din nou: constructie casa
Stiu ca s-a mai vorbit, dar era pe vremea cand nu ma interesa... Acum n-am gasit ce ma intereseaza...
Spuneti-mi, va rog, care ar fi in mare costul constuirii unei case (terenul il avem):
Casa fara etaj, de aproximativ 80 m˛, 3 camere, sufragerie, bucatarie, baie, incalzire centrala, la cheie, pe teren plat, cu fosa septica. Asta in mare. Casa se vrea sa fie simpla, fara arhitectura complicata. Acoperis structura usoara (eventual nu tigla)
Tot in mare (aproximativ) astept si raspunsurile voastre, doar sa-mi fac o idee...
E mai scumpa o casa din caramida, sau una din lemn (marturisesc ca nu am nici o experianta in domeniu, deci nu radeti de mine...)
Multumesc.
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
Raspunsuri
lulu75 spune:
Am niste prieteni care vor sa isi faca o casa si am inteles ca exista firme care ti le dau la cheie(bagi dopar mobila in ea). Acum vad ca sunt plecati dar cand ii gasesc cer mai multe amanunte si iti spun.
Te pup pitesteanco!
Luminita
http://photos.yahoo.com/lumylorv
CRIXIA spune:
Citeam un articol, in care se puneau in ordinea crescatoare a costurilor materialele : lemn, BCU, BCA, caramida. Deci, cea mai ieftina parea sa fie de lemn si cea mai scumpa de caramida. Si caramida este pe tipuri, deci difera pretul.
Cineva spunea ca pretul unei case este 50% fundatie, 30% zidurile si 20% acoperisul.
Eu am incheiat etapa construirii fundatiei, care m-a costat ceva peste 6.000 USD( aici intra materiale plus cheltuieli cu manopera, transport...). Casa este P+1, fara subsol, pe o suprafata de 118 mp.
Ma bucur ca s-a mai deschis un subiect despre case! Poate aici vom fi mai activi si subiecte variate. De ex. eu acum sunt interesata de spatiul pentru usi, sa-l elimin, sa-l fac o arcada, sa-i pun o usa glisanta, nu prea ne-am hotarat. Este vorba de spatiul de la holul de intrare catre living. Unii spun ca e bine sa fie deschis, dar cred ca pe timp friguros se va pierde repede caldura la orice deschidere de usa. Totodata nu as vrea sa sa fie o usa simpla, poate una foarte larga pe care sa o inchid uneori. Ce ziceti, una glisanta cu geam mare, ar fi bine? Voi cum ati face?
Cristina si Alexia ( 22 iulie 2003)
Mik spune:
Sa scriu numai ca sa-mi spun parerea la intrebarea Cristinei : usa culisanta sau nu. Noi avem la dulapuri usi culisante si toti copilasii se joaca cu ele. Deci trebuie foarte bine fixate si sa fie din lemn sau alt material solid, daca aveti pui mici si jucausi.
In Franta pretul la un metru patrat de constructie variaza de la 900 euros in sus.
Mik.
danilamonica spune:
noi am construit in regie proprie p+1+m si inca nu am terminat insa "la rosu" adica fara finisari am obtinut cam 230-250 eur/mp (cu arhitect, proiect, taxe primarie,taxe apanova, gaze etc).
Si finisarea ne va costa inca vreo 100-150 eur deci in regie proprie cam 350 eur . Asta daca-ti cauti tu oameni si nu lucrezi cu firme.. astea iti iam cam cu 30-40% mai mult.
Astea in Bucuresti.
Succes
http://community.webshots.com/user/mdanila
danilamonica spune:
ps: casa mea e din caramida cu acoperis de tabla...
http://community.webshots.com/user/mdanila
Lia spune:
quote:
Originally posted by CRIXIA
Citeam un articol, in care se puneau in ordinea crescatoare a costurilor materialele : lemn, BCU, BCA, caramida. Deci, cea mai ieftina parea sa fie de lemn si cea mai scumpa de caramida. Si caramida este pe tipuri, deci difera pretul.
Cineva spunea ca pretul unei case este 50% fundatie, 30% zidurile si 20% acoperisul.
Eu am incheiat etapa construirii fundatiei, care m-a costat ceva peste 6.000 USD( aici intra materiale plus cheltuieli cu manopera, transport...). Casa este P+1, fara subsol, pe o suprafata de 118 mp.
Ma bucur ca s-a mai deschis un subiect despre case! Poate aici vom fi mai activi si subiecte variate. De ex. eu acum sunt interesata de spatiul pentru usi, sa-l elimin, sa-l fac o arcada, sa-i pun o usa glisanta, nu prea ne-am hotarat. Este vorba de spatiul de la holul de intrare catre living. Unii spun ca e bine sa fie deschis, dar cred ca pe timp friguros se va pierde repede caldura la orice deschidere de usa. Totodata nu as vrea sa sa fie o usa simpla, poate una foarte larga pe care sa o inchid uneori. Ce ziceti, una glisanta cu geam mare, ar fi bine? Voi cum ati face?
Crixia,cat e suprafata fundatiei?Si ce fel de materiale ai cumparat pentru fundatie de te-a costat 6000$?Si cat a costat manopera?
mi se pare teribil de putin.
mercic:)
CRIXIA spune:
Lia, daca-r fi sa detaliez cheltuielile pana acum:
- piatra pentru fundatie : 56 tone = 20 mil
- beton 52 mc = 100 mil
- fier-beton 950 kg= 25 mil
- lemne pentru cofrage = 25 mil
- manopera+hrana muncitori+alte cheltuieli = 30 mil
- sapa( beton) care acopera fundatia + o plasa de fier = 50 milioane
Fundatia are cam 65-70 metri liniari de sant si o suprafata construita de 118 mp.
Mentionez ca facem casa in regie proprie( tata e sef de santier) si nu am pus la socoteala cheltuielile de pana la inceperea lucrarilor, adica proiect, avize si alte taxe.
CRIXIA spune:
Imi cer scuze! Calculul in lei ma face sa modific suma in USD, vad ca se ajunge la 7.500, nu este chiar asa putin peste 600, ca-s mai multe sute sarite!
Incep sa ma gandesc la ACOPERIS!
Spre ce sa ma orientez? Tigla metalica sau ceramica? Ati auzit cunostinte, colegi, cunoscuti sau necunoscuti discutand despre asta? Pareri, sfaturi.... ASTEPT!!!!
carolinah spune:
www.caseieftine.ro
Poti sa te orientezi f bine aici.
lina, cu Alina (2 ani) si BB la purtator
Lia spune:
quote:
Originally posted by CRIXIA
Imi cer scuze! Calculul in lei ma face sa modific suma in USD, vad ca se ajunge la 7.500, nu este chiar asa putin peste 600, ca-s mai multe sute sarite!
Incep sa ma gandesc la ACOPERIS!
Spre ce sa ma orientez? Tigla metalica sau ceramica? Ati auzit cunostinte, colegi, cunoscuti sau necunoscuti discutand despre asta? Pareri, sfaturi.... ASTEPT!!!!
Crixia,multumesc.Si 7500 mi se pare foarte convenabil.Presupun ca nu e cu demisol.Tigla ceramica mi se pare o alegere fericita,din cate am inteles izolarea termica e mai buna.Ce fel de caramida te gandesti sa folosesti?