buna ziua
as dori sa ma ajutati in legatura cu concediul ingrijire copil (CIC)
sunt unul dintre barbatii care sunt in CIC, din 16 12 2003. in urma cererii epuse la serviciul resurse umane, am primit o decizie in care spune ca, citez "am obligatia ( cf.cap.D,pct.4 din Normele metodologicede aplicare a Legii 19/2000 actualizata )sa depun la serviciul contabilitate-calcul salariiurmatoarele documente:
-cererea tip, privind solicitarea dreptului de asigurari sociale - indemnizatie pentru cresterea copilului.
-declaratie pe propria raspundere care sa ateste ca sotia nu exercita concomitent acelasi drept ; "
pe linga acestea mi-au cerut si o copie a certificatului copilului in fiecare luna.
toate bune pina acum citeva luni cind am rugat un prieten sa depuna toate aceste documente findca eu nu am putut, dar nu a putut spunindui-se ca trebuie sa le depun personal, ba mai mult chiar, declaratia ar trebui data in fata dumnealor (desi nu semneaza nimeni ca martor) deoarece nu esle legalizata
intrebarea mea este : se pot trimite toate aceste documente prin posta in mod legal ?
avem posibilitatea de a pleca din tara o perioada mai mare ; afecteaza aceasta indemnizatia pentru ingrijire copil, daca putem totusi trimite prin posta documentele cerute? indemnizatia se vireaza deja in cont. va multumesc