Mamici de ianuarie-februarie 2005(36)
Raspunsuri - Pagina 14
corneliaa spune:
Tutistai linistita, eu pe langa faptul ca sunt nervoasa mai si plang din orice!!!!
Despre eco nici o problema mie mi-a spus ca intre 20-22 se face eco morfologica cea mai importanta pentru ca pana atunci cica mai toate organele sunt formate. Deci e ok, la 24 de sapt.
(23 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
simonadinca spune:
Tuti,
pentru 4D eu am facut drumul degeaba la dr. Poiana...eram in 22 de saptamani. Mi-a spus ca nu se va vedea mare lucru. Practic la 4D noi vedem o fata omeneasca de bebelus...Pentru a avea o imagine de 4D frumoasa a bebeului este recomndata eco dupa 26 de sapt.
Dar daca nu ai facut o eco morfo. si vrei sa le legi este perioada indicata (are dreptate Cornelia).
Crinuta, ce parere ai? Legat de nervii mei de azi... Mai bine ma lipsesc...
Amaya, ti-am scris un PM.
pupici
simona, 22 sapt.
dr. Radoi, Municipal, CEZARIANA
crinuta spune:
Simona, vezi ca vin cu parul, nu cu batul. Auzi la ea!!!!
Vorbim maine, ok?
pupici
Crinuta si bb din burtica 26+ saptamani
Dr. Nayel, CFR2
coraly spune:
Fetelor, PLEASE, stie careva dintre voi ca nu e voie sa-ti iei concediul medical dupa cel de odihna sau invers?? Ca am auzit undeva chestia asta, si acuma nu stiu cum sa procedez, pt. vreau sa-mi iau 2 sapt. de concediu de odihna si 2 de medical si nu stiu in ce ordine... :) Stiti vreun site sau o adresa unde pot gasi informatii despre asa ceva?
Merci.
Coraly, 26 sapt +
tomasa spune:
Dragele mele,
Eu sunt in continuare acasa, mai mult in pat, dar ma simt bine. Inca nu am reusit sa ne punem internet, dar am mari sperante ca in octombrie vom rezolva si aceasta problema. Intre timp am reusit sa citesc mare parte din ceea ce ati scris cu ajutorul sotului meu care a savat mesajele voastre pe dischete sau le-a printat si tot cu ajutorul lui va raspund acum. In ultimele mesaje pe care el a reusit sa mi le aduca am vazut ca se vorbea mult dspre intalnire. Din pacate la mine au ajuns sambata si nu erau chiar la zi (a salvat si el cat de mult a putut dar nu a avut timp sa imi aduca tot ce ati scris pana azi), asa ca nu stiu daca ati reusit sa stabiliti ceva pentru vineri. As fi venit in mod sigur si eu la intalnire pentru ca nu imi este rau si nu cred ca ar fi un efort prea mare, care sa faca vreun rau colului. In cazul in care nu v-ati intalnit si ramane pe weekendul viitor, sper sa aflu din timp ora si locul intalnirii ca sa pot participa si eu. Tare imi doresc sa ne cunoastem personal!
Am vazut ca in lipsa mea s-au abordat mute subiecte interesante, la care imi doresc sa particip si eu, macar in parte. Deci:
Eu imi doresc foarte mut sa nasc ”cat mai normal posibil”, nu vreau sa ma traumatizez psihic atata timp cat exista varianta nasterii normale fara dureri, asa ca probabil voi opta pentru o nastere normala cu epidurala. Daca voi avea norocul unui travaliu suportabil nu ma obiga nimeni sa fac anestezia, dar cred ca este bine sa am trusa cumparata pentru orice eventualitate. Eu am un prag ridicat al durerii dar, din pacate, toate femeile din familia mea au avut nasteri grele (desi sarcinile au fost foarte usoare ca si a mea de pana acum). De cezariana am oroare (nu va pot explica de ce) asa ca ma rog sa nu fie cazul unei cezariene.
