Probleme de viata
Va supun atentiei urmatoarea problema:cum vedeti viitorul f. apropiat al romanilor in conditiile in care preturile la carburanti,gaze,energie electrica energie termica si altele trebuie aliniate la UE,pe cand salariile si pensiile majoritatii romanilor cresc cu 2,5,sau 10 la suta.Vom rezista oare?Trebuie avut in vedere ca cei din UE au salarii de 2-3000 sau mai multi euro.Ce se va mai intampla cu noi dupa intrarea in UE?E suficient sa fim optimisti?Va multumesc anticipat.
Raspunsuri
Babee spune:
Stai asa..cine din EU are salariul de 2-3000 euro?Toata lumea nu.Stii cat e in Austria salariul de baza??!1000 euro.Daca ai ceva scoala atat iei.daca ai o facultate atunci se trece la 2.000 in functie de meserie si alte cele.In cercetare se castiga cel mai bine pana la 10.000 euro.
'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html" target="_blank">Pozici botez
Album 1
Album 2
Iubi si Phillip (6.02.2004)
oake spune:
Babee, salariul de baza in Romania stii care e? Cam 150 de euro ![]()
Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza
http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad
oake spune:
Aaaaa... si daca ai o facultate poti spera la 5-600 de euro, daca mai ai putin noroc ajungi pana pe la 1000, iar in cercetare mori de foame ![]()
Oake si Bebitza
Claudelu spune:
Eu nu-l vad deloc bine...eu stau in Arad si de cand a intrat Ungaria in UE vin ei la noi cu bijnita, asa cum faceam noi altadata...daca lor nu le merge bine, atunci noua nici atat...
Claudia
si Raul(01.04.2004) 
Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">
Pagina personala DC
Babee spune:
Oake nu zic ca e rau si ca nu e bine dar nicaieri nu umbla cainii cu covrigi in coada.Peste tot oamenii au probleme lor, banii sunt impartiti si trebuie sa munceasca ca sa aibe ceva.
Cand s-a trecut de la siling (moneda austriaca) la euro toate preturile s-au rotunjit.Crezi ca au crescut salariile???Nici vorba sunt aceleasi.Daca inainte cu 100 silingi(2.000.000) luai ceva la supermarket acum cu 10 euro nu iei mai nimic.(1 Ats =13.76 euro)
Sotul meu lucreaza in acelasi loc de 9 ani.Stii cu cat i-a crescut salariul???Cu 37 de euro .Deci???
'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Album 1
Album 2
Babee spune:
Asa..si in cercetare au salarii bune unii.De exemplu eu tot in cercetare lucrez(in a way) si am doar 800 euro (applied linguistics).Un amic de-al meu cu specializare IT are 3000 euro.ce tine de cercetare merge de obicei pe sponsorizari.Domeniile super cautate ofera si salarii atractive.Eu ce-ar trebui sa fac ?sa-mi schimb meseria ca sa am mai multi bani?Oare nu toti ne dorim un trai asta?
Album 1
Album 2
oake spune:
Pai eu sunt convinsa ca nicaieri nu umbla cainii cu covrigii in coada Babee... era asa un fel de ironie amara... macar voi plecati de la 1000 de euro ca salar de baza... aici sunt oameni care muncesc pe branci si care au si o facultate si au salarii de mizerie...
Dar ca si tine, poate isi fac meseria din pasiune si le este greu sa si-o schimbe doar ca sa castige mai multi bani.
Greu e peste tot, dar la noi parca lucrurile merg din prost in mai prost
si asa se mai lauda guvernantii nostri cu intrarea in UE... iar daca intram in UE si apoi vin ceilalti la putere or sa spuna ca e asa rau din cauza celor de dinainte... si tot asa...
Singurul lucru bun care-l vad eu la faza asta, dar doar pt. romani nu si pt. ceilalti europeni, e ca majoritatea vor pleca sa lucreze prin alte tari ca vor putea sa o faca legal... deja o fac la negru, daca mai intram si in UE.. tine-te nineaca...
Si partea rea.. e ca s-ar putea ca cei din tarile deja membre UE sa prefere la un moment dat romanii in fata "bastinasilor", pt. ca romanii vor munci pe bani mai putini 
Oake si Bebitza
Babee spune:
1000 euro in Austria sunt cam 300 euro in Romania.asta fara sa exagerez cu nimic.Peste tot sunt probleme, peste tot!
Album 1
Album 2
polux spune:
Asa este , peste tot sunt probleme. E drept ca se traieste mai decent, dar am sa va spun ceva. Cand a auzit tatal meu ca eu castig 1000$ pe luna, a zis "o, tata, 30 milioane." La care eu i-am raspuns, "dar nu ma intrebi cat dau la chirie la apartament?", cat?, pai 750 $, ...o tata, 23 mil, mult, tata, mult. Dar cat dau la lumina, la telefon , la internet...etc. Si dupa ce am facut noi niste socoteli am ajuns la concluzia ca banii sunt pe muchie.
Nu intelegeti ca ma plang, Doamne fereste, chiar recunosc ca dpdv material o duc mult mai bine decat in Romania (unde eram lector universitar). Doar vreau sa intelegeti, ca peste tot sunt probleme si probleme.
Si imi amintesc ca am fost acum 2 ani in Franta cu o bursa de 400$ pe luna, si pur si simplu am facut foamea. Nu cred ca in Romania cu 400$ (cei care au) mor de foame. De fapt ideea este ca 300$ in Romania poate sa faca ca si 1000 in Occident. Problema este ce facem cu multii amarati care au sub 300. Si sunt multi, mult prea multi. Sa speram ca le va veni mintea la cap guvernantilor nostrii si vor incerca sa alinieze si nivelul de trai la standarde europene, nu numai benzina, etc.
Liliana
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by oake
Singurul lucru bun care-l vad eu la faza asta, dar doar pt. romani nu si pt. ceilalti europeni, e ca majoritatea vor pleca sa lucreze prin alte tari ca vor putea sa o faca legal... deja o fac la negru, daca mai intram si in UE.. tine-te nineaca...
Si partea rea.. e ca s-ar putea ca cei din tarile deja membre UE sa prefere la un moment dat romanii in fata "bastinasilor", pt. ca romanii vor munci pe bani mai putini
eu cred ca in 2007 piatza muncii occidentala o sa fie deja plina de polonezi, cehi si unguri; nu sta nimeni sa-i ashtepte pe romani ...
cred ca doar cei supraspecializati vor avea o sansa in plus de a-si gasi in mod legal joburi pe masura pregatirii lor