Mamici de mai-iunie 2005

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Loreen, ai si tu dreptatea ta. Sa stii ca multe femei am auzit ca nu si-au facut cine stie ce analize in timpul sarcinii acum 6-7 ani si au copii sanatosi bine mersi. Dar sunt multe din gravide care cu greu s-au vazut insarcinate, ma rog nu-L manii pe Dumnezeu nu este cazul meu, insa sunt destule si crede-ma cand te chinui sa ramai insarcinata cate 2-3 ani sau chiar mai mult nu risti sa pierzi sarcina din cauza unei toxoplasme pe care nu ai depistat-o. Este adevarat ce zice si sotul tau ca stramosii nostri nu se mai duceau la doctor, nu mai faceau cate 10-12 ecografii pe sarcina si nu mai luau acid folic. Dar pe vremea stramosilor nostri nu era atata poluare, legumele si fructele erau naturale nu crescute cu ingrasamant chimic, nu erau modificate genetic, mancau deci mult mai sanatos, iar apoi si mortalitatea infantila era mai mare... Or fi ei doctorii invatati dar multi dintre ei au idei invechite. Eu sunt de parere ca trebuie sa ai incredere in medicul care te urmareste, dar nu incredere oarba! Exact ce spuneai tu de instinct. Daca mie mi se pare ceva nu o sa imi fie rusine sa intreb medicul de zece ori daca nu inteleg ceva, sa ii spun ca eu am citit ca lucrurile stau altfel decat spune el sau sa mai cer o opinie.
Chiar ai dreptate, stiti fetelor, tocmai am realizat ca eu sunt foarte stresata cu privire la sarcina mea. Mult mai stresata decat sa ma bucur pentru tot ce mi se intampla. Ma gandesc ca acum sarcina fiind mica, nu prea ai de ce te bucura ca in afara de balonari, greturi (usoare ce-i drept), foame si stare de oboseala nu prea are ce sa ma bucure. Cred ca dupa ce o sa ne cresaca si noua burticile, dupa ce trec cele trei luni in care eu una stau cu inima cat un purice ca sa nu pierd minunea, dupa ce vom simti primele miscari, cred ca abia atunci o sa ne putem bucura cu adevarat.
Deci azi am o stare d-aia penala... Cred ca hormonii sunt de vina.

Andreea
Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Fetelor, ma tarasc de la o zi la alta, cateodata de la o ora la alta. Ma culc cu rau si ma scol cu rau. Numai somnul ma alina. Am insa perioade de rau mai intensiv si perioade de rau mai usor. Dar mi-e permanent greata, pana la limita vomatului. Dimineata ma simt atat de slabita de abia pot sa merg pe picioare. Si de o saptamana (de cand mi-e rau, de fapt) mananc acelasi lucru in fiecare dimineata. Groaznic!

Si nici nu imi doresc sa imi treaca, ca ar fi mult prea devreme. Abia astept sa treaca inca o luna. Cu Alina a inceput sa fie mai bine prin saptamana 11-12, iar dupa 13 sapt nu am mai avut nimic. Asa ca strang din dinti si merg mai departe. Am slabit deja 1Kg, dar abia a trecut o saptamana. In schimb sunt mereu balonata de ma stang pantalonii in talie. Frumos, stramti in talie si imi fac punga la fund .

Sambata pe 2.10 merg la prima eco. Am scris deja intr-un subiect separat ca nu stiu daca va fi normala sau nu. Voi ce credeti: pe burta sau transvaginala? Si daca e ultima varianta cum e asta concret?