Vergeturi eu nu am facut pana acum si sper sa nici nu fac. As fi tare necajita pentru ca mi se par inestetice si imi e cam frica de ele. Oricum, asa cum a spus si Mona, vergeturile apar in functie de elasticitatea pielii si nu prea pot fi evitate. Pielea ma mananca si pe mine dar asta nu are nici o legatura cu uratele de vergeturi. Eu ma dau cu ulei de masline…
Lenjeria o port inca pe cea veche si imi e buna. Nici nu am o burta prea spectaculoasa asa ca sper sa nu fie nevoie de ceva special pana la sfarsit.
Fetele care au obiceiul cel urat si f… nu va mai faceti atatea probleme! Pana la urma e doar alegerea voastra si fiecare face cum crede ca este mai bine pentru ea si copilasul ei.
Pentru fetele care nu au foarte multi bani si care nu tin sa cumpere obiecte de marca pentru bebe, au o promotie in Cora, un patut textil “no name” cu rotite, salteluta, nivel 2 inclus, masa de infasat etc. (adica tot ce ii trebuie, chiar si jucarii atarnatoare pentru copil, mai putin vibratii) este 3.000.000 lei
Lali :La Multi Ani scumpo!!!
Shobo: Din pacate nu am mai avut cum sa continuam discutia si nici nu am mai apucat sa vad daca mi-ai raspuns la mesajele private… Felicitari pentru reusita cu programul redus si te rog sa nu iti faci nervi cu toate frustratele. Chiar nu merita!
Candy : felicitari pentru baietel. Mie dintre numele scrise de tine cel mai mult imi place Eric.
Simona: Multumesc ca ai intrebat de mine. Dupa cum vezi, din pacate nu am revenit… decat temporar si prin reprezentantJ. Imi pare rau de dezamagirea pe care ai avut-o cu eco la Poiana, dar pana la urma asta nu conteaza prea mult. Important este sa fie totul bine pana la sfarsit si bebelusa sanatoasa. In legatura cu visele, urat visez si eu, dar am inteles ca este normal in sarcina, iar eu nu cred in vise care se implinesc. Cel putin mie nimic nu mi se implineste si sper sa nu faci parte nici tu dintre cele cu vise “premonitorii”. Eu sunt convinsa ca o sa nasti la termen, adica dupa mine!
Crinuta: Felicitari pentru bebe cel grasut (super 865g), mai ales ca am inteles din ce am citit ca este si foarte frumusel. Asta inseamna ca ii merge tare bine acolo in burtica la tine, asa ca nu ai motive de stress cu alte analize. Incearca sa te odihnesti si sa te bucuri de asa o realizare… Vezi si tu cat te lauda toate fetele!
Ana Maria: Ma bucur ca a mers totul bine cu cerclajul tau. Sa stai cumintica mai ales ca acum ai ajutor. Tu aveai colul deschis cand doctorii au hotarat cerclajul?
Natalia: feicitari pt. Maia. Sa fie mare, frumoasa si sanatoasa!
Cornelia: am vazut ca intr-un mesaj trecut ma intrebai ceva despre IR-uri. Nu am raspuns pt. ca eu deja nu mai eram la servici si nu mai scriam pe forum de ceva timp. Desi am si eu probeme cu IR-urile usor marite, cred ca intrebarea ta era de fapt pt. Ingerasu, cu care vorbisesi pana atunci despre asta si ea ti-a spus ca vaorile depind de varsta sarcinii. Probabil ne-ai confundat. Eu iti raspund oricum pt. ca mai devreme nu am putut si iti spun ce stiu. Dr. Pop mi-a spus ca si ginecologu meu ca valorile astea nu prea conteaza pana la 28 de sapt. de sarcina si ca doar atunci influenteaza negativ cresterea bb. daca valorile nu scad. Din notatiile pe care tu le-ai dat nici eu nu inteleg nimic. Mie mi-au spus si scris “valori crescute ae IR in arterele uterine”. Daca nu ti-au spus asa ceva si doar au dictat chestiile alea nu are nici un rost sa-ti faci probeme si chiar daca ar fi crescute, acum nu este relevant. Eu nu-mi fac probleme.
