Fetele din USA, poftiti la birfa (27)
Raspunsuri - Pagina 3
Sanca spune:
Multumesc mult fetelor.
Eu am avut mereu impresia ca ADD si ADHD-ul sant diagnosticate numai aici in America. Chiar am postat pe DC un subiect despre ADD sa vad cat de mult se stie in Romania de el, si am avut numai 2-3 persoane care au raspuns la acest subiect.
Sotul meu este ADD si normal, fiind ceva genetic, sa aibe macar unul din copii nostrii. Pentru mine e extrem de greu ca nu stiu cum sa-l organizez pe baiatul meu, si nici nu sant o persoana foarte rabdulie.
Elliot al meu a avut si el probleme cu vorbitul, dar am crezut ca a fost din cauza mea, care tot insist sa vorbeasca romaneste. A mers cateva luni la logoped dar dupa 3-4 luni nu a mai avut nevoie.
Am fost si eu pe siteul de CHADD, si este un grup care se intalnesc lunea, doar trebuie sa incep si eu sa merg la ele.
multumesc mult, numai bine.
samila spune:
Buna fetele,
Sanca succes si numai bine baietelului tau.
Fetele eu am avut o saptamana de cautari...
Ne mutam si caut pat...
M-am uitat la JCPenny, Rhodes, Vallues City si mi se par cam scumpe. Sau nu sunt eu obisnuita inca cu preturile????
Cat e normal sa coste un pat pentru 2 persoane?
Ce imi recomandati?
Sper ca nu va sacai prea mult cu intrebarile dar eu singura vad ca nu ii dau de capat.
Multumesc.
Sanca spune:
Samila,
tu iti cauti pat (mobila) sau matress?
Noi ne-am cumparat mobila de dormitor acum 7 ani de la Jeromes, un set dragut din oak, care ne-a costat in jur de 800
Cateodata cand iti cumperi mobila de dormitor au special promotion si saltelele sant gratis. Mai poti astepta pana la Thanksgiving? Atunci sant reduceri mari la mobila, matress, etc.
Daca vrei sa-ti iei niste saltele mai scumpe, de la Matress Discount (pillow top) costa in jur de 2-3 mii de dollari. Dar este un investment care te tine cam 10-15 ani.
Sanca spune:
ML
multumesc de website. John Rosemond o sa fie in San Diego de azi intr-o saptamana si planuiesc sa merg. Tu ai fost la un seminar de el?
anamari spune:
Sanca,
intr-adevar sunt putini psihiatriiipshihologi care stiu in Romania de ADHD...eu am avut norcul sa-i nimeresc pe cei competenti...dar Alex a trecut prin multe inainte de a fi diagnosticat si a gasi terapia potrivita...Dar spre exemplu, medicul lui de familie a ramas cu un diagnostic de retard mental- de unde, nu stiu-poate unde a vorbit asa tarziu- de si am mers la ea cu hartie de la psihiatru/psiholog cu diagnostic deficit atentional...dar probabil ca ea nu avea nici o idee despre ADD...
In clasa cu el in Romania era o fetita cu ADHD, si probabil nu numai,-dar probleme si mai mari- si ca mama nu se descurca, nu stiu, dar fetita avea 9 ani si nu putea sa se adapteze la scoala, avea probleme mari cu copii, asa ca dupa un an a retras-o...Psihiatrul la care mergeau nici nu a gasit medicatia potrivita, nici terapie...se mai inampla...
Si eu imi propun sa merg la o intrunire a lor...dar cum eu sunt parintele cu ADD- mi-e cam greu sa ma organizez acum- cu bb ce vine, si tot ce e nou in viata mea de un an de cand am venit aici...
ana
kim222 spune:
Buna la toata lumea!
Am lipsit cam mult,dar motivat...intre timp vad ca au aparut si alte fete noi...bine ati venit!
eu ma refac dupa cezariana de urgenta,si totul ar fi fost perfect daca nu faceam seroma. IN fine bine ca puiul meu este bine. a fost un bb mare de 3810 g si 52cm. este un copil cuminte si frumos.
Ca sa ma laud si eu putin cu baietelul meu de 3 saptamini postez un link unde ne puteti vedea.
Sanca pt ca am vazut ca esti prin zona, nu ti-l mai trimit prin e-mail ,pentru ca stau cu LUCA atirnat de gitul meu ca o maimutica...si nu mai pot scrie..
Numai bine tuturor!
http://share.shutterfly.com/osi.jsp?i=EeANWjFuxbuWzlI
Sanca spune:
Kim,
bine ca ai aparut ca ma ingrijora tacerea ta.
Cum a fost la primul examen medical cu BB?
Sanca spune:
Olivia,
baietul tau e un frumos si foarte reusit. E dulce si arata ca un baietel la 3 luni. Suferiti de caldura cu Santa Ana - mari si mici?
Sanca spune:
Ana,
stiu exact ceea ce zici de organizare. Ma uit la sotul meu si te inteleg prin ceea ce treci. El era foarte atasat de Palm-ul (PDA) in care isi trecea tot programul zilnic. Dar acuma i s-a stricat, si iata santem iara intr-un stadiu de haos.
Si eu am avut un pediatru aici in America care mi-a zis ca Elliot sufera de mild autism... L-am facut idiot si nu am mai calcat in cabinetul lui.
Sa stii ca calculatorul si internetul nu sant recomandate pentru cei cu ADD ca pierd notiunea timpului. Asa ca ata timp cat sotul meu nu se atige de calculator santem OK. (eu am voie sa stau toata ziua pe internet ca nu mi-a interzis doctorul...
Andrada spune:
Sanca, Anamaria, cum au pus medicii diagnosticul de ADD? Numai pe baza relatarilor voastre? Exista vreun test?
Povesteam mai demult pe forum de o vecina, al carei copil a fost diagnosticat cu ADD si ani multi in tratament l-au redus din baiatul vesel si destept, intr-un depresiv si emotiv.
Atunci m-am interesat mai mult de "boala" si am citit pe un forum al copiilor impotriva ADD (copii care au fost diagnosticati ADD sau ADHD) ca de fapt boala a fost "inventata" de asociatia medicilor pediatri si ca nu este demonstrata in modul tipic. Ca nu exista un imbalans chimic sau altfel care ar motiva folosirea de medicamente.
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele