Pensie pe caz de boala...
Pe scurt soacra mea a muncit cam douazeci si ceva de ani, are 43 de ani, si are probleme cu spatele, si este si operata la san. De aceea nu poate face efort, sau sta in picioare foarte mult.
Ce sanse are ea sa ceara pensie pe caz de boala, pana va indeplini varsta de pensionare?
Va multumesc!
GabrielaHope si bebitza din burtica!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"
Raspunsuri
cool spune:
Dupa diagnostic, sanse ar fi. Dar, trebuie sa mearga la un spital unde va fi luata sub observatia unui medic. Dupa cateva internari i se intocmeste un "Documentar medical" care va fi inaintat Cabinetului de Expertiza Medicala in vederea incadrarii intr-un grad de invaliditate.
Dupa stabilirea gradului de invaliditate, poate depune dosarul de pensionare.
infofun spune:
Multumesc mult!
GabrielaHope si bebitza din burtica!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"
ili spune:
Chiar e posibil sa creasca varsta de pensionare,sa fie 65 de ani si la barbati si la femei, anticipatie la 62 de ani.(am citit in ZIUA) ?
thalia spune:
Noua lege a pensiilor nr. 19 care a in vigoare in 2001 aprilie spune clar ca gradat se va ajunge la aceste varste de pensionare in urmatorii 10 15 ani. Asa ca nu e o problema noua aceasta, mai ales ca si in UE, se pune aceasta problema.Legislatia referitoare la pensionare este armonizata deja cu cea europeana.Altceva nu este ...armonizat.Conditii de munca, valoarea pensiei, asistenta medicala etc, etc.
Ne armonizam si noi in teorie ca practica...
ili spune:
Legea 19 prevede pt.barbati 65 iar pt.femei 60 ,se ajunge treptat in anul 2013,ce am citit ar modifica prevedirile Legii.19,ili
Rozi spune:
Am auzit si eu ca un tip din nu's ce tara a castigat la Curtea Drepturilor Omului, facand o sesizare de discriminare pe motive sexuale, adica de ce femeile sa iasa la pensie mai devreme decat barbatii?!?
Dar pana cum nu am auzit ca vreo tara europeana sa-si schimbe legislatia din aceasta pricina. Cum Romania e ultima care schimba ceva...
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"