meserii - ce poti sa faci?

meserii - ce poti sa faci? | Autor: ankalaura

Link direct la acest mesaj

Pentru ca s-a discutat mult prin alte subiecte, m-am gandit sa deschid eu unul...
Ce ne facem cu opozitia care s-a creat intre privat si stat? Cu salariile nedrepte din sanatate? Ce pot face acesti oameni?
Eu am fost in invatamant, faceam meditatii, dar ma stresa mult. Pentru ca eu puneam suflet si ma implcam... Cate o mimoza cotofana de clasa a 12-a insa tragea chiulul, eu imi perdeam vremea asteptand, pentru ca nu isi anunta absenta, dar lua banii si se ducea la o pizza cu "gasca". Am renuntat dupa 4 ani, si gata.
Am o prietena fost medic pediatru: dupa rezidentiat n-a mai avut post. Stiu si altii, care s-au descurcat. Nu stiu daca cu plie sau prin competenta. Dar prietrena mea este competenta, si totusi a ramas fara post. A lucrat apoi la o firma distribuitoare de reactivi de laborator, pe 150 de dolari.....
*daca esti medic si n-ai bani sa iti deschizi un cabinet?
*daca esti profesor si nu poti castiga din traduceri, sau din meditatii?
Unde se temina limita dintre a te complace in situatie, si de nu a avea de ales?

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

:))..ca sa continuam...

1. daca esti medic..si nu ai bani de cabinet...de ex., faci ca un coleg de birou al meu...
Medic primar pediatru...acum este Key Account Manager pe Metro, Selgros, Carrefour...
aici tara asta este de vina..ca nu stie sa-si pastreze oamenii in domenii in care chiar sunt f buni...
daca esti profesor...nu stiu...:))...reprofilare...

si limita cred ca este, atunci cand iti place ce faci si iti doresti sa faci acel lucru .. vezi ca nu o mai poti duce in viata de zi cu zi...cu un salariu de bugetar..sau pe un post , prost platit...

SAU...

pt altii...sa fie un picutz mai ambitiosi si mai intrazneti,...si sa-si stie valoarea...

va pup

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

In Canada si in general in America de Nord e multa lume care se reprofileaza (la orice varsta). Fie ca nu au post, fie ca nu sint multumiti cu ceea ce fac sau cu banii pe care ii castiga.

Eu personal m-am reprofilat dupa ca am venit cu diplomele din Europa si am vazut ca de fapt aici nu se prea cauta asa ceva. Viata e mai grea acuma decat era cu 15-20 ani in urma si este vorba de o situatie universala, nu se limiteaza numai la Romania.

AlbaIulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dcm spune:

quote:
Originally posted by AlbaIulia

In Canada si in general in America de Nord e multa lume care se reprofileaza (la orice varsta). Fie ca nu au post, fie ca nu sint multumiti cu ceea ce fac sau cu banii pe care ii castiga.

AlbaIulia

dar nu medicii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Ba da, chiar si unii medici.

A fost un reportaj la televiziunea canadiana de curand in care arata cativa medici din Canada si SUA care s-au reprofilat, intre cei din Canada unul s-a facut pompier iar cei din SUA din cauza proceselor care le-au avut le-a crescut asa de mult asigurarea incat sigura solutie a fost reprofilarea (in diverse domenii). Nu inseamna ca e o practica curenta, dar se intimpla si aici.

AlbaIulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

dupa 5 ani de facultate plus rezidentziat ca medic, cui ii mai arde sa se reprofileze? Plus de asta majoritatea medicilor romani au intrat in hora ca sa ajute oamenii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oake spune:

