Copil super obez

Copil super obez | Autor: ana-oana

Link direct la acest mesaj

am intalnit zilele trecute o familie (sora unei amice + barbat'su+ copilu'), dar asta nu e o chestie extraordinara. Ce e m-a SHOCAT pe mine a fost COPILU': are 4 ani jumate si fro 40 de kile!!!! ii atarna burta peste picioare, ochii sunt ca 2 fante. pana acum n-am vazut-o (este fetita), am auzit despre ea din povestile amicei mele si dintr-o poza, dar realitatea a fost mult mai dura

pana pe la 2 ani a fost un copil normal, chiar slabutz, dupa aceea a inceput ingrasarea care are si o explicatie: fata mananca orice! si cand spun asta ma gandesc la o cutie de bomboane dintr-un foc, cola, ciocolata, dulceturi, prajituri, cate 2 farfurii de ciorba si felul II la o masa, un castron de orez cu lapte. partea proasta este ca tatal copilului nu constientizeaza cat rau ii face !! nu vrea sa-i tina nici un regim, pt ca este copil si pofteste!!!
impreuna cu mama , fata a stat o luna la parhon si inca o luna acasa, timp in care a tinut regim (doctorii i-au spus ca nu se poate corecta acum obezitatea decat prin regim, e prea mica pt pastile). in prima zi in care a ramas acasa cu taica-su au mancat impreuna O OALA de ciorba!!!!

acum vine intrebarea: ce poti sa spui unui barbat - pe care nu prea il cunosc - ( si care nu a mers impreuna cu nevasta-sa in nici un concediu in ultimii 20 de ani) ca trebuie sa nu-si bata joc de copil, care n-are nici o vina???? eu i-am spus mamei si faptul ca un copil obez poate face infarct!!!! raspuns: nu pot sa traumatizez psihic copilu' pt ca atunci cand iese afara si ii vede pe ceilalti mancand dulciuri pofteste!
mentiune: amica mea le-a spus de-a lungul timpului ca nu e bine ce fac, sa aiba grija ca mai incolo va avea mari probleme de sanatate. Raspunsul a fost: ti-e ciuda ca fata mea e grasa si baiatul tau slabanog???
Oana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Doamne D-zeule!!! Oana dar nu se poate asa ceva! 40 kg la 4 anisori!!! Ce om e ala sa manance impreuna cu fata o oala de ciorba??? Ala n-are minte, frate? Ce o face cand o creste fata? Cat o sa manance atunci??? Categoric, vina apartine atat mamei cat si tatalui!!! Nu e posibil sa-ti bati joc de propriul copil!!!

Claudia si Raul(01.04.2004)

Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Doamne fereste !!!! (de asa parinti)
Mai ales ultima afirmatie a mamei este ... incredibila !!! Va dati seama cit o sa sufere fizic si psihic fetita asta-n viatza ei ?! Si ca nu are nici o vina decit ca are niste parinti inconstienti ?!
Inca o data ... Doamne fereste !!! [

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

Draga mea ... nu-mi vine sa cred ... saracul copil, nenorocit din cauza unor parinti inconstienti !!!

Intai si intai parintii aia trebuie sa mearga la doctor "cu capu" ...

... saracul copil ... pe langa problemele cu sanatate sa vedeti ce-o sa sufere psihic cand o lua contact cu alti copii ... pentru ca copii spun "rautaturi" care dor !

Nu e nici o persoana care sa-i influenteze pe parinti ? sa le deschida ochii ?

Si nici nu trebuie sa tina un regim drastic ... copii la varsta lor manaca ce le dai ...scoti painea (fainoasele) si zaharul din alimentatie si multa joaca ... copii la aceasta varsta se joaca mult si asta-i foarte important pentru ca fac miscare ...

Sper sa-si revina acei parinti si sa inteleaga cat rau ii poate face propriului lor copil ... intotdeauna am invinovatit parintii care scot copii obezi ....

" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Oana, te cred. Te cred pentru ca am trecut pe acolo: la 9 ani aveam 40 de kg, mancam ce pofteam (si pofteam la toate), primeam intotdeauna supliment de felul doi, desert cat cuprinde si multe multe dulciuri si sandvisuri intre mese ... si asta pentru ca mama si bunica-mea ma iubeau foarte mult!!! Cat i-am reprosat mamei ulterior aceasta iubire ... mai ales la 16 ani si 80 de kg, cand sufeream de complexul monstrului si obisnuiam sa ma recomand "balena pe uscat".

Cred ca sunt parinti care din prea multa dragoste isi distrug copiii, poate e si cazul acestei familii. Eu am fost crescuta in spiritul zicalei "grasa si frumoasa" ... si grasa si frumoasa am ramas, de mi-era rusine sa ies din casa.

Macar mama ar trebui convinsa ca fetita are nevoie de tratament medical; tratament pe care sa-l inceapa si sa-l tina pana apar rezultatele. Nu cu pastile, doar cu regim alimentar si control periodic la medic. Copila nici nu-si va da seama, fiind atat de mica si-i va fi recunoscatoare mamei mai tarziu.

Of ... de ce oare in cultura noastra indopatul copiilor e semn de maxima iubire?

Pupici tuturor.

Smilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizeta spune:

Sincer fara cuvinte...!!!

Oare cum pot unii parinti sa-si nenoroceasca copii cu buna stiinta?
Acea mama nu isi da oare seama de suferinta propriului copil? Este o foarte mare comoditate din partea lor, ca sa puna copilul la un pic de regim acum cand e mult mai usor.

Nu isi pot da seama trauma care o va avea copilul de cand va merge la gradinita chiar, ca sa nu mai zic de scoala.

Pacat de bietul copil!!!
Halal de asa parinti!

Lizi si Ana mica (10.07.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Vreau sa te intreb daca nici mama fetitei nu constientizeaza pericolul?
Daca ea ar stii macar ca e un pericol cred ca ar putea face ceva dar daca niciunul din ei nu-si dau seama e grav!Fata se poate imbolnavii de diabet sau mai grav de inima!
Cu kg. nu e de glumit mai ales la copii!
Sa speram ca nu vor constientiza doar cand fetita se va imbolnavii!Doamne fereste!
Copila nu are un medic?Acest medic i-ar putea spune mamei pericolele sau chiar ar interna fetita in spital pana ajunge la o greutate mai mica!
Eu am fost internata in spital cand aveam 1 an si jumatate pt. ca eram obeza!Am stat in spital 8 luni!Ajunsesem sa-i spun mamei-tanti si la asistente-mama!I-mi dadeau sa mananc foarte putin,aveam regim!
Probabil parintii mei au suferit atunci dar mai bine asa decat sa fii suferit eu toata viata!Copilul nu trebuie lasat asa pt. ca are parinti inconstienti!
Le va parea rau mai tarziu,dar asta nu o va ajuta!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

parintzi astia ar trebui dusi la "scoala de dresaj Gabi Cocu" (are emisiune despre caini la Prima) poate le intra ceva in cap . Copilu' ala nevinovat o sa aiba toata viatza probleme (cred ca deja are cu inima, plus ca in colectivitate va fi permanent ironizata si va creste complexata). Nu-i ajunge o bombonica, trebuie sa-i dai 2 cutii????? ...n-am mai auzit asa ceva... nu stiu nici daca simt indignare, compasiune sau revolta.

http://www.babiesonline.com/babies/e/energy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Exista o forma de obezitate, o boala genetica care apare in jurul virstei de 3 luni sau 6 luni si care nu poate fi corectata decit cu chirurgie (la glanda tiroida).
Multa vreme s-a crezut ca e din cauza vreunui vaccin (pentru ca debutul bolii coincide cu perioada vaccinurilor), dar acum in Statele Unite ce-i drept prin teste se recunoaste boala imediat si se opereaza.
Am o prietena in Romania care sufera de aceasta boala si acum are 35 de ani. 35 de ani de calvar si pentru ea si pentru parinti. Internari la Parhon in fiecare an, si multe multe alte lucruri grele prin care au trecut pe care nu se cade sa le scriu aici.
Nu e usor pentru parinti, care probabil nici nu constientizeaza boala in tot cuprinsul acum.
De exemplu parintii fetei de care iti vorbeam inca mai cred ca i se trage de la un vaccin. Si mai cred ca toata viata s-au invinuit.
Nu-i usor.
Daca vrei sa iti ajuti prietenii spune-i ca exista o singura sansa, operatia, altfel ii asteapta ani grei, foarte grei inainte,
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

Doamne fereste!!!
Indiferent care este cauza obezitatii, desi inclin spre ceea ce spune Andrada, cineva trebuie sa le deschida ochii acum cit nu e prea tirziu. Predispozitia la infarct, diabet sau chiar boli de rinichi este foarte mare. Nu mai spun ca fiind fetita va avea mult de suferit in viata inca din primii ani. Pacat.

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonab spune:

Hai sa zic si eu ceva .... e bine sa-i scoata dulciurile si painea !

Duminica trecuta am fost in parc si cum Maria mea minca niste biscuiti a venit si un baietel de vreo 3-4 ani si i-am dat si lui 2 biscuiti in manutze. Imediat a sarit mama lui ca sa nu-i dau fainoase ca nu vrea sa-i dea fainoase caci si tatal e gras si ii e frica sa nu ajunga si copilul la fel. Asa ca si-a luat copilasul care plingea de iti rupea sufletul dupa biscuiti si s-au dus in alta parte.Si pe mine m-a durut sufletul ca saracu' ala mic poftea ...

La cresa unde merge Maria mea sefa de acolo are fetita de-o seama cu fi'mea si cand era de vreo 8 luni era imensa. Au cautat sa nu-i dea deloc biscuiti si dulciuri si paine (in schimb ceilalti copii primeau si erau de fata cu ea !) si uite ca acuma la 2 ani are un copil normal.

Hai ca am dat si eu niste exemple ....

Mergi la inceput