A doua cezariana ... dupa 9 luni, se poate?

A doua cezariana ... dupa 9 luni, se poate? | Autor: Umflatzel

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
cred ca a mai fost acest subiect dar revin asupra lui...cerandu-va celor care sunteti cu experienta mai multor cezariene, sau chiar si celorlalte care mai au ceva informatii in legatura cu asta sa imi impartaseasca parerea lor despre a doua cezariana (cand si cum sa fie de fapt a doua nastere).
Eu am un bebe de 9 luni si as vrea sa ma apuc de al doilea dar as vrea sa stiu ce riscuri sunt daca il concep mai devreme de un an...

Pupici voua si bebeilor sau viitorilor bebei
Umflatzel && bb Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

pai cezariana nu va fi dupa 9 luni, ci dupa 18! teoretic cica cel mai bine ar fi sa fie la 2 ani distanta. Practic... sunt cazuri si cazuri. Riscurile cresc pe masura ce scade nr de luni, depinde cat de curajoasa esti, daca ti le asumi sau nu. Dar eu zic sa nu ti le asumi pt ca e si f greu cu 2 bebei mici si pt acele cateva luni nu stiu daca se merita.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

Draga mea eu am avut al doilea copil tot prin cezariana cand theo avea 1,5 ani si nu au fost probleme, depinde de medeic, de organism.

sanatate de la andreea mami lui theo si florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Si eu zic sa nu-ti asumi inca riscurile. Partea cu doctorul poate fi acoperita, insa ce te faci daca organismul nu vrea? Ma refer aici la ruptura uterina...cu riscuri vitale pentru copilas...
Mai asteapta inca putin.
Si eu sunt "in asteptarea trecerii intervalului".
2 ani intre nasteri, asa au zis toti medicii pe care i-am intrebat.
Ca eu l-as face si maine, asta e alta poveste...

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Si parerea mea este aceeasi , astepta sa mai treaca un timp ,cel mai sigur este un interval de 2 ani .

Mie de exemplu doctorul mi-a spus sa astept in jur de 3 ani ,ei bine nu am sa stau kir 3 ani dar 2 ani tot voi astepta.Asa este cel mai sigur .De ce sa risc si sa pateasca ceva bebe din burtica?Pai nu eu voi fii aceea care ma voi da cu capul de pereti mai apoi?
Sigur ca da si eu as mai vrea inca un bebe cat de repede si probabil ca daca sar fi putut as fi fost in stare sa pun sa mai fac inca unu kiar acum repede ,dar... mai bine fara riscuri.
Oricum succes in hotararea pe care o vei lua si iti doresc sa fie totul bine.

Poze cu Ayu - si - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31632" target="_blank"> Povestea nasterii

Eryka & bb Ayumi (03.iunie.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Umflatzel spune:

multumesc de sfaturi fetelor!

va pup si numai bine si voua si la bebei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrada biris spune:

Riscuri pentru bb din burtica???
Nici nu se mai pune problema bb-ului.
Pentru ca in cazul in care apare o ruptura uterina fara semne de preruptura uterina, adica acel interval pretios care lipseste de multe ori si in care se poate interveni.....adio si mama si bb. In cel mai bun caz se termina cu o histerectomie si fara bb.
Eu spun ca riscul nu merita daca sarcina se poate amana putin.
Pentru ca pentru niste luni in plus nu merita nici macar sa treci prin 9 luni pline de teama. Ca daca este de ales de ce sa nu fie sarcina o bucurie nu un stres constant?
Si cine ar avea cel mai mult de suferit. Acel bb care exista.
Oricum eu cred ca nu e prea bine pentru un copil asa mic sa apara o sarcina pana cand acesta nu intelege ca mama nu-l mai ia in brate fiindca nu poate si nu pt ca nu-l mai iubeste. Adica sa aiba peste 2 ani.
Asta este parerea mea si fiecare face cum crede de cuviinta.

Cu toate astea nu pot decat sa admir femeia care doreste atat de repede un alt bobocel care schimba viata. Fetita mea este extraordinara - somnul este somn, orar super, mesele mese (chiar cere papa singurica si mananca tot singurica)si asta la nici 2 ani. Si este sufletul nostru, ratiunea de a trai sau cum spune ea "puiutu' de aur a lui mama si tata". Dar este extrem de activa, curioasa, nazdravana si le stoarce energia la toti din jur, nu sta 2 minute intr-un loc, cauta mereu ceva nou de facut. Asa ca o mica pauza intre copii este binevenita. Ideal cred ca este 3-4 ani.

mamica briannei, 1 an si 11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naomi_ioana spune:

Si eu am nascut prin cezariana si mi s-a spus ca urmatorul bebe dupa cel putin 3ani,asa ca parerea mea e sa mai astepti un pic,toate cele bune,tie si la bebic

Ancasi Naomi Ioana(22.07.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Umflatel,eu zic ca singurul care poate sa-ti dea un raspuns clar la aceasta intrebare este medicul tau care ti-a facut prima cezariana.El te v-a controla si iti v-a spune daca uterul tau este refacut indeajuns pentru a suporta o noua sarcina.Si asta depinde de organismul fiecaruia dintr-e noi.Nu putem generaliza.

Anca DPN 08.05.05 siBianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Chiar daca cezariana urmatoare va fi peste 18 luni, problema este ca uterul va fi solicitat din momentul in care ramai insarcinata din nou, si aici este problema.
Mai bine asteapta inca 2,3 luni sa se refaca complet. Pentru ce a risti?

Crinuta si bb din burtica 30+ saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Mie mi-a recomandat dr 2 ani intre cezariene, dar mi-a zis ( la insistentele mele, Ca mai vroiam un bebe)sa nu raman insarcinata inainte de 9 luni de la prima cezariana. Asa ca am ramas dupa 11 luni si a fost totul foarte bine, mai putin faptul ca fiind distanta mica intre sarcini n-a vrut sa riste sa ma lase sa nasc normal cum speram eu sa se intample

Mergi la inceput