pedeapsa cu inchisoare pt adulter
Raspunsuri - Pagina 3
country girl spune:
contra.
dar as prevedea amenda "contraventionala" sub forma de despagubiri morale pt cel inselat :-)
ana-oana spune:
eu sunt curioasa: ce circumstante atenuante le gasiti??? intrebarea este adresata celor care sunt "contra".
pentru.
macar unu' doi (p'aia mai fraieri pe care-i prinde), de control.![]()
![]()
Da' sa vedeti ce-o sa sara nevestele daca le baga barbatii la inchisoare!!!! ce-o sa-i ierte, ce-o sa le treaca cu vederea greselile !!! parca le vad : "ce te iei bah de barbate'miu???? I-am dat io voie!!!!![]()
![]()
"
cu toate ca dezaprobam in cor adulterul, cand e vorba de pedepse suntem contra.
la "in unul sau doi..." pe toate fetele inselate le-am "sfatuit": lasa-l, paraseste-l, nesimtutul, cum a putut sa faca asa ceva etc etc etc.
parerea mea: sa divorteze intai si dup'aia sa se "adultereasca" pana nu mai poate.
Oana
Yasmin spune:
dsigur, si eu sunt contra. dar aceasta lege are o oarecare logica aici. in istanbul nu este cazul, dar in anatolia, in satele acelea lipsite de cultura si bun simt, barbatii au mai multe femei, inca. oricat se lupta guvernul (si noi ceilalti) sa schimbe aceasta mentalitate, sunt foarte multe cazuri. oameni saraci, tin mai multe 'neveste', fac cate 30 de copii si apoi fac greva foamei, ca statul nu-i ajuta. 'cum sa cresc 30 de copii cu bani astia? sa ne dea guvernul, ca are de unde'.
legea asta e menita sa protejeze familia si sa favorizeze femeia. pt ca ele sa nu mai fie nevoite sa accepte un astfel de tratament.
casatoria fara acte, cea facuta de hoca (preotul musulman) nu este acceptata ca fiind legala de mult timp. dar obiceiul e in floare. acum, femeia care este casatorita legal are dreptul sa isi dea judecata sotul pt adulter.
mi se pare o masura cam iesita din normele dreptului omului, dar si femeile acelea care sunt obligate sa accepte mai multe 'surori' sunt cu siguranta private de drepturile respective.
desigur, traim in lumea barbatilor, probabil ca multi vor scapa nepedepsiti, dar asta nu pt ca ar fi favorizati. nu, aici femeile cred ca asa este normal, barbatul poate sa beneficieze de 'harem'. le vad la diverse programe, ii apara, le dau dreptate, se vaita: 'lasati-ne in pace, nu avem nevoie de legile voastre, e treaba barbatului meu cu cate femei umbla. e dreptul lui. macar nu ma bate. macar aduce de mancare la copii...'
e ingrozitor ca in anul 2004 sa existe astfel de mentalitati si practici.
turcia nu este o tara religioasa. adica nu este condusa de religie. este o tara democrata si se lupta cu populatia care nu vrea, dom'le, democratie!!! noi vrem panem et circum!!!
http://community.webshots.com/user/yasmintarakci
country girl spune:
quote:
Originally posted by ana-oana
eu sunt curioasa: ce circumstante atenuante le gasiti??? intrebarea este adresata celor care sunt "contra".
cu toate ca dezaprobam in cor adulterul, cand e vorba de pedepse suntem contra.
Oana
Draga Oana, sunt de parere ca pedeapsa legala cu inchisoarea nu serveste intereselor familiei si nici nu sudeaza cuplul sau relatia.
Cu ce ma incalzeste pe mine ca el face 3 luni de inchisoare daca m-a inselat? ma simt mai putin mintita, tradata? Simt racoreala unei razbunari? Nu de razbunare iti arde cand esti pusa intr-o atare situatie.
Si nu cred ca familie trebuie sa fie tinuta unita cu ajutorul Codului Penal?!
A_Iulia spune:
Da, dom'le. Incalci un contract, partenerul te da in judecata si te baga la inchisoare.
Glumesc, desigur.
Pare hilar in conditiile in care Occidentul renunta din ce in ce mai mult la casatorie, fiind considerata doar o formalitate inutila.
Insa noi putem privi doar prin prisma mentalitatii noastre. Turcii o pot considera o idee de succes.
Adina +
Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre
dpintilie spune:
Eu sunt pentru...De ce? Daca toata treaba asta cu inchisoarea ar fi serios luata in calcul, cred ca domnii sau doamnele care simt oaresce tentatie si coriozitate de genul "oare cum o fi sa ai o aventura nevinovata" s-ar gandi de 2 ori inainte de a trece la fapte. Multi dintre ei dupa aventura respectiva isi dau seama ca tot mai bine e acasa, cu nevasta(sotul) si copii. Da din pacate raul e facut si cand nevasta afla...se duce naibii toata sandramaua. Asa, daca stie ca o pateste, parca parca nu se mai merita efortul sa o iei pe aratura.
Iar daca nu mai exista iubire in cuplu si din cauza asta unul dintre soti alege sa aiba o aventura, nu e mai normal sa-si incheie socotelile cu actualul partener si abia apoi sa iasa pe piata?
Sigur, rezolvarea acestor probleme e o chestiune privata, dar daca macar in 5% dintre cazuri nu s-ar mai ajunge la rezolvari de nici un fel, nu e de preferat sa existe o astfel de lege?
Toata legea asta e discutabila, insa din punct de vedere practic, nu moral. Cum anume demonstrezi adulterul in tribunal, ce dovezi sunt admise, care sunt respinse? Pe ce baza se dau verdicte?
Ca legi se pot da,e usor...Mai greu e sa le aplici corect.
ana-oana spune:
quote:
Originally posted by country girl
[
Draga Oana, sunt de parere ca pedeapsa legala cu inchisoarea nu serveste intereselor familiei si nici nu sudeaza cuplul sau relatia.
Cu ce ma incalzeste pe mine ca el face 3 luni de inchisoare daca m-a inselat? ma simt mai putin mintita, tradata? Simt racoreala unei razbunari? Nu de razbunare iti arde cand esti pusa intr-o atare situatie.
Si nu cred ca familie trebuie sa fie tinuta unita cu ajutorul Codului Penal?!
Ina
Ina,
dar adulterul serveste intereselor familiei???
O familie nu este nici unita nici dezbinata de codul penal. e una sau alta de dragoste, intelegere, respect sau lipsa lor.
poate daca ar exista o asemenea lege (si s-ar si aplica, ca am inteles ca la noi e) barbatii/femeile s-ar gandi de doua ori inainte de a face asa ceva.
oricum, eu cred ca partenerul inselat nu va mai avea niciodata incredere in celalalt si tot acolo ajungi: unul e ranit, celalalt e cu musca pe caciula, familia nu mai e ce-a fost, in cel mai bun caz se ajunge la un divort civilizat.
parerea mea e ca in momentul in care unul dintre parteneri nu mai simte nevoia sa traiasca alaturi de celalalt, sa divorteze nene!!! civilizat si mult mai corect!
Oana
PS cred ca in prima faza (de furie) cel inselat l-ar toca marunt si i-ar da sare "inculpatului" (asta vis a vis de razbunare).
ocebine spune:
legea asta e menita sa protejeze familia si sa favorizeze femeia
Asta miroase a Calu' Troian.
Sa nu uitam (nu stiu, poate voi nu ati auzit) de Nigeria. Acolo exista acesta lege si sint pedepsite in proportie de 99,99% femeile. A fost un caz care a fost mult publicizat unde un cuplu a comis adulter care a rezultat intr-o sarcina si ulterior un copil. Femeia trebuia pedepsita prin aruncare de pietre dar asteptau pina intarca copilul. Barbatul a plecat fluierind pe drumul lui. A fost nevoie de publicitate enorma internationala pentru a pune presiune asupra tribunalului sa o ierte pe femeie.
In Afganistan inca se practica aruncatul cu pietre in femeile care inseala.
Si inchisoarea intr-adevar nu ma incalzeste daca barbatul a inselat pentru daca exista copii, ei vor suferi mult mai mult decit barbatul.
Sa nu confundam moralitatea cu legalitatea.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg