Mamici de ianuarie-februarie 2005(33)
Raspunsuri - Pagina 2

tomasa spune:
Fetelor, m-am intors si eu astazi la servici si recunosc ca tare mi-ati lipsit! Sper ca nu m-ati uitat...Eu voi fi la servici doar astazi si maine pt. ca, din pacate, colul meu a ramas prost crescut... asa ca profit sa citesc tot din urma (de azi dimineata numai asta fac, citesc tot ce ati scris in saptamana asta in care eu am lipsit).
Sunt cam trista si putin mirata de povestea cu colul pt. ca eu nu am avut nici o problema cu sarcina asta, nu ma doare nimic si nici contractii dureroase nu am avut (poate doar vreo 3-4 pe la inceputul sarcinii, cand faceam dragoste). Burtica se mai intareste dar stiu ca aceste contractii nedureroase sunt normale si nu sunt periculoase pt. col. Singurul meu noroc este ca e inchis dar chiar nu-mi explic problemele astea pt. ca eu sunt destul de cumintica si eforturi nu mai fac de cand am aflat de probleme. Ma rog, asta e! Probabil ca nu pot fi toate perfecte asa ca ma bucur ca e copilasul bine si dezvoltat. Nu mi-a facut cerclaj dar a zis ca am aceleasi indicatii ca si cum mi-ar fi facut, adica repaos si liniste multa. Oricum e tare greu sa stai in pat fara sa te doara nimic... si sa nu stiu de voi, dar pt. BB fac orice. Sotul meu, dragutul de el mi-a promis chiar Internet asa ca in curand voi putea scrie si eu.
Am si eu doua intrebari pe care ma grabesc sa le pun:
1. Stie cineva exact cate zile de CM se pot lua maxim intr-un an?
2. Camitzu am citit ca si tu aveai colul f. scurt. Ce inseamna asta? Adica, ti-au spus exact cat il aveai atunci? Si dupa odihna s-a rezolvat problema?
Va pup acum si incep iar sa citesc din urma ca mai am cateva pagini.
Irina, 21+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal
Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

cocolino spune:
Tomasa in mod normal ai dreptul la 90 zile...Dar ca graviduta ai dreptul la 120 zile de Cm in regim de urgenta sau concediu de risc maternal...Intelegi?
Coca 20 saptamani si dragalas - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

cam33 spune:
Irinel imi pare tare rau ptr tine. Eu aveam tot timpul dureri si in ultimele zile chiar erau niste contractii la cateva minute, de intensitati mari dupa ce ridicasem o cutie de doar 2,5-3kg (putin totusi). La control intern ginec a vazut ca e colul f. scurt si am stat la oriz. nu in fund si mers doar la baie. Dupa 2sapt si ceva am facut eco si colul era ~36mm. Ginec mi-a zis ca se rezolva si am vazut pe forum ca si alte fete au avut probl si dupa stat la oriz cu trat. colul a crescut. Stai linistita ca o sa fie bine. Ce sa facem daca e prost aluatul
. Si alte gravide au av. probl asta si au stat la pat aproape toata sarcina sau de pe la 5 luni. Asa ca fii tare, mai stam acasa, mai venim la serv, o sa fie bine in final.
Tu cat ai stat la oriz? Ce trat. ti-a dat si ptr cate zile? Ai facut eco?
Camitzu 21+

corneliaa spune:
Buna dimineata! Dupa [red]Rachelred], iata-ma si pe mine tintuita la pat cu teribilul diagnostic de iminenta de avort din cauza contractiilor. Prea grav nu e dar pentru ca doctorul meu vrea sa previna complicatiile....m-a tintuit la pat.
Alta problema am eu acum. De cate ori ma prinde la cabinet imi face eco. Cred ca am facut vreo 8-9 pana acum ce-i drept primele 3-4 pana sa se formeze embrionul (primele doua pentru ca nu se vedea nimic inca). Oare chiar n-or fi nocive atatea ecografii? Iar mi-am aprins singura paie in cap. Ca doar "de mult" n-am mai avut motive de stres.Si luni am programare si la eco morfologica la o policlinica...of. Nici nu-mi vine sa ma mai duc cand ma gandesc cate am facut pana acum.
Aveti grija de voi.
(20 sapt.+)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

oana cretu spune:
Sanatate multa, Irina! Ne gandim la tine, nu te uitam
oana si bebitza din burtica (24s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

oana cretu spune:
Cornelia, sanatate multa si curaj! Eu cred (nu spun sigur) ca nu sunt periculoase atata timp cat atatea fete fac asa, ca tine, multe, pentru ca situatia o cere.
oana si bebitza din burtica (24s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

