Vreau sa-mi fac firma !!!!
Raspunsuri - Pagina 8
vilma spune:
1. Ce este "Declaratia 010" de inregistrare fiscala sau mentiuni pentru persoane juridice? Ne lovim de ea acum, la infiintarea firmei, la sfarsitul anului, sau cand? Sau deloc?
2. Pentru cazul in care administratorul unei SRL (si asociat unic) are si carte de munca la un tert angajator, cum afecteaza declararea veniturilor persoanei? Ramane sarcina angajatorului pentru veniturile salariale, iar pentru eventualul profit din activitatea firmei-->cum se procedeaza?
liviu`s spune:
Trebuie sa depui declaratia 010 la Administratia financiara in 30 de zile de la inregistrarea firmei.
O descarci de la http://formulare.e-guvernare.ro/index.jsp?page=form_details&categoryID=211&formID=350
kyky97 spune:
Din cate stiu - dar nu sunt sigura 100%- nu sunt afectate veniturile salariale, iar angajatorul completeaza si depune fisa fiscala ca si cand nu ai avea firma. Pentru dividendele realizate la sfarsitul anului oricum platesti impozit 5% pentru cele obtinute in 2004 si 10% incepand de anul viitor, la incheierea exercitiului financiar. Deci nu ar avea de ce sa fie impuse de doua ori.
Poate cineva de pe forum cu cunostinte in domeniu ne poate confirma sau nu, acest lucru ?!?
Lili
dandana spune:
declaratia 010 in 30 zile de la infiintare la administratia fin (formularul e si pe site la min finante dar si pe la xeroxurile de la admninistr, 2 ex pt a lua stampila pe unul, daca nu o primesc (pt ca ei au datele de la reg comertului), nu va certati cu ei (cum am facut eu!) trimiteti cu conf de primire si val declarata pt ca faptul ca le au nu va scuteste de declarare. asa e la noi, ca la nimeni!
atentie! imp pe dividende e 10% si la cele pe 2004 pt ca se platesc in 2005, asta e fff sigur. e un impozit final, adica nu se globalizeaza. problema nu e ca s-ar impozita de doua ori ci ca s-ar impozita mai mult!
vilma spune:
Ce se intampla daca au trecut cele 30 de zile si declaratia 010 nu a fost depusa? Daca o depun in urmatoarele zile ma iarta?
adi_lazar spune:
Ce comisioane mai iau bancile pt transferurile/retragerile bancare ?
Am o microintreprindere si as vrea sa minimizez banii pierduti la retragerea de numerar.
La care banca e mai avantajos ?
Mersi pt ajutor.