Calcul prenatal
Buna!
Am si eu o intrebare referitoare la concediu prenatal. Am inteles ca acesta este platit cu 85% din media veniturilor din ultimele 6 luni. Intrebarea este: din acesti 85% se scade sanatatea 6,5% +somaj 1% si nu mai stiu ce impozit????
Pentru ca la mine contabil cam asa ceva a calculat si m-am trezit cu mai putin sau aproape cu cei 75% cat aveam in concediu de risc maternal.
Si inca ceva: din cele 126 de zile sarcina si leuzie nu e obligatoriu sa le iau pe toate , adica iau obligatoriu dupa ce nasc cele 42 de zile dar daca mai raman pana la 126 nu sunt obligata cumva sa le iau?
Elena, 34sapt, DPN-5nov
Raspunsuri
Rozi spune:
Din indemnizatia de maternitate (85% din media veniturilor din ultimele 6 luni) nu se scade nimic.
Nu toate cele 126 de zile sunt obligatoriu de efectuat, ci doar 42 dupa nastere. Zile calendaristice.
Sanatate!
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"
Ele spune:
Rozi, merci mult de raspuns dar eu cum ii argumentez contabilei mele, este vreun articol de lege ceva. Ca e atata de isteata de mai bine nu mi-ar da nimik, nu e prima data cand face lucrul asta. eu luna asta cu 85% m-am trezit mai putin decat cu 75% din concediu medical.
Multumesc inca o data!
Elena, 35 sapt, DPN-5nov
Rozi spune:
Nu se retine impozit conform Codului Fiscal, art 42.
Nu se retine sanatate conform Ordonantei Guvernului nr 93 / 2004.
Nu se retine somaj conform Legii 107 /2004.
Iti doresc bafta si victorie!!
Ele spune:
Sper sa o luminez pe contabila si sa-mi recalculeze si mie prenatalul. Dupa cum o stiu la fel o sa patesc si cu indemnizatia de pentru crestere a copilului. Dar pana atuinci mai este...putin.
Elena, 35 sapt, DPN-5nov
Rozi spune:
Cu rabdare, te rog eu mult! Cine cere recalcularea unor concedii medicale nici nu stie ce inseamna asta pt cel ce-o face si pt firma! Da-i inainte de solicitare un extraveral
Ele spune:
Rozi,merci mult tare.
Contabila mea vad ca a fost foarte eficienta de data asta, mi-a si recalculat totul si m-a chemat pt diferenta de bani.
Elena, 35 sapt, DPN-5nov
Ele spune:
Rozi,merci mult tare.
Contabila mea vad ca a fost foarte eficienta de data asta, mi-a si recalculat totul si m-a chemat pt diferenta de bani.
Elena, 35 sapt, DPN-5nov