greva invatamant
Sunt cadru didactic si as dori parerea dvs.despre anuntata greva din invatamant.Va multumesc anticipat
Raspunsuri
Babee spune:
Sunt un fost cadru didactic si sunt de acord cu o viitoare greva.
Mi-am inceput activitatea in timpul facultatii, aveam un salariu de 524.000 lei(leii mici nu-i retin).Mi se parea ciudat un asa salariu.In anul respectiv a fost o greva.Ca urmare anul urmator am avut 1.089.000 lei(mi se parea o suma enorma , fiind inca studenta ).Peste alt an ca si absolventa aveam normal salariul de rigoare 1.800.000(aproximativ).
Cat am fost studenta si vroiam practica reala si niste banuti in plus nu m-a deranjat salariul.Cand m-am trezit ca trebuie sa traiesc din 1.800.000 m-am speriat.Am avut mare noroc cu meditatii si traduceri.Stau si ma gandesc:alti profesori ce au absolvit o facultate(exemplu profesor de educatie fizica)ce emditatii pot da?Din ce alti bani pot trai??Si de-aici se-ajunge la alte situatii neplacute(nu necesita dezvoltari).
Corect ar fi un salariu bun(sunt de acord cu cresterea treptata in functie de vechime si realizari)si conditii propice.Parerea mea
'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html" target="_blank">Pozici botez
Album 1
Album 2
Iubi si Phillip (6.02.2004)
oake spune:
Atata timp cat profesorii nu-si pot permite un trai decent, cred ca-si pierd orice urma de entuziasm in a-i educa pe copii. Si asta e o meserie care se face cu sufletul, nu numai cu mintea.
Luptati pentru dreptul vostru la o viata decenta!
Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza
http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad
Claudelu spune:
Perfect de acord cu aceasta greva...cum sa te impui unui copil cand tu nici haine nu-ti permiti sa-ti iei??? Pustii din ziua de azi si mai ales cei cu bani te iau peste picior! Nu mi se pare normal ca un cadru didactic sa duca asa trai!!!
Claudia
si Raul(01.04.2004) 
Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">
Pagina personala DC
elizam spune:
Sunt si eu profesoara. Dupa 5 ani de facultate si 8 ani la catedra am un salariu din care nu pot plati iarna factuile. Sunt nevoita sa fac meditatii, timp furat de la popriul meu copil. Cum sa fii relaxat la ore cand uneori te gandesti ca nu ai cu ce sa-ti intretii familia?.
Am auzit cum unii spuneau ca avem doar 18 ore pe saptamana si in plus vacante.
Ei nu se gandesc ca daca ai a doua zi 4 ore, tu mai stai acasa vreo 2 ore sa ti le pregatesti, plus ai de corectat caiete si lucrari cu nemiluita. De multe ori corectez si noaptea. De vacante ce sa mai spun? Pana vara trecuta, cand in sfarsit am reusit sa ma titularizez, in fiecare vara invatam pe rupte pentru concurs. Vara asta am invatat din nou pentru gradul didactic II. Deoarece l-am luat cu success, salariul meu va creste cu fabuloasa suma de aprox. 150 000 lei
. Vi se pare normal?
Sper ca odata si odata isi vor da seama si cei responsabili ca ne umilesc si vor repara situatia.
acinorev spune:
si eu sunt profesoara si mai grav e ca am si sot profesor. anul acesta am intrerupt cic-ul ca nu mai puteam supravietui cu 3 milioane eu (ca n-am intrat in concediu dupa legea noua) si 4 sotul. pentru noi e mare diferenta chiar si 1 milion in plus.
ma aliez si eu la greva!
crinuta spune:
E penibil ceea ce se intampla in invatamantul romanesc.
Eu am fost 4 ani, dar nu as mai rezista. Sa fiu nevoita sa imi mai gasesc al servici pe langa mi se pare inadmisibil.
Dar chiar va fi greva? Bine ar fi, desi ma indoiesc.
Crinuta si bb din burtica 23 saptamani
Dr. Nayel, CFR2
lumit spune:
Sunt de 10 ani in invatamant,asa ca stiu foarte bine ce inseamna sa ai un salariu din care sa nu poti trai decent.Cu mare greutate reusesti sa platesti facturile,intretinerea si mancarea.De cumparat haine noi iti permiti la inceput/sfarsit de an scolar ; carti, culegeri, indrumatoare(care ti-ar fi de mare folos in munca la clasa)nu ai cum sa le cumperi,caci banii sunt foarte bine chibzuiti;un pachet de cafea primit capata o mare valoare uneori,suta de mii pe care o planificasesi pentru cafea putand fi redistribuita...E trist dar adevarat!
symaco spune:
eu nu sunt cadru didactic dar sunt mai mult de acord cu greva!!
cum se poate ca cei care le dau o parte din educatie copiilor nostri sa fie platiti(aproape)ca cel care vinde la chioscul din strada!?
greva asta sa va aduca drepturile cuvenite!
amuleta spune:
Pai, credeam ca se poate trai din pasiune. Si doar cei ce au devenit profesori stiau ca salariile sint mizerabile, de ce s-au mai facut profesori ?
Tachinez, desigur, eu sint de acord cu greva profesorilor.
ionela-roxana spune:
Va dau dreptate tuturor!Este corect sa protestati!
Sa le fie rusine celor de la putere ca dau mizerii de salarii celor care i-au ajutat sa ajunga unde sunt!
Sper ca totusi aceasta greva sa nu fie oprita de promisiuni!Cred ca de promisiuni sunteti satuli!
O greva inaintea alegerilor?Cred ca veti primii ceva !Altfel adio voturi!![]()
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela