Fetele din Germania , ajutor !

Fetele din Germania , ajutor ! | Autor: adididi

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor, cucuietelor !!!!!

Am o prietena in Germania, nu stie prea bine sa vorbeasca nemteste dar intelege cat de cat. Rugamintea este de a ma invata cum sa faca sa-si gaseasca ceva de munca. Are facultate dar nu-i este recunoscuta. Ar face orice numai sa munceasca. Am cautat pe internet dar eu nu ma prea pricep la cele nemtesti. Ea nu are calculator. Ce ma sfatuiti .

Va multumesc anticipat!

Moni, mama lui adi si didi .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

sa invete germana, oricum, oriunde, numai sa invete. Are la fel de multe sanse sa gaseasca ceva de lucru ca si un strain in Romania care nu vorbeste romaneste, desi intelege f putin... adica f putine, daca nu deloc. Sunt cam ... directa, stiu, dar cu siguranta nu ar prefera un lugu-lugu de pomana. Sa citeasca ziarul, sa se uite la tv, orice, numai sa invete cat mai multa germana. Eu am vb si singura prin casa numai sa ma aud vorbind si sa construiesc niste propozitii mai ca lumea.
Din ce vad in ziar si ca femeie de servici cauta vorbitori de limba germana asa incat...
In ce oras sta? ar mai avea o sansa la o familie de romani, stiu eu, sa stea cu niste copii, sau la biserica romaneasca, poate o poate ajuta preotul daca are mai multe relatii... altfel... chiar ca nu stiu... Italienii de aici se angajeaza unii pe altii chiar daca nu vb germana, insa romani sunt f putini care au afaceri proprii. La restaurante romanesti... poate?
Aa,mai sunt ziarele de cartier care tb duse la destinatari, sa incerce si acolo, dar tot tb sa spuna ceva cand vrea sa se inteleaga cu sefii. Mai da-ne info despre ea, ce a terminat, ce se pricepe sa faca... poate mai avem idei...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Din pacate si in muncile necalificate nemtii au pretentia sa stii limba lor, ca macar sa-i intelegi cind iti spun ce sa faci. Poate sa incerce sa se angajeze pe undeva unde mai lucreaza romani, ca sa ii traduca ei cel putin, sau sa o ajute in probleme de contract si hirtogarie. Daca i s-ar fi recunoscut facultatea era mai usor, ca in mediile mai de sus se accepta si engleza. Ce a studiat si unde locuieste? Uite aici o adresa de internet, unde poate da un anunt printre romani, despre ce cauta ea de lucru: http://www.agero-stuttgart.de/ .
In rest pot sa o incurajez ca germana nu este asa de grea si nemtii au niste minunatii de carti, dupa care eu am invatat foarte frumos, dupa citeva luni puteam deja sa ma exprim bine. Nu trebuie sa stie gramatica la perfectie, eu dupa 5 ani tot gresit folosesc der-die-das, important e sa isi faca un vocabular cit mai mare.
De cita vreme e in Germania? Daca are nevoie de sfaturi de acomodare putem sa o ajutam prin intermediul tau sau prin scrisori.

Daca totusi se descurca cit de cit sa spuna o fraza, poate sa incerce la toate fabricile si firmele de curatenie din orasul ei. Noi avem de exemplu o tipografie unde foarte multi romani s-au angajat in cele 3 luni permise pt studenti, fara sa stie extraordinar de multa germana.

"Binecuvintat sa fie deci/ ca traiesc si ca ma duc spre moarte" Esenin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adididi spune:

Multumesc pentru sfaturi. O sa le transmit mai departe.
In ceea ce priveste locatia aceasta este Eslingen - Stuttgard, iar cu privire la studii a terminat Fac. de Masini - Unelte. Nu cred ca o poate ajuta cu ceva. Cu privire la exersat si eu i-am spus acelasi lucru, sa exerseze permanent si sa vorbeasca oricum. Din ceea ce am vazut eu in Germania, nemtii sunt destul de ingaduitori cu cei ce nu vorbesc bine germana. Daca totusi cunoasteti pe cineva in zona ce ar avea nevoie de cineva la curatenie sau la supraveghere copil, va rog sa-mi spuneti si eu o voi contacta pe ea. Sa nu uit, persoana in cauza are 40 de ani.

Moni, mami lui adi si didi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Din pacate eu sunt in nordul Germaniei, in Braunschweig. Nu cunosc decit o studenta in Stuttgart. Dar pe situ-ul pe care l-am scris in primul post e o asociatie de romani in S., si inca una fosrte puternica. Eu ii recomand sa se duca la biserica romana din S. sa vorbesaca cu preotul, el precis stie mai multa lume. El poate sa dea si de veste la altii de cererea ei. Nemtii se bucura cind vad ca te chinui sa le inveti limba si au rabdare sa te asculte bilbiindu-te. Asa ca sa aiba numai curaj sa vorbeasca, nimeni nu-i cere germana de Duden.

"Binecuvintat sa fie deci/ ca traiesc si ca ma duc spre moarte" Esenin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adididi spune:

Multumesc mult aschiutza.
Am accesat saitul si am inserat un anunt din partea ei. Sper sa aiba noroc sa gaseasca ceva. Am trecut numarul ei de telefon si nu-mi ramane decat sa-i doresc succes.
Oricum, va multumesc pentru ajutor.

Moni, mami lui adi si didi !

Mergi la inceput