concediu de maternitate!
dragele mele... din ce luna pot intra legal in concediu de maternitate? sunt in saptamana 30... e adevarat ca din saptamana 31 pot sa-mi "cer drepturile"?!!
stiti cumva si ce acte imi trebuie si cine mi le da?
va multumesc din tot sufletul!
Raspunsuri
vilma spune:
Raspunsul e la Sectiunea Legislative, Gandecel.
O sa mut acolo intrebarea ta, ok?
Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)
gandacelu spune:
totusi, chiar nu stie nimeni? ma intereseaza doar daca din saptamana 31 pot cere concediu, pliiiiiiiiiiiiiiiz!
carolinah spune:
Cred ca din sapt 32. Sunt 63 de zile inainte, adica 9 saptamani. Deci ar trebui sa ai 31 de saptamani implinite.
Dar poti sa vorbesti cu ginecologul si medicul de familie sa iti dea concediu medical pt saptamana ramasa pana la implinirea celor 31 de sapt.
lina, cu Alina (2 ani) si BB la purtator
Jasmine spune:
Din cate am inteles eu,trebuie sa ai 7 luni si 10 zile (varsta sarcinii de la conceptie) ca sa poti solicita prenatal.
Ideea e ca din cele 126 de zile ale prenatalului,esti obligata sa iei dupa nastere minim 42 de zile,de-aia poti sa iei prenatal incepand cu 7 luni si 10 zile.
126-42=84 zile
Deci cu 84 de zile inainte de DPN ai dreptul sa iei prenatal.
Jasmine
31 saptamani
try spune:
7 luni si 10 zile inseamna alta varsta decat 84 de zile inainte de DNP.
Dupa cate povesteau fetele de la subiectul nostru, (si prin asta Gnadacel fa-ti autocritica pentru ca n-ai mai dat pe la "sedintze, tovara Gandacel!!!!!!!!!", pai cum vrei dumneata sa devii membru de partid daca nu frecventezi intrunirile noastre, sa fie pusa la panoul "Asa nu!"), se pare ca varianta cu 7 luni si 10 zile era valabila inainte, iar dupa noile reglementari ai voie sa-ti incepi prenatalul cu 84 de zile inainte de DNP (daca 42 esti obligata sa ti le pastrezi ca postnatal).
in sapt. 35, DNP 31 oct.
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by try
7 luni si 10 zile inseamna alta varsta decat 84 de zile inainte de DNP.
Dupa cate povesteau fetele de la subiectul nostru, (si prin asta Gnadacel fa-ti autocritica pentru ca n-ai mai dat pe la "sedintze, tovara Gandacel!!!!!!!!!", pai cum vrei dumneata sa devii membru de partid daca nu frecventezi intrunirile noastre, sa fie pusa la panoul "Asa nu!"), se pare ca varianta cu 7 luni si 10 zile era valabila inainte, iar dupa noile reglementari ai voie sa-ti incepi prenatalul cu 84 de zile inainte de DNP (daca 42 esti obligata sa ti le pastrezi ca postnatal).
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
in sapt. 35, DNP 31 oct.
try pupa-tz-as manusitzele nu ma mai certaaaaaa ca io va iubesc si mor ca ce-as mai discuta cu voi la sedinte, dar ma pierd in atatea pagini, si apoi, daca mai zic si io ceva, nu ma baga nimenea in seama (cu esceptia ta, ofcourz) si ma simt depasita deh!
o intrebare: mai concret, ce inseamna 84 zile inainte?! ma apuc sa scad or what! de un sa stiu io ezact cand nasc?!