Triplu test-am nevoie de sfaturile voastre
Raspunsuri - Pagina 2
NataliaS spune:
Draguta mea,
Ceea ce se intampla in Bucuresti mie personal mi se pare anormal...cum adica va dau valorile efective ale acestor analize??? - tie trebuie sa ti se dea interpretarea testului in functie de aceste trei rezultate corelate cu ecografia facuta in ziua testului, cu varsta,greutatea, UM, inaltimea...parerea mea e sa nu te ingrijorezi inutil, sa mergi la o clinica de gine sa-ti introduca datele in acel program de evaluare care da interpretarea testului. Eu cand l-am facut am vrut sa stiu valorile celor trei analize si mi s-a spus ca nu au nici o relevanta necorelate cu ceilalti parametri de care ti-am zis inainte.
Linisteste-te te rog, du-te si fa o eco la un dr bun si ai incredere in ceea ce-ti spune sufletul, nu mai intoarce aceasta situatie pe toate partile ca ii faci rau lui bebe cu starea ta!

Natalia si bebelina Maia(22 sapt)
Dr. Doru Diculescu - Stanca - Cluj
http://community.webshots.com/user/natalias103
mariana2002 spune:
peste cateva zile trebuie sa fac triplu test. daca il fac si iese prost si fac si amniocenteza si iese prost ce optiuni am? voi avea pe putin 18- saptamani. sunt ingrozita. ce voi face? nici nu pot sa respir cand ma gandesc.
mariana
Lorelai spune:
quote:mariana, nu te mai gindi ca iese prost. roaga-te sa iasa bine si sa vezi ca va fi bine. ajuta sa gindesti pozitiv. nu te mai ingrozi, bucura-te de sarcina si sa vezi ca bebelusul va fi bine si se va naste sanatos.
Originally posted by mariana2002
peste cateva zile trebuie sa fac triplu test. daca il fac si iese prost si fac si amniocenteza si iese prost ce optiuni am? voi avea pe putin 18- saptamani. sunt ingrozita. ce voi face? nici nu pot sa respir cand ma gandesc.
mariana
ca sa raspund la intrebarile tale, daca amnio iese prost ai doua optiuni: sa intrerupi sarcina sau nu. parerea mea, daca nu esti pregatita sa intrerupi sarcina, mai bine nu faci amnio. unii doctori recomanda sa faci amnio, ca sa fii pregatita pentru ce e mai rau, chiar daca vrei sa pastrezi copilul. rezultatele de la amnio dureaza cam 2-3 saptamini dar interuperi de sarcini se fac pina in sapt 20 si uneori chiar si pina la sapt 24 in unele cazuri.
gindeste pozitiv,
Lorelai
crinuta spune:
Mariana, faptul ca iti iese prost triplul test nu inseamna neaparat ca e vreo problema, la fel ca in cazul in care iti iese bine, si nici asa nu poti fi sigura ca totul e ok.
Triplul test da atat fals pozitiv cat si fals negativ.
La urma, urmei, nu este decat un indicator de risc, si atat.
Nu e de mirare, ca din ce in ce mai multi medici, mai ales cei de renume nu il mai recomanda.
Iar, presupunand ca iese prost, ai alternativa amniocentezei, insa, asa cum stii prezinta risc de avort. Numai tu pot decide daca esti dispusa sa iti asumi acest risc, daca intr-adevar merita riscul, insa, te-as sfatui sa discuti cu medicul tau inainte de a lua o decizie.
Crinuta si bb din burtica 26+ saptamani
Dr. Nayel, CFR2
mariana2002 spune:
va multumesc ca mi-ati raspuns. de fapt nici nu pot sa fac amniocenteza pentru ca riscul de avort deja exista, fac tratament si stau la pat. nu-mi ramane decat sa ma rog sa fie bine. va scriu dupa triplu.mariana
ana maria spune:
pritenei mele i-a iesit foarte prost triplul test (si afp si estriolul). I s-a recomandat sa faca o ecografie morfologie de sarcina pe la 20-22 saptamani si medicul de acolo i-a zis ca bebe e foarte bine si sa pastreze sarcina. Din cate am inteles la ecografii se vad destul de bine aceste defecte.
Si mai am o prietene cu TT prost care a ajuns la amniocenteza si totul a fost bine. Doar ca a stat cu niste super emotii pana la aflarea rezultatului.
De asemenea mai conteaza si unde faci TT. Docotrul meu mi-a recomandat sa merg la medsana ca au un laborator bun.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
Ana71 spune:
quote:
Originally posted by ana maria
[
De asemenea mai conteaza si unde faci TT. Docotrul meu mi-a recomandat sa merg la medsana ca au un laborator bun.
Ana Maria
Probabil ca au un laborator foarte bun la Medsana, dar din pacate nu interpreteaza rezultatele asa cum ar trebui. Va spun concret din cazul meu, mi-au dat niste valori pentru toti cei 3 parametri (BetaHCG, AFP si estriol) si in dreapta scriau valorile normale pentru saptamana de sarcina. Eu l-am facut in saptamana 17 de la ultima menstruatie (mai exact 16 saptamani si 1 zi de la UM). La mine Beta HCG a iesit 62.000. Pentru saptamana de sarcina 12-16, valorile normale erau pana la 137.000. Pentru saptamana de sarcina intre 16-29 erau pana la 53.000. Asa ca am intrebat-o pe dr. de acolo (de la Medsana) ce inseamna saptamana de sarcina: saptamana de la UM sau varsta fatului. Foarte convinsa mi-a spus ca este vorba de varsta fatului (copilul meu avea atunci 15 saptamani). Mi-a si confirmat ca valorile mele sunt perfect normale. Dar cand am mers la ginecolog mi-a zis ca nu este adevarat si este vorba de UM, deci valorile sunt peste limita. Am rugat ginecologul sa vorbeasca cu dr. de la Medsana si, conform spuselor ginecologului, am inteles ca cea de la Medsana a zis ca nu e datoria ei sa interpreteze rezultatele, ca ea asa stie ca e vorba de varsta copilului. Oricum concluzia finala a gineclogului a fost ca e vaorba de perioada de la UM. Discutand cu diverse cunostinte si vazand si diferite site-uri straine am inteles ca e o prostie sa dea pacientei aceste valori seci, fara sa se faca o corelatie intre ele, varsta mamei, varsta ecografica a sarcinii (trebuie facuta ecografie in aceeasi zi in care-ti ia sange pentru TT), greutatea mamei, etc. Si am discutat cu cateva prietene ale mele (carora le-au urmarit sarcina medici renumiti din Bucuresti) si care nu au facut acest TT, tocmai din ideea ca la noi nu prea are cine sa-l interpreteze cum trebuie. Asa ca eu zilele astea voi ajunge la o eco morfologica (sunt in saptamana 18) ori la dr. Pop ori la dr. Iosup, dar pana atunci nu va spun cat sunt de ingrijorata. Si sincera sa fiu, tare rau imi pare ca l-am facut pentru ca sunt extrem de stresata si nici nu sunt convinsa ca e bun, dar nici ca e rau.