Cu incredere, spre Canada! (10)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bubbles spune:

Mona, e una cu sotul, si alta cu copiii.

Intr-adevar, e una vazuta din Romania viata in strainatate, si alta e traita. Iar experientele difera de la caz la caz, inca nu am intilnit 2 traiectorii identice. Prietenii te pot ajuta cu sfaturi si sugestii, si pina la urma, acestea sunt cele mai pretioase.

Mult... !

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Bubbles

Mona, e una cu sotul, si alta cu copiii.

Intr-adevar, e una vazuta din Romania viata in strainatate, si alta e traita. Iar experientele difera de la caz la caz, inca nu am intilnit 2 traiectorii identice. Prietenii te pot ajuta cu sfaturi si sugestii, si pina la urma, acestea sunt cele mai pretioase.

Mult... !

Editez:
Eu "mor" de dor si dupa o zi normala de serviciu, si d-abia astept sa-mi imbratisez puiul meu drag (a se citi... sotul) si cit putem sa fim impreuna, suntem in fiecare clipa. Viata e asa de scurta, orice minut trecut, e bine dus, inapoi nu-l mai avem, e unul in minus fata de cei dragi. Am jurat "la bine si la greu impreuna" si apoi asa a fost, asa este, asa va fi.

Dar cum spui si tu, depinde de psihicul fiecaruia si cum vede lucrurile, cum crede ca-i este mai convenabil pe termen scurt si lung. Cind am scris mesajul precedent, a fost doar o mica impresie extrasa din experienta prietenilor nostrii. Am crezut si cred ca poate sa ajute cel putin un virf la luarea unor decizii de acest gen.

Cu drag,
Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Bianca, ai mare dreptate! By the way, unde te afli in Canada? In Ontario sau Quebec?
Cu drag,
Mona

Mergi la inceput

Montreal, Qc.

B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Nelia, cu cat timp inainte a trebuit pus bb pe lista? Gradinita dawson e in west island?
Sanatate la bb-i!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Ira,
Scrie si tu in mesaje ca esti in Quebec, ca sa stie lumea. Nu de alta, dar in Toronto cu un salariu minim e greu de tot, iar programele sociale nu sunt prea grozave.

Corina

Mergi la inceput

quote:
Ira,
Scrie si tu in mesaje ca esti in Quebec, ca sa stie lumea. Nu de alta, dar in Toronto cu un salariu minim e greu de tot, iar programele sociale nu sunt prea grozave.

Sa fim seriosi, nici in Quebec nu se poate trai cu un salariu minim... Aaa, se poate supravietui, asta da, dar pentru cit timp?!... Doar acesta a fost un motiv pentru care am plecat majoritatea din Romania, pentru a trai mai bine, si nu cu datorii, de la salariu la salariu, sa te uiti ce pui pe masa si cu ce platesti chiria. Acolo aveam parte d-astea, dar era si familia aproape; eh, avantaje si dezavantaje.

De acord, aici sa zicem ca ai un salariu mai mic in primele luni, pina vezi ce faci cu studiile, cu un inceput de experienta, pina... dai din coate, muncesti, inveti, evoluezi. Dar apoi... Bafta multa tuturor!!!

Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

quote:
Originally posted by carmen77

Si Matei merge la un CPE, deci de stat, si in plus premiata ca cea mai buna gradinita din Roxboro. Eu nu zic nimic de conditii, sunt bune, mie asta nu imi place, cu adusul de copii bolnavi la gradinita.

Carmen, nu iti convine acum caci inca nu lucrezi si nu ai probleme sa-l tii acasa pina ii trece si simpla raceala. Cind intri insa in jocul de numarat al zilelor pe care poti sa le iei de la servici ... o
sa-ti placa chestia asta. Depinde pe ce parte a baricadei esti, asta e tot.
E ciudat ca la gradinita ta nu te-au pus sa semenezi si sa le permiti sa ii administreze medicamente de febra la nevoie. Este mai usor pt ei asa dar e prima gradinita de care eu aud ca ar face asa.

Numai bine,

Mihaela

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by carmen77

A, si ca fapt divers, sarbatorile legale de care vorbeste Irina nu sunt respectate de toti angajatorii. De exemplu, Florin, sotul meu, lucreaza pentru o companie americana (Hewlett-Packard) si astia nu au dat liber de Thanksgiving, pentru ca in SUA sarbatoarea asta e in alta zi decat in Canada ... asa ca ... le-au zis ca ii platesc dublu pe ziua respectiva si gata. Deci pana la urma si partea cu zilele libere e discutabila, depinde unde lucrezi ... evident, ce se aplica in cazul nostru nu e valabil la toata lumea.

http://community.webshots.com/user/carmen77102
http://community.webshots.com/user/carmen77104

Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003

Nu este tocmal legal ce au facut (de unde si platitul dublu nu din larghete...) dar probabil ca o sa le dea liber de "Thanksgivingul" american.

Mihaela

Mergi la inceput

Tariful la babysitter = 8-10$/hr. Cred ca pustoaicele de 13 ani accepta si 6$ dar eu nu mi-as lasa copiii cu un alt copil...

A mea cere 10$/ora de vreun an incoace.

Exista agentii la care poti apela pt babysitter dar eu nu am indraznit, am preferat pe cineva recomandat si nu un strain trimis de o agentie. Acolo parca e de la 12$/ora in sus, asta era acum citiva ani cind m-am interesat eu.

O zi buna,

Mihaela

Mergi la inceput