antitetanos ,vaccin obligatoriu?

antitetanos ,vaccin obligatoriu? | Autor: SimonaD

Link direct la acest mesaj

Buna ,tocmai am facut acest vaccin la recomndarea medicului meu de familie si totusi sunt nelamurita. De ce e neaparat nevoie de acest vaccin? S-a facut dintotdeauna?Da ,ok mi s-a zis ca in cazul unor rani usoare sau cicatrice e mai bine sa ai facut acest vaccin dar ma intrewb nu dauneaza bebelusului?sunt in saptaman 33 si 3 zile de sarcina acum,poate imi puteti da mai multe detalii.Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviujuristul spune:

In copilarie,ma jucam ca toti copii pe unde apucam.De multe ori calcam in cuie infipte in scandurile de pe care saream.De fiecare data eram intepat cu acest vaccin,contra infectiilor.Este foarte necesar.
In situatia ta este bine sa consulti medicul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sfarsitoarea spune:

Nu dauneaza copilului. Si eu ám facut vaccinul la 34 saptamani. Nu s-a intamplat nimic rau.

Cu stima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaD spune:

Stiu ca in strainatate nu se face acest vaccin ,de ce la noi e obligatoriu?Da am inteles ca e bine ,ca nu dauneaza ci dimpotriva ...atunci de ce in celelalte tari nu se face cu atat mai mult ca sunt "unele" mult mai avansate din multe puncte de vedere decat Romania.DE ce e obligatoriu!!??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_i_ spune:

Buna,

legat de vaccinul antitetanos, eu stiu ca aici in Germania se face periodic (parca odata la 10 ani dar poate si mai des)... Un coleg neamtz a fost foarte uimit cand a auzit ca eu nu l-am facut de vre-o 15 ani, si atunci nu de alta da' ma zgariasem zdravan intr-o tzeava.

O zi buna,
Adriana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

quote:
Initial creeata de SimonaD

Buna ,tocmai am facut acest vaccin la recomndarea medicului meu de familie si totusi sunt nelamurita. De ce e neaparat nevoie de acest vaccin? S-a facut dintotdeauna?Da ,ok mi s-a zis ca in cazul unor rani usoare sau cicatrice e mai bine sa ai facut acest vaccin dar ma intrewb nu dauneaza bebelusului?sunt in saptaman 33 si 3 zile de sarcina acum,poate imi puteti da mai multe detalii.Multumesc!

Vaccinul antitetanos nu dauneaza copilului,chiar se face la 7 luni jumate de sarcina pentru profilaxia tetanosului la copil la nastere.
Teoretic si la noi in RO se face tot la 10 ani cate o doza de antitetanos(revaccinare),dar numai teoretic ca oamenii nu se prezinta la medicul de familie chiar daca sunt chemati.
In plaga(lovire sau muscatura de caine)se face 3 doze de antitetanos la interval de 2 saptamani.

Alina

Mergi la inceput