Helicobacter
Raspunsuri - Pagina 2
martha78 spune:
Si eu am avut ulcer si am facut zeci de tratamente cu ranitidina, antiacide (dicarbocalm, novalox, rennie, malox...), omez, losec.
In sfarsit m-am vindecat si cred ca cea mai buna combinatie a fost omez + helicocin si in plus eu am folosit si ceaiurile Cozac care m-au ajutat enorm.
If hope were not, heart would break.
mr_baz spune:
Da un search
pe cuvantul obligeana. AM postat nu demult despre helicobacter pilori si ulcer un tratament care pe mine m-a vindecat.
sanatate!
Chuny spune:
Si pe mine m-au depistat cu helicobacter pilori si se pare ca foarte multa lumea poarta aceasta bacterie. am facut un tratament cu antibiotic si mi-a spus medicul sa mai iau Omeprazol timp de o luna. sper sa ma ajute pt ca pāna acum aveam destul de des crampe. Insa nu stiu daca ar trebui sa tin si regim ca sa isi faca bine efectul, deocamdata nu prea īl tin...
Sibylle
mr_baz spune:
Oricum...se pare ca problemele revin. Daca ma consum mult sau ma enervez la munca...ma doare stomacul.
Nush ce as putea sa fac sa nu ma mai stresez si agit cu tot felul de kestii.Ce poate fi mai rau decat un schimb de 24 de ore duminica, cu seful pe cap!!!??
Inexplicabil pentru stomacul meu. Ma ia disperarea si tristetea.
martha78 spune:
Incearca sa fii calm mr baz, caci linistea ta conteaza enorm, iar daca esti mereu stresat poti face ulcer si pe fond nervos...
If hope were not, heart would break.
CM spune:
Pentru Ciprianc
Da, se face poate face o analiza a singelui pentru HP, este vorba despre dozarea anticorpilor anti HP.Daca ai avut HP,organismul sintetizeaza anticorpi pe care ii ai toata viata in singe, chiar daca nu mai ai bacteria .Bacteria este doar in mucusul gastric, in singe sint anticorpii.
Biopsia in shimb iti evidentiaza ininte de tratamunt bacteria,iar dupa tratament HP nu trebuie sa mai existe in mucus.
Din aceasta cauza biopsia este cea mai relevanta metoda de diagnostic ,dar si cea care iti arata eficienta tratamentului.