Se mai reprofileaza medici si in Romania...
Administratorul meu de retea, dupa 6 ani de facultate si 1 sau 2 de rezidentiat, a dat admitere la Automatizari si Calculatoare, anul trecut a terminat facultatea, si de prin anul 2 la AC a lucrat ca admin retea.
Imi spunea ca a facut medicina pt. ca voia intr-adevar sa fie medic, doar ca in timpul rezidentiatului, pe fondul unei nepasari totale a autoritatilor fata de medici, l-a mai prins si "virusul" calculatoarelor, asa ca s-a reprofilat.
La mine la firma avea un salar de 250 de dolari, dar acum e la alta firma unde am inteles ca o duce mai bine.
Un alt ex. e cumnata mea care a terminat acum vreo 7 ani ASE-ul. A lucrat cam 4-5 luni pe post de contabila, dupa care a dat la Medicina Veterinara. Anul asta a terminat facultatea, si se gandeste deja de unde sa faca rost de bani sa-si deschida cabinet pt. animalute.
Sotul meu a terminat Fac. de Fizica si acum lucreaza ca programator.
Cat despre mine... eu m-am reprofilat de vreo 4-5 ori... ca deh! is inginer chimist, de pe vremea "primei chimiste a tarii"... pana la urma si eu tot la calculatoare am ajuns, dupa ce am trecut prin radio, edituri, birouri de traduceri... tot ce a contat de fiecare data a fost sa-mi placa ceea ce fac. Si norocul meu (poate) e ca orice fac, fac cu placere .
Pentru un medic cred ca intr-adevar e mai greu sa se reprofileze dupa ce a trecut printr-o facultate ca cea de Medicina, si banuiesc ca un medic sau un profesor au facut facultatea chiar din pasiune. Dar in clipa in care au inceput-o stiau la ce sa se astepte. Sau poate sperau si ei ca toti ceilalti ca o sa se mai schimbe lucrurile si in bine prin Romania

Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza

http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Puneti pe lista si cercetatorii sau profesorii universitari cu specialitati rare si necautate pentru meditatii.

Am si solutia: emigrare ca reprofilarea e prostitutie intelectuala pentru cei care-si iubesc meseria.
Daca ai ales un domeniu, pentru ca era la moda atunci, pentru ca te-ai dus ca sa te duci undeva, atunci te reprofilezi cu inima usoara.
Daca nu, te uiti la ce ai muncit: studii, doctorat si te gandesti ca intre tine si tara care nu da doi bani pe tine, lasi tara si gasesti oameni care te iau bratele deschise.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by oake
Pentru un medic cred ca intr-adevar e mai greu sa se reprofileze dupa ce a trecut printr-o facultate ca cea de Medicina, si banuiesc ca un medic sau un profesor au facut facultatea chiar din pasiune. Dar in clipa in care au inceput-o stiau la ce sa se astepte. Sau poate sperau si ei ca toti ceilalti ca o sa se mai schimbe lucrurile si in bine prin Romania

Fratilor, eu am spus chiar ieri cred, pe subiectul de la care s-a ajuns la asta, ca eu personal am crezut si am sperat, fraiera!! Dar hai sa o luam altfel. Oare cei care dau azi la medicina credeti ca nu spera? Oare noi toti, cei care traim in Romania asta, nu mai speram in niste schimbari? Pentru ca daca speram, atunci oricine poate sa vina peste inca 10 ani si sa ne spuna: "fraierilor, doar puteati foarte bine sa va dati seama ca nu se va schimba nimic, v-ati mancat ani din viata sperand!!" Deci, chestia cu faptul ca cei care s-au facut profesori sau medici stiau ce ii asteapta mi se pare total irelevanta, si nu numai irelevanta ci si falsa. Orice om normal cand se apuca de o facultate spera ca efortul asta ii va servi la ceva. Pe de alta parte, lucrurile se vad cu totul altfel din interiorul sistemului decat din exterior, si, vorba unei fete de pe forum, pana nu mergi o mila in mocasinii cuiva habar nu ai cum e! Deci, in concluzie, am stiut pe undeva la ce ma inham, dar in acelasi timp nu am stiut, asa cum copiii astia care mai dau azi la medicina habar nu au in ce se baga! Dar asta nu mi se pare relevant. Atunci, ce ar trebui sa facem? Sa ne resemnam cu totii, resemnati am inceput meseria, resemnati iesim la pensie (am mai spus-o, fostul nostru sef de sectie are 2 mil 800!!) si resemnati murim intr-o zi!
In interesul cui este asta in afara de al celor care nu doresc sa se schimbe nimic in tara asta si care o duc (din ce in ce mai) bine asa cum e?
Ca exista oriunde in lumea asta medici care se reprofileaza e clar, dar cred ca sunt cazuri singulare si nereprezentative. Daca la noi insa se va ajunge ca aceste cazuri sa nu mai fie cazuri "singulare", atunci e bai mare de tot, pentru ca aici nu se reprofileaza aia care au vrut sa se faca pompieri sau care nu isi mai pot plati asigurarea ca au avut prea multe procese, aici se reprofileaza aia care nu se pot adapta la sistem, adica tocmai aia care ar trebui sa modifice sistemul asta si sa duca medicina romaneasca mai departe.
Da, perfect de acord cu voi ca am vorbit prea mult, as vrea si eu sa nu ma mai sece subiectul asta asa de tare!!!

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput