Branduri, Marci

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

tatu lui toma, daca observatia 'to pamper= a rasfata' era pt mine, poate ca nu am gasit atunci varianata optima. dar pt mine, a rasfata= a alinta (poate nu sinonime perfecte, repet)
mai exista dero?!!!! pt ca daca te referi la detergent, in general, formulele s-au schimbat muuuult

http://community.webshots.com/user/yasmintarakci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

To pamper - a rasfata (in sensul bun) (de ex: pamper yourself with ona day at the spa - rasfata-te o zi la spa - in america de nord, spa insamna ce ar insemna la noi cosmetica + coafura + masaj + lunch + tehnici de relaxare....).
Firmele consacrate, cu ani de experienta si rezultate.... Nestle (Thomas bea Good Start de la Nestle...) a devenit multinationala, un urias conglomerat, care este sub lupa asociatiilor de consumatori din Occident pentru modul in care-si promoveaza produsele (lapte praf si alte produse alimentare pentru copii) in tarile lumii a treia (promoveaza hranirea artificiala a sugarului in detrimentul alaptatului...).
Am vazut acum cateva zile un reportaj facut la un laborator de cercetare al unei firmei ce produce Iams (hrana pentru catei).... te infiorai sa vezi in ce conditii erau tinuti cainii acolo si ce puteau sa faca cu ei. Nu stiu cum de n-a sarit PETA in sus pana acum.... pe aia ii intereseaza libertatea gainilor din fermele avicole!
Si exemplele pot continua.... cati dintre voi ai incercat laptele Parmalat? numai gust de lapte nu are... parca e creta... Publicitatea si brand-uirea facuta de firmele de tigari (ca tot e in domeniul tau, Ioana....).... sa nu mai discutam. Cu toate ca sunt fumatoare, nu sunt de acord cu publicitatea facuta la tigari, asa cum nu sunt de acord cu fumatul in locurile publice sau in casa.

Si ca sa spun ce folosesc pentru puiacul meu:
diapers-i (asa se zice aici: diapers - scutece) Pampers Cruisers (sunt mai buni decat Huggies de aici. La Danut am folosit Huggies, in Ro, dar aici.... plang pe la toate incheieturile....)
lapte praf Good Start (Nestle)
borcanele Organics (produse de o firma locala din Ontario, President's Choice)
sampon + sapun Aveeno (pe baza de ovaz, non alergenic)
crema pentru popo - Vaselina (non-brand) sau mai bine zis Petroleum Jelly (aia e buna si pentru popo lui mami, fiin cel mai bun hidratant care l-am intalnit)
hainute.... ce se gaseste in sale (reduceri), ca altfel dam faliment.

De ce cumpar produsele respective? Conveninenta (presupun) si ca urmare a informarii (intrebi pediatrul, intrebi alte mamici, mai citesti pe ici pe colo....). Iar ceea ce imi inspira brand-urile respective... sincer vorbind, nu m-am gandit niciodata la chestia asta.... floricele, norisori.... stiu ca multi cred ca reclamele din Ro sunt stupide.... dar macar au un pic de umor.... sa le vedeti pe astea de aici..... nu au nimic, dar nimic care sa te inspire sa cumperi produsul respectiv (sau poate asta se intampla la mine.... ca la bizonul autohton mai prinde....) si sunt plicticoaaaaase.... Si uneori si misleading (inselatoare..... mai ales pentru bizoni...) pentru ca... sa nu radeti, in Ca nu exista legi bine puse la punct in ceea ce priveste protectia consumatorului si reclama/publicitara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Io cu cit se face mai multa reclama la un produs cu atita ma feresc de el, din 2 motive, primul reclama costa enorm si deci in pretul pe care trebuie sa il platesc o mare parte este pentru publicitate, si in al doilea rind, cred ca cei care sint buni nu mai au nevoie de atita publicitate, produsul se vinde si singur, cu alte cuvinte la pomul laudat...
Cred ca toti manipuleaza atit cit pot (in special marile firme) ca e o concurenta acerba intre ei pentru consumatori si nici nu vreau sa stiu ce se intimpla in culisele acelor firme. Incerc sa nu ma las pacalita de culori frumoase, mai ales la mincare si cosmetice (sampon, crema etc)(coloranti artificiali), de mirosuri faine (aditivi si mirosuri sintetice) etc ci citesc intotdeauna pe lista de ingrediente ce CONTINE produsul respectiv. Din fericire, cel putin in State, sint obligati sa scrie toate ingredientele pe cutie.
Deci cumpar, cit se poate, mincare fara aditivi, conservanti si coloranti, indiferent de cum arata si cit de bune sint, evit produse (haine) facute prin india si bangladesh sau firme fara scrupule care exploateaza copii prin Asia (ex Nike), incerc sa cumpar de la producatori locali in general si nu ma iau dupa nici o reclama.
Daca toti consumatorii ar fi ca mine, cred ca ar da faliment toti marii giganti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Putem sa unim topicu' asta cu halalalt mai nou despre reclame si manipulare ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alibaba spune:

un banc despre branduri ...

Un hamster si un sobolan stau de vorba la piscina si se bucura da razele soarelui. Brusc sobolanul se intoarce catre hamster si-l intreaba:
"
De ce pe mine lumea ma considera un daunator un iar pe tine un animal de companie?
Cum de lumea plateste sa te cumpere pe tine iar pe mine incearca sa ma extermine?
De ce tu esti considerat un animal mic si scump iar eu o creatura dezgustatoare?
Cum de tu traiesti intr-o casa primitoate iar eu trebuie sa stau in canalizare?
"
Hamsterul raspunse : "Asta e branding, fraiere."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

Sanosan cred ca-i cea mai tare gama de cosmeticareli- carmazuri pt. bebei, ciudat e c-am varsat la bani cu galeata (din prima zi de viatza si pana acum, adica 15 luni nu am schimbat gama), atat de incantata sunt si n-am vazut pic de publicitate/reclama cu asta.

Mergi la inceput