cam33 spune:
Cornelus imi pare rau ca si tu ai probl., incep sa cred ca e ceva normal. Prea multe o patesc. Poate varsta? De ecografii stiu ca s-a dezbatut probl asta de unii cercetatori dar are legatura cu dezv fatului dupa nastere, daca e sa fie adevarat. Oricum, unde am mai citit eu scria ca ecografele vechi pot dauna copilului. Cum la noi sunt ap. mai noi, cred ca n-are rost sa-ti faci sange rau, ca de nu
Eu una nu concep sa se intample ceva rau cu bebe, chiar daca mai imi fac griji cateodata. Ca sa reusesc ceva intotdeauna mi s-a intamplat sa trec prin multe greut. si stres.
. Asa ca tot raul spre mai bine.
Camitzu 21+

ingerasu spune:
Mai fetelor, Irina & Cornelia, dar ce vesti proaste auzim despre voi. Incercati si voi sa va luati mai mult CM sa stati la pat si poate va mai reveniti. Sper sa aud vesti mai bune despre voi.
"ingerasele" 24+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

tomasa spune:
Multumesc mult Camitzu, Coca si Oana pt. raspunsuri si incurajari. O sa stau la pat si va fi bine, sunt optimista si stiu ca multe fete au patit asa. Pana la urma nu e cel mai rau lucru sa stai in pat, nu?
Camitzu, tratament nu am primit pt. ca nu am contractii dureroase. Totul pare in regula, mai putin colul cel rau . Asa ca deocamdata doar mi s-a recomandat sa stau in pat si sa nu fiu agitata/nervoasa. Cred ca nu ma mai lasa la servici pana nasc (decat cateva zile si cu pauze mari) sau cel putin asa mi-a dat de inteles ginecologul. La eco am constatat ca se scurtase aproape 1 cm. (era 2,7 cm), ceea ce e ingrijorator la varsta asta a sarcinii. In pat am stat doar 1 sapt., azi si maine sunt la servici dupa care voi sta mai mult de 2 sapt. doar in pat si poate se rezolva...O sa treaca repede perioada asta, sper.
Iti tin pumnii si tie si ma bucur mult ca te simti bine acum. Peste 3 cm. este foarte bine la col, poti fi fericita. Cat imi doresc si eu!
Coca, asa stiam si eu dar nu eram sigura. Oricum eu am nevoie de mult mai putin de atat pana la prenatal. Te pup pt. raspuns.
Cornelia, imi pare tare rau ca ai probleme. Dar sa vezi ca le rezolvam noi pe toate si ne vedem cu bebelusii. Doar sa stai cat mai cumintica si sa incerci sa nu-ti faci multe griji, desi stiu ca e greu. Cat despre eco, stai linistita ca nu sunt nocive. Multe fete au facut mult mai multe eco (am si eu prietene care au facut asa) si copilasii sunt super sanatosi. Pt. sarcina e mult mai bine sa te controleze asa (ecografic) decat altfel (manual). Stiu doctorii ce fac din punctul asta de vedere.
Ingerasu, felicitari pt. cumparaturi. A fost f. folositor mesajul tau cu preturi, mai ales ca eu nu voi putea cauta prea mult si pana acum nu am luat nimic.
Irina, 21+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal
Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

Candy spune:
Ixxi, de unde stii de chestia cu concediul de odihna in timpul CM? A aparut ceva oficial?
Cornelia, ecografiile nu sunt daunatoare fatului, pentru ca se bazeaza pe ultrasunete (eco se mai numesc si ultrasonografii), nu pe radiatii!
Voi ati luat ceva in greutate in timpul sarcinii? Eu am cam inceput sa ma ingrijorez, pentru ca in primul trim. am luat 2,5-2 kg, dar acum parca in fiecare zi "cresc" vazand cu ochii, si nu numai in burtica (si asta a crescut spectaculos in ultimele 2 saptamani!). E drept ca intre timp am fost si in concediu, dar am plusat cu 6 kg pana acum! Numai eu am problema asta?
In plus, de cateva zile mi se umfla picioarele, acasa stau cu ele cocotate, dar 8 ore la serviciu, lucrand la calculator, e inevitabil! Incep sa dau pe dinafara din toti pantofii, asa ca pana vine vremea botinelor probabil imi voi lua ceva cu un nr. mai mare. Ca sa nu mai spun ca din defuncta mea garderoba abia am gasit cate ceva care sa ma cuprinda, iar in magazinele cu haine de gravide sunt niste haine si niste preturi de te-nfiori! Voi v-ati cumparat sau facut de comanda haine speciale?