-ar fi intamplat noua.
Voi vizita negresit un stomatolog pentru verdictul final. Oricare ar fi el, trebuie sa mai astept putin pentru ca este mult prea mic si agitat pentru o interventie stomatologica. Oare in somn se poate? :)
Nu cred sa aiba nervul afectat pentru ca e doar un coltisor... dar nu se stie, voi face o radiografie daca doctorul va considera necesar. Oricum, e inestetic, cel putin pentru mine, care stiu cum arata inainte...Tatal lui credea ca asa era si inainte... no comment.

Multumesc inca o data,

Florina & Tudor ( 2 ani si 5 luni )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura111 spune:

quote:
Originally posted by florina
Tatal lui credea ca asa era si inainte... no comment.

Haide, nu mai fi asa de trista, inseamna ca nu e foarte vizibil...

Laura - mama lui Vlad

http://community.webshots.com/user/vladut111

Mergi la inceput

Bine-ar fi fost sa fie asa... N-am comentat pentru ca decat sa zici ceva de rau, mai bine sa nu spui nimic.
Haz de necaz, atata tot. Dezastrul e cat se poate de vizibil:

http://www.macsysnet.ro/gallery/dintzishori

Super pozele voastre. Avem si noi o poza la cascada Urlatoarea.:) La vara poate facem o poza impreuna tot acolo.

Pupici cu drag,

Florina & Tudor (2 ani si 5 luni si un dinte ciobit...)

quote:
Originally posted by laura111

quote:
Tatal lui credea ca asa era si inainte... no comment.

Haide, nu mai fi asa de trista, inseamna ca nu e foarte vizibil...

Laura - mama lui Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Buna.Acum am citit subiectul.Imi pare rau pentru incident,dar probabil ca nervul nu e afectat(am vazut pozele:)).
E bine sa-l duci la stomatolog.
fetele ti-au povestit deja ca nu sunt motive de ingrijorare serioase daca nervul nu e afectat,desi e cu siguranta teribil de frustrant sa vezi dintisorul spart.Intr-adevar,daca zgarie,va trebui slefuita marginea aceea.Mai tarziu se poate face reconstructie coronara,daca vrei.
Spala-l la fel de bine pe dintisori:) si incearca sa te linistesti.
Ariane a povestit frumos.
pupici nazdravanilor de la noi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura111 spune:

quote:
Bine-ar fi fost sa fie asa... N-am comentat pentru ca decat sa zici ceva de rau, mai bine sa nu spui nimic.
Haz de necaz, atata tot. Dezastrul e cat se poate de vizibil:

http://www.macsysnet.ro/gallery/dintzishori

Super pozele voastre. Avem si noi o poza la cascada Urlatoarea.:) La vara poate facem o poza impreuna tot acolo.

Pupici cu drag,

Florina & Tudor (2 ani si 5 luni si un dinte ciobit...)

Florina, iubita mea, incearca sa vezi partea plina a paharului : peste 4 ani (sau cam asa) o sa aiba un dinte nou. Nu e ceva iremediabil. Timpul trece repede si ca maine o sa-i arunci dintzishorul ciobit pe casa ca sa-i iasa altul nou si puternic in loc.
Tudor tot frumos zimbeste , m-am uitat si eu pe poze :-)

Va imbratisez cu drag

Laura - mama lui Vlad

Mergi la inceput

Multumesc mult, Lia. Am sa-i reconstitui dintele, nu pot astepta 4 ani si nu ma pot consola cu ideea...:) Chiar e frustrant rau. Pana acum ma chinuiam sa-l prind in poze zambind cu toti dintisorii, acum imi vine sa plang cand il vad razand. Va fi un an tare lung pentru mine pana il conving sa stea locului pe un scaun si sa lase pe cineva sa-i umble in guritza.
Sper sa ajung cat mai curand cu el la stomatolog.

Multumim tuturor, pentru incurajarile si sprijinul vostru,

Florina & Tudor (2 ani si 5 luni)

quote:
Originally posted by Lia

Buna.Acum am citit subiectul.Imi pare rau pentru incident,dar probabil ca nervul nu e afectat(am vazut pozele:)).
E bine sa-l duci la stomatolog.
fetele ti-au povestit deja ca nu sunt motive de ingrijorare serioase daca nervul nu e afectat,desi e cu siguranta teribil de frustrant sa vezi dintisorul spart.Intr-adevar,daca zgarie,va trebui slefuita marginea aceea.Mai tarziu se poate face reconstructie coronara,daca vrei.
Spala-l la fel de bine pe dintisori:) si incearca sa te linistesti.
Ariane a povestit frumos.
pupici nazdravanilor de la noi,

Lia&Andrew

Mergi la inceput