Copil super obez
Raspunsuri - Pagina 3
dr. A. Cula spune:
Doamnelor, iata ca ma incumet eu sa raspund la apel.
Am o fetita blonda cu ochi albastri, frumoasa ca o zina (ca orice fetita, dealtfel).
Dar... un pic cam grasuta :(
Doctorul a zis ca nu, insa mie tot mi se pare ca e grasuta. 29 kg la 6 ani si jumatate
La noi in casa NU se maninca ciocolata! Nu se beau sucuri (de nici un fel), doar apa plata. "Ceva dulce" inseamna orbit fara zahar, cereale si f.rar ceva caramele. Snacks-urile sunt interzise cu desavirsire, ca si coca-cola. Nu salamuri (doar sunca pui), nu carne porc. Dar nici fructe nu vrea sa manince, nici legume si nici peshte. Nu vrea decit cartofi piure, pui si paste fainoase. CU PAINE! A, si banane. Evident ca nici asa nu e sanatos, insa nu gasesc o cale sa o conving sa isi diversifice meniul. Noi mincam normal (zic eu), insa fetita nu vrea decit cu ce e obisnuita. Nici nu vrea sa guste vreo mincare noua. Aveti vreo idee cum sa o conving? (mi-ar fi de folos orice idee)
Tatic fericit,
dr.
tinatache spune:
simplu: cine merge la cumparaturi sa taie de pe lista cartofii, pastele fainoase si ce mai credeti voi.
Cristina
Cristina spune:
Dracula, tati fericit...si printesa mea (4,9 ani, blonda cu ochi albastri) face cam la fel. Anul trecut am marcat un punct important: a acceptat sa manance castraveti. Anul acesta a mancat in sfarsit ardei. Traiesc cu speranta ca la anul va accepta si rosiile.
Nu exista idei salvatoare care sa prinda la copii incapatanati care trateaza orice mancare noua cu un bleahhhhhh total. Sanziana zici ca mananca paie. Aaa, si ea tot cartofi, paste si paine cat cuprinde (numai ca este slabuta).
Una peste alta nu ma deranjeaza atat de tare.Prefer un copil mai slabut. ![]()
Ca sa nu fiu chiar off topic: cunosc si eu un copil obez. Este vorba de o fetita..care manca la o masa la 3 ani mai mult decat manca taica-su. Acum are 14 ani, este o singuratica si colegii o striga Elena-balena 
A_Iulia spune:
Eu nu m-as repezi sa condamn chiar asa. Spuneai ca fata a fost internata o luna la Parhon si a tinut dieta, apoi acasa inca o luna. Mie mi-e clar ca parintii stiu ca fetita este supraponderala. Sunt convinsa ca este vorba de o boala (parca si teo zicea asa), iar singura solutie este dieta.
Nu spun ca au facut corect ce au facut (oala de ciorba, de exemplu), dar ma gandesc ce as face eu cand as fi cu copilul acasa, copilul urland de foame, fiind la dieta. Toti isi pierd mintile in astfel de cazuri, macar o data. E normal.
Sunt atatea femei supraponderale care nu reusesc sa aplice o dieta lejera in alimentatia lor. Credeti ca e asa usor sa o aplici pe copilul tau? Sa nu-i mai dai sa manance? Ai facut greseala si l-ai invatat cu ciocolata, bun, cum credeti ca poti sa i-o scoti brusc? Printre urlete si plansete?
Ultima fraza pe care ti-a zis-o...hm...imi lasa senzatia ca a dorit sa incheie brusc conversatia. Nimanui nu-i place sa se uite lumea la copilul lui ca la urs.
Probabil mai de ajutor ar fi sfaturi in legatura cu implementarea treptata a unei diete, cine a mai trecut prin asta, cum a facut...
Probabil ca as fi reactionat exact ca voi daca n-as fi vazut ca a internat totusi copilul la Parhon, a urmat dieta 2 luni, etc. Deci e clar ca STIE ca fetita are o problema destul de grava.
Si da, asta ar fi o solutie...sa elimine toti din familie din alimentatie pastele fainoase, dulciurile, etc...e greu, dar TREBUIE.
Adina +
Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre
sfarsitoarea spune:
Sunt de acord ca trebuiesc scoase sau cel putin reduse cantitativ alimentele cu un continut mare de hidrati de carbon, zahar si grasime. Cred ca multi dintre noi sunt atenti la asta.
Dar ce se intampla atunci cand sunt la scoli, gradinite etc.? Nu poti sa stii ce primeste copilul tau de mancare sau chiar daca stii ce poti sa faci cand toti ceilalti mananca ce li se da. Sa-i spui copilului ca nu are voie ciocolata, bomboane cand ceilalti au gurile pline? Sa spui educatoarei sa nu-i dea cand toti ceilalti primesc?
Fata mea nu este deloc grasa, as spune chiar slaba. Pana la varsta de 3 ani am fost foarte atenta cu ce mananca dar... a inceput gradinita.
La pranz mananca de doua ori pe saptamana carne de porc (pana la 3 ani n-a mancat deloc). Acolo a primit prima data bomboane si caramele. Si ghiciti ce primesc de cele mai multe ori la gustarea de dupa-amiaza? Chipsuri. Am ajuns sa prefer sa o iau mai devreme, inainte de gustare, de la gradinita. Cu toate ca platesc destul de mult mancarea ei.
Multi copii se obisnuiesc sa manace prost din gradinita.
Singura solutie pe care o am este sa citesc meniul zilnic si sa incerc sa suplinesc lipsurile. Dar e atat de greu...
Cu stima