CUM E DOUA NASTERE???

CUM E DOUA NASTERE??? | Autor: claujro

Link direct la acest mesaj

Am deja un baietel de 9 luni si ma tot gandesc sa mai incerc experienta o data, dar cu o fetita (daca ne ajuta D-zeu). Cum e a doua nastere naturala, nu cezariana, fatza de prima? As apela la cele care au nascut a doua oara sa-mi impartaseasca din experienta lor si sa-mi alunge teama. Prima data, am facut anestezie epidurala dar nu a prins (am fost un caz atipic, dupa cum a spus medicul anestezist) si deci, a fost groaznic de dureros dar din fericire, datorita doctoritei minunate pe care am avut-o nu a durat decat vreo 2 ore cu totul. Cat de diferite sunt nasterile? E mai usor? E mai greu?

Claudia si bebe Matei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

draga mea, nu exista o regula care sa spuna care sunt asemanarile sau deosebirile intre 2 nasteri consecutive!
din experienta mea insa: am avut 2 nasteri aproape identice (inlcusiv ca ora si zi a saptamanii, ca durata, ca intensitate a durerilor, etc.) cu singura deosebire ca prima data bebe a suferit ceva mai mult decat a doua ara. Nu mi-a fost frica absolut deloc la nici una din nasteri si am insistat sa nu mi se faca cezariana sau epidurala sub nici o forma (cezariana as fi acceptat-o doar in caz de urgenta, daca eu sau bebe am fi fost in pericol).
A doua oara mi s-a parut putintel mai usor, desi am nascut la interval de 10 ani si nu prea mai tineam minte toate detaliile de la prima nastere.

Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Au fost IDENTICE,nici mie nu-mi vine sa cred.
In cazul meu,diferenta dintre cele 2 nasteri a fost de 4 ani si 4 luni.
In ambele cazuri copiii mei au venit pe lume cu fundul si am cerut sa NU mi se faca cezariana(nasterea fiecaruia a durat o ora si jumatate,de la primele contractii pana la coasere).

Din cate am auzit si eu,a-II-a oara totul se petrece mai repede si cu mai putine dureri,caci mama acum stie ce o asteapta,dat fiind experienta de la prima nastere.

Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Sal' Clau'

Daca nasterile sunt apropate una de alta, ai mari sanse sa fie foarte usoara si rapida a doua nastere (eu n-am avut timp sa plec de acasa :D )
Daca distanta dintre cele 2 naster e mai mare, s-ar putea sa n-aibe nici o importanta ca ai mai inascut inainte.
Am o colega care are 4 copii. Intre al 2-lea si al 3-lea sunt 2 ani diferenta. A 3-a nastere nici n-a simtit-o. In schimb, al 4-lea copil e la diferenta de 9 ani fata de al 3-lea. Ea zicea ca a 4-a nastere fost ca si prima de grea...

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput