febra in urma perfuziei de desfundare a trompelor?

febra in urma perfuziei de desfundare a trompelor? | Autor: gaba-rema

Link direct la acest mesaj

Stimate D-le doctor,

Vineri 17/09/04 si respectiv ieri (luni) 20/09 am facut niste perfuzii intrauterine cu penicilina, hidrocortizon si xilina. In iunie a.c., HSG a revelat ca am trompe filiforme, iar proba Cotte era slab pozitiva pe 1 trompa, partial pozitiva pe cealalata. Tot atunci, in iunie, am facut 3 perfuzii la Giulesti. Dupa prima perfuzie (la 3 zile dupa HSG) am avut o usoara senzatie de frison, care a trecut destul de repede cu paracetamol. Dupa seria de 3 perfuzii am avut si o saptamana de bube pe piele (aratau si mancau ca piscaturile de tantar, au aparut pe membre si pe spate). POATE FI O REACTIE LA PERFUZII??
Acum , in spetembrie, am facut inca doua perfuzii. Ieri, la cateva ore dupa perfuzie, am avut un frison puternic si cred c-am avut peste 39 grade Celsius. Febra a trecut total in cateva ore, doar cu un paracetamol, iar de aseara ma simt perfect, ca si cum episodul de cateva ore de febra galopanta nici nu s-a r fi produs vreodata.
CARE AR PUTEA FI CAUZA FEBREI USOARE DIN IUNIE, SAU A CELEI CEVA MAI SERIOASE DE ACUM, DIN SEPTEMBRIE?? AR PUTEA FI DE LA PERFUZII?

Va multumesc mult de tot si astept,
Gabi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fanta spune:

Gabi - aceste perfuzii de care spui sunt totuna cu instilatii sau infiltratii?

Fanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Daca nu sunt acelasi lucru, sunt in orice caz chestiuni similare. Tot citind prin forumuri, am inteles ca e cam aceeasi treaba, fie ca se numesc perfuzii utero-tubare, fie instilatii utero-tubare[/b], fie hidrotubatii (? - aici nu mai sun t prea sigura ca e acelasi lucru). De infiltratii nu am auzit in domeniul asta, nu cred ca se refera la acelasi lucru.
Inteleg ca e vorba de un amestec de antibiotic, antiinflamator si anestezic menit sa mentina trompele deschise (permeabile) in cazul in care ele au tendinta de a se ingusta.

A MAI AVUT CINEVA TEMPERATURA IN URMA PERFUZIILOR? CINE POATE SA-MI DEA O LAMURIRE, VA ROG?

Gabi

Mergi la inceput

GABI
Ahhhhaaaa, deci asta este, asa e!. Eu trebuie sa fac saptamana viitoare infiltratii, adica mai precis dupa operatie (miomectomie) mi-a ciupit putin trompa dreapta (langa ea era nodulul fibromatos) si mi-a cusut-o. DR. mi-a spus ca trebuie sa-mi faca infiltratii ca exista riscul de a se infunda. Spune-mi te rog frumos: doare? ustura? cat dureaza?..... mai multe amanunte. TE ROG!

Fanta

Mergi la inceput

GABI
Pentru a primi un raspuns de la DOCTORUL GINECOLOG posteaza intrebarea ta la 555-OB-GYN

Fanta

Mergi la inceput

Fanta,
Multumesc pt. sfat! Asa voi face, voi posta la 555-OB-GYN.
Cat despre perfuzii/instilatii etc., cred ca durerea depinde de cat de infundate sunt trompele. Eu am facut perfuzii la 3,5,7 zile dupa HSG si au durut foarte putin spre deloc. De usturat, nici vorba. Dar depinde, repet, de pacienta.
Uita-te tu pe forumul "Asteptand un ingeras in viata noastra", unde exista un thread "perfuzii/instilatii" si altul "simptome dupa HSG", in care vei afla multe detalii despre ceea ce te intereseaza pe tine.
Gabi

Mergi la inceput

Referitor la durata perfuziilor utero-tubare:
de cand intri in cabinet si pana iesi, 5-10 minute. N-am cronometrat inca. Asta la Giulesti, in alte parti nu stiu cum e.

Mergi la inceput

OOOOF!

Ce curios mi se pare ca, desi se pare ca a face cateva frisoane la scurt timp dupa instilatii / perfuzii et ceva relativ frecvent, NIMENI, dar ABSOLUT NIMENI n-a mai experimentat chestia asta pe care-am avut-o eu!

Frisonul a venit la nici 3 ore dupa perfuzii / instilatii (si ma dureau incheieturile si muschii) si a trecut peste alte 4-5 ore, cu dureri de incheieturi cu tot. A fost si ceva temperatura, dar a trecut repede si n-a mai revenit.

CINE OARE, OARE CINE, OARE... A MAI PATIT SA AIBA MACAR O BRUMA, OLEACA, O IDEE DE FRISON DUPA PERFUZII / INSTILATII? Daca nu vi s-a intamplat voua, poate stiti pe cineva care a avut asa ceva?

Cica nu e deloc obligatoriu sa fie ceva patogenic.

Fetelor, va astept.
Pupici si bafta tuturor fetelor. Sa ramaneti toate si s-aveti sanatosi, norocosi, voiosi si frumosi!

Gabi

Mergi la inceput