Cind ziua nu-ti mai ajunge...
Am impresia de un timp ca pur si simplu nu-mi mai ajunge timpul pt tot ce ar trebui sa fac... Nu vorbesc de "tot", dar macar de strictul necesar... Asa ca am ajuns sa ma apuc la 11 seara de gatit, de calcat cite ceva si parca nu se mai termina! As vrea sa vina o zi in care sa ma intreb ce as putea face![]()
Metode de organizare a timpului, stiti?
P.S> In plus, week-end-ul a inceput sa mi se para cea mai obositoare perioada din toata saptamina; sint chiauna in fiecare luni
Raspunsuri
anda141 spune:
Ia o agenda si noteaza-ti tot ce ai de facut pentru ziua urmatoare si incearca sa aloci o perioada de timp pentru fiecare activitate. De exemplu : am de calcat, de spalat, de facut mancare...De la ora h ma apuc de mancare, cat fierbe mancarea, pun hainele la masina la spalat,pana se spala hainele, mai calc ceva ..... Sau de la ora x la ora y, cal, de la ora x la ora y fac mancare....Functioneaza de cele mai multe ori sa incerci sa-ti organizezi si sa-ti planifici timpul, decat sa le lasi balta pe toate si nu stii cu care sa incepi si tot amani... Succes!!
Monica
si
ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
[url= "http://community.webshots.com/user/monica1816
"]Album Albert[/url]
michell1709 spune:
Nu esti singura ... Eu una daca abia pe la 7 seara ajung acasa dupa ce iau fetele de la gradinita. Noroc cu gradinita ca altfel chiar ca nu stiu ce as fi facut. Inca nu am reusit sa gasesc cea mai buna metoda de a organiza timpul. Cu toate astea Duminica nu fac absolut nimic decat imi iau fetele si fie plecam la plimbare, mergem la un piknik daca este frumos afara,sau orice alceva care sa ne relaxeze dupa care Luni o luam de la capat. Este o metoda buna aceea de a-ti rezerva o zi in care sa nu faci nimic oricate probleme ai avea.
Succes!
Maruta spune:
Eu una ma ajut mult de tot cu sotul ... e foarte gospodar; cand e de stat stam amandoi, dar cand ma vede ca ma apuc de treaba, singur singurel se apuca sa faca si el cate ceva ... fara sa-l bat la cap cum am vazut eu ca fac unele dintre prietenele mele ! Cateodata ne certam care sa dea cu aspiratorul ... ca ne place la amandoi ... asa ca raspunsul meu ar fi fost sa imparti treburile casei ... dar in cazul tau nu merge ...
... eu stiu .... poate sa-ti angazezi o femeie care sa te ajute ... o prietena are una si ii da 800.000 lei / luna ... nu mi se pare mult, tinand cont ca tipa face toata curatenia ...
numai bine ... Maruta
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
sorana spune:
Si eu am tras concluzia cu femeia ..... Parca eram sclav - servici-spalat-curatenie ...
Femeia face curat, spala si uneori mai calca. De gatit - habar n-am si nici nu-mi place - momentan gateste tata.
Si te rog sa ma crezi ca tot nu apuc sa vad un film la tv de exemplu. Monica are 2 ani si nu ma slabeste nici o secunda. Vin de la birou la 17.00, ies afara cu ea, intram in casa la 20.00, mancam, ne spalam, ne culcam si deja 22.00 si pic lata .....
Monica si Sorana
cris1iana spune:
eu te sfatuiesc sa vorbesti cu sotul tau si sa impartiti absolut toate treburile casnicwe in MOD EGAL :)asa mi se pare normal in anul in care traim.
PaulaM spune:
Treburile casnice se impart; si din fericire nu este nevoie sa-l rog sa ma a jute.
Dar ajungind de la in jur de ora 18.oo, iesit la plimbare pina pe la 20.30, masa de seara, dusul (al Marei) si ce mai e de facut prin casa se face 22.30 cind incep sa mai "pun la punct" ce mai este de facut. Si oricit as incerca, tot nu reusesc sa ma adorm inainte de 12.30-01.00.
Am un avantaj: partea cu facutul pietei ii este rezervata d-lui, in drum spre casa, asa ca macar de facut piata am scapat
Dori73 spune:
Ok,sunt o membrita noua.Intr-adevar,trebuie sa-ti organizezi timpul foarte riguros...sar,trebuie sa faci si o lista cu prioritati.Poate ca nu toate trebuile pe care ti le-ai propus sa le faci in ziua respectiva...trebuiesc facute atunci.Cred ca e bine sa-ti aloci si tie un timp de odihna sau orice activitate care-ti face placere.Avem o singura viata si aceea nu este DOAR pentru treaba!Succes.
smillaraaq spune:
Draga Paula, cred ca - asa cum au zis si fetele - cel mai bine ar fi sa-ti rezervi cateva minute la sfarsitul fiecarei zile pentru a face o lista cu ce ai de facut in ziua urmatoare. E foarte important sa te gandesti daca chiar POTI fizic sa faci intr-o singura zi tot ce ai scris acolo ... daca nu, incearca sa redistribui activitatile pe mai multe zile.
O alta solutie practica este impartirea activitatilor pe zile, crearea de obisnuinte gen: luni e zi de cumparaturi, marti de calcat, miercuri cusut/curatenie etc. Rutina nu e neaparat un dusman, in aceste conditii.
Eu iti doresc multa bafta si sunt convinsa ca te vei descurca, mai ales ca ai si ajutorul sotului!
AlbaIulia spune:
Paula,
Hai sa ne luam de mana, sint si eu in aceeasi situatie, tot pe la 11 noaptea cu calcatul, gatitul, etc, etc, etc. Mi s-a spus sa le mai las dar parca nu pot, ma enervez sa vad praf pe jos...si tot ca tine ce obosita ma simt lunea!
Eu sa fiu sincera imi propun sa fac asta, asta si asta in weekend si pe urma sa ma mai si odihnesc, dar sa fiu sincera niciodata nu ajung sa fac tot cat imi propun ptr. ca ziua e muuuult prea scurta.
Daca gasesti o solutie anunta-ma,
Pupici
AlbaIulia
michell1709 spune:
Cele care aveti un ajutor in sotii vostri sunteti cele mai fericite dar cele care au fost nevoite din diferite motive sa renunte la "serviciile " sotilor (care oricum erau inutile)vor nu vor trebuie sa se descurce singure. Ei bine eu sunt una dintre cele care au fost nevoite sa divorteze si ma descurc singurica. Oricat ar fi de multe de facut nu renunt niciodata la ziua de odihna si de relaxare care este Duminica. Am incercat si eu varianta cu listuta dar niciodata nu a iesit asa cum mi-am planificat. De fiecare data a intervenit cu totul altceva care era de prima urgenta asa ca dupa parerea mea nu este o solutie. Cel mai bine este ca toate problemele sa fie rezolvate incet si cu calm pentru a fi eficiente. ori, noi femeile intram in panica "vai n-am facut nu stiu ce" pentru ca asa suntem multe dintre noi. Vrem sa le facem pe toate odata ca sa castigam ceva timp si pentru noi. O solutie este aceea cu angajarea unei femei care sa faca trburile casei, dar problema este ca nu stii pe cine angajezi. Nu toate sunt de incredere, marea majoritate nu sunt serioase. Asa ca decat sa risti sa te trezesti cu casa goala, Doamne fereste, mai bine te lipsesti si le iei pe toate incet si cu grija.
Ce este mai frumos in Univers sa va dea Bunul Dumnezeu!