Echografia tridimensionala...la ce foloseste?
Va rog sa ma lamureasca si pe mine cineva ce anume presupune o Echografie tridimensionala (3D). Cu ce difera fata de una obisnuita si ce anume poti depista cu ajutorul unei astfel de Echografii?!? Si daca mai stiti, unde se poate face? Oriunde sau doar la anumite clinici si cam cat costa asa o Echografie?
Cu multumiri si pupici 

,
Enia si BBica de 24 de saptamani
Raspunsuri
bibi spune:
Eco 3D ofera o imagine mai buna asupra fatului. se vad mai usor eventualele malformatii, se stabileste mai usor varsta gestationala, dimensiunile, etc.
Se afce in genere la clinicile pariculare, gen centrul medical unirea, diagnosis
Bibi si
David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran
Rozi spune:
quote:
Initial creeata de Enia
Va rog sa ma lamureasca si pe mine cineva ce anume presupune o Echografie tridimensionala (3D). Cu ce difera fata de una obisnuita si ce anume poti depista cu ajutorul unei astfel de Echografii?!? Si daca mai stiti, unde se poate face? Oriunde sau doar la anumite clinici si cam cat costa asa o Echografie?
Cu multumiri si pupici,
Nu stiu sa iecsplic tehnic, dar iti pot spune ca am fost cu sora mea sa-si faca o astfel de echografie. Se vede mai bine totul, in sectiune. Bebelusei surioarei mele i-a numarat degetele de la maini si picioare, a facut masuratorile uzuale, a verificat existenta organelor interne, i-am auzit bataile inimioarei. Ce m-a impresionat foarte tare a fost ca s-a vazut inima, in sectiune transversala, cu cele 4 camere, pulsand...!!! A fost extraordinar, pentru mine cel putin...
A facut-o la Centrul de Diagnostic si Tratament Victor Babes parca (pe la Piata Muncii), cu trimitere de la medic, a costat.. na, ca nu mai stiu! da' revin, cum aflu. Ea a facut-o pentru ca era in 5 luni cand fetita ei mai mare a facut varicela la gradinita. Se mai face la gravidutele de peste 35 de ani, pentru depistarea eventualelor anomalii fizice.
Eu atata stiu. Daca am spus prostii, rog sa corectati...
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"
Nora spune:
In Belgia se face in mod uzual, prima la 5 luni cand copilul e destul de mare sa poata fi observat orice detaliu: de la degetele de la manuta pana la cele 4 camere ale inimii, ochi, gurita, nas, samd.
Am o prietena care a depistat in acest fel, din nefericire, ca bebe-ul ei avea bolta palatina lipsa si o parte din buzita( buza de iepure). cu o ecografie obisnuita nu se vedea asa ceva la 5 luni. A putut astfel sa decida daca pastreaza sarcina sau nu...
A doua ecografie 3D se face inainte cu 2-3 saptamani de nastere.
Unde si cat costa in Bucuresti, eu nu mai stiu. Cand eram gravida cu Andrei am facut o astfel de eco la dr. Pop, la "Olimp Medical". Super profesionist, dar am inteles ca a avut un necaz personal cu sanatatea si ca nu mai practica. As fi fericita sa nu fie asa.
In concluzie, eu iti recomand sa faci o astfel de eco, e tare linistitor sa afli ca totul e bine cu bebe. Sanatate!
Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)
poze noi la http://community.webshots.com/user/noracosmin
anda141 spune:
Am facut o astfel de echo la Centrul de Diagnostic si Tratament Victor Babes, anul trecut. Costa 1 500 000 lei acolo. Cam asa e peste tot.Intr-adevar, se vede "tot", cate grame are, daca e normal, daca are tot ce-i trebuie!
Iti doresc un bebe sanatos si nastere usoara!!
Monica
si
ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
Enia spune:
Multi pupici si multumiri pentru raspunsuri!

Auzisem de acest tip de Echografie insa nu stiam nimic concret.
Acum, m-am lamurit si am de gand sa-i cer medicului de familie sa-mi dea o trimitere pentru o Echo 3D.
Mie mi-a recomandat cineva doctorul ginecolog care ma supravegheaza si cu care voi naste. Imi place de el pentru ca nu-mi da sentimentul ca n-ar sti ce face... are in jur de 42 de ani (nici prea tanar-fara experienta si nici prea in varsta-fara chef de munca...
) insa e cam zapacit, cam imprastiat... Probabil pentru ca are foarte multe gravidutze de care se ocupa, plus consultatiile de la cabinet (la CDT Titan), plus garzile de la spital (la Cantacuzino), plus nasterile care am inteles ca-s destul de dese... insa eu sunt la primul BB si chiar daca sunt o fire destul de puternica si chiar daca incerc sa ma tot documentez cu privire la sarcina, simt nevoia cateodata sa stau mai mult de vorba cu doctorul si nu prea apuc...
El mi-a facut vreo 2 Echo, insa cu un aparat destul de primitiv. M-a trimis sa fac un test pentru anomalii genetice, la GeneticLab, unde mi s-a facut o Echo cu un aparat mai performant si am mai facut si eu una la un cabinet particular unde aveau un aparat mai bun. Doctorul Albu de la GeneticLab mi-a spus la Echo ca e OK si ca este fetitza si Quadro Testul genetic a iesit OK si ala. In consecinta, ginecologul meu mi-a spus ca nu mai e nevoie sa mai fac nimic pana in saptamana 30 cand o sa repetam majoritatea analizelor, ca pana acum, toate analizele au iesit foarte bine. Dar de cand am auzit de Echo 3D, ma tot bate gandul sa fac si eu una, ca as vrea sa stiu sigur daca e fetitza sau baiat! Din punctul asta de vedere nu-s superstitioasa, ci mai degraba sunt foarte nerabdatoare sa aflu ce va fi!
Si sa stau linistita ca BBul are toate "accesoriile" si ca e in regula! Ginecologul ma tot asigura ca totul e OK, insa parca tot timpul mai caut o alta metoda prin care sa mi se mai confirme INCA o data ca e OK...
Oare incep deja sa devin paranoica?!?![]()
Eiiii, dar iar m-am intins la povesti...![]()
Va multumesc inca o data si pentru urari!
Si voua si BBeilor vostri numai bine!!
Va pup si ne mai 'auzim'!

Samy spune:
Pentru o astfel de echografie n-ai nevoie de trimitere de medicul de familie. O platesti oricum, iar medicul ce ti-o face iti zice tot ce trebuie sa stii.