Kita: Imi pare tare rau ca ai un medic de familie nasol. Si eu sunt cam in aceeasi situatie si stiu cat de rau e…
Andrutza: Am vazut ca sunteti cateva (cred ca cele de la Tutunaru) care luati ulei de peste si as vrea si eu. Cred ca ii face tare bine copilasului si mai ales il face tare destept J! Spune-mi si mie te rog cum se numeste exact, cat costa si de unde se cumpara?
Coca draga mea, sper ca esti mai bine si ti-au trecut contractiile. Incearca te rog sa fii linistita si sa pui cat mai putin la suflet orice comentarii sau atitudini. Unor parinti le este mai greu sa accepte ca copiii lor au crescut sau ca vor deveni bunici. Ei inca te vad ca pe fetita lor mica si simt probabil nevoia sa te protejeze sau pur si simplu se tem sa treaca intr-o noua etapa a vietii. Vei vedea insa ca isi vor iubi mult nepotii si vor uita de toata nebunia asta, asa ca incearca sa eviti discutiile si sa te menajezi cat mai mult.
Oana: M-a intristat mult supararea ta cu diabetul. Dsi probabil pana acum cand scriu eu tu te-ai linistit deja si ai rezultatul bun al analizei (iar eu nu am cum sa aflu toate astea) as vrea sa te incurajez putin spunandu-ti ca eu sunt sigura ca e doar un baietel mare, asa cum imi doresc si eu sa fie al meu si ca e perfect sanatos. Eu nu cred ca dulciurile in exces i-au facut rau pentru ca el isi ia din sangele tau doar ce ii trebuie si ce este bun pentru el, restul “relelor” ramanand pentru mama. In cel mai rau caz ti-ai facut rau tie si corpului tau dar nu lui, asa ca nu mai gandi pesimist si mai ales nu te invinovati. Pentru el conteaza mult ca tu sa fii optimista cum ai fost si pana acum. Fetele ti-au dat exemplu de bebei mari care nu sunt obezi, ba chiar sunt niste super-copilasi. Si nu toti se dezvolta in acelasi ritm, conteaza si mostenirea genetica etc. Nici noi nu suntem la fel, cum ar putea fi copiii nostri? Ca doar nu-i putem baga pe toti in aceleasi tipare… Hai, capul sus ca e totul bine!
Acum imi iau “la revedere” de la voi toate si va pup mult. Am scris enorm, m-am lungit cat o zi de post si probabil am raspuns la mesaje care nici nu mai sunt de actualitate dar am o scuza ca imi e tare dor de voi si imi doresc sa nu ma uitati. Pupici!
Irina, 24+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal
Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica
corneliaa spune:
Sa revii cat mai repede printre noi Irina!!
Multumesc mult pentru raspuns. Posibil sa va fi incurcat, dar stiam ca tu si Ingerasul erati cele mai documentate la chestiile astea cu rezultatul analizelor, deci cred ca v-am rugat pe amandoua si cred ca si pe celelalte fete care stiau ceva. Una peste alta fa-te bine repede ca ne lipsesti.
(23 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
ingerasu spune:
Va invit aici sa discutati mai departe despre
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32769
la toate fetele
"ingerasele" 26+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela
oprietena spune:
Pupici la
si 
Irina burticoasa si BB cel cuminte bine ai revenit, chiar si prin intermediar, multa sanatate si liniste.
Tuti o sarcina si o nastere usoara si un BB sanatos si frumos. Sper sa ne vedem la intalnire.
fetelor, eu nu stiu ce sa fac in privinta nasilor pt botez. Nu vreau sa imi boteze nasii care ne-au cununat, cum sa le spun asta? Nu vreau sa fiu nesim dar nici pe ei nu ii vreau, plus ca sunt si din alt oras, destul de departe.
Mirela si Bubulina 27+
ana maria spune:
Irina iti urez si eu sa-ti mearga bine si sa nu ai probleme!!! Colul meu era scurt si deschis cand s-a facut cerclajul. Si eu aveam indicatie de odihna si lipsa de efeort dar vreo patru zile inainte sa comnstat ca s-a deschis colul (orificiul exterior) m-am agitat foarte tare. Inclusiv m-am dus singura la piata si am facut cuimparaturi (nebuna, ce sa mai zic)!!! Asa ca tu stai cuminte!!!
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!