lina, cu Alina (2 ani) si BB la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

carolina ai incercat sa mananci mere ? eu am gasit niste mere la mega image verzi si ieftine 9999 lei kg sunt super si trece greata imediat daca le tii in frigider sa fie reci sunt si mai bune, si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine ( maaine fac 9 saptamani) si eu am slabit 1 kg si mi-e asa rau , nu pot nici apa sa beau are un gust ciudat , dar cu mere imi trece greata si am scapat si de constipatie

pupici la burtici si aveti grija de bb

ADy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Adriana, de la tine m-am inspirat si eu sa mananc mere. Ca data trecuta nici nu m-am putut apropia de ele. Eu iau de la un magazin de langa mine unele crocante si proaspete si bineinteles acre. Hai ca trece, curaj. Merg si eu azi la mega sa vad ce gasesc. Vad ca numai noi suintem asa chinuite rau. Dar lasa ca e bine, inseamna ca lucreaza hormonii la greu.

lina, cu Alina (2 ani) si BB la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Buna burtici si eu ma simt rau am numai stare de voma nici nu stiu ce sa mai pap .Am o somnolenta ca nu pot face nimica si ma dor sanii si burtica rau de tot.Sper sa treaca repede starea asta ca nu mai pot.
marilena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Buna gravidutelor,ce mai faceti?.Ieri am mincat niste varza rosie calita si m-am simtit tare nasol,imi statea toata mincarea in git.Toata imi venea inapoi,o senzatie tare timpita desi nu puteam sa dau afara.

Anca siBianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corail spune:

Buna fetelor!
va rog primiti-ma si pe mine in grupa voastra si tineti-ma 9 luni!!!
Nu de alta, dar am mai avut 2 tentative de a fi printre gravidute, dar nu am reusit sa duc pana la capat sarcina.Sper ca de data asta sa fie totul in regula, si bebe-ul sa stea linistit 9 luni in burtica.
Data UM la mine este 13.08.
Azi dimineata am fost la control si l-am vazut pe pitic cum se agita( am facut eco vaginal),mi-a fost luata o piatra de pe inima cand am vazut ca piticul are actiune la inima.
Imi este rau, nu am pofta de mancare, am slabit 1 kg, iar acum 2 zile eram la limita de a vomita, dar am scapat !
Va doresc la toate(asa cum imi doresc si mie), sarcina usoara si bebe-ul sanatos!
corail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Corail, doua maini te-au prins zdravan si nu-ti mai dau drumul pana la sfarsitul lui mai!
Eu am UM 11.08 Zici ca i-ai vazut inimioara lui bebe? Ar trebui sa se vada si la al meu, eu cand am fost luni inca nu se vedea embrionul, mai merg pe 29. Abia astept
In legatura cu starea de rau, si eu ma simt nasol de vreo doua trei zile. Nu am dar nici nu mai am asa pofta de mancare si am observat ca anumite mancaruri imi fac sila desi altadata imi placeau. Si daca as putea sa dorm macar 2-3 ore dupa masa ar fi nemaipomenit. Ma apuca cate un somn pe la serviciu ca-mi pica ochii in gura.
Celelalte burtici ce mai fac, de ce nu mai scrieti, mey?

Andreea
Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Corail,imi pare tare rau pentru cele doua sarcini pierdute.Ai incredere,de data asta v-a fi ok.Sintem aici o sa ne sustinem una pe cealalta.Incearca sa te odihnesti zilnic.
Sarcina usoara va doresc la toate!

Anca siBianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstroie spune:

Corail bine ai venit la burtici!
Eu de cateva zile nu mai suport laptele si pana atunci beam o cutie pe zi, eram lesinata de pofta sa beau. Mie mi-e rau decat dimineata in metrou simt ca nu mai ajung la aer, dar ajung la servici, mananc un mar acru si sunt ca noua.
Androix si pe mine ma apuca un somn pe la 2 la servici, imi vine sa pun capul pe birou, cred ca e din cauza ca nici cafea nu mai beaua, ca deh fara tigare n-are nici un farmec
Eu sunt tare fericita si emotionata, miercuri noaptea a nascut prietena mea cea mai buna, e si ea pe forum la mamici de sept-oct, o fetita, mi-a trimis azi sotul ei poze cu ea si fetita, va dati seama ca sunt lesinata de emotii.
Mari7+ saptamani

Mergi la inceput