Mamici de Nov-Dec 2004 (51)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bits spune:

ANDREA si mie mi s-a spus ca am colul de 40mm ceea ce este normal. 10 mm scurtat mai inteleg,dar nu 40!cat e de grav faptul ca e deschis la interior nu stiu,important e sa nu se deschida si la exterior.am citit pe forum la mamici de sept-oct si sunt cateva in situatia ta,ele au ajuns la termen asa ca nu-ti fa griji,sati linistita si totul va fi ok.totusi spune-i doctorului ginecolog sa-ti prezinte mai pe larg situatia.

octy 32 sapt DPN:29oct

http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olga_stan spune:

buna dragele mele!

iepurasu, dena, diana 2004, monica_elizabet, bits, felis, roserb, raluca.gabriela, simonacip, miche va multumesc din suiflet pentru urari. sunteti niste dulci! la fec ca si tortul facut de mine (tort de capsuni cu ciocolata si frisca). ma gandesc la voi toate!

mona_b, ma bucur ca esti bine si ca ai avut o vacanta relaxanta pentru tine si bebe. la capitolul carcei stau bine (nu stiu ce sunt aia, adica nu am asa ceva), sange din nas nu-mi curge, doar cand ma spal pe dinti imi curge sange din gingii, dar am rezolvat si aici pr., imi tin periutele de dinti in spirt si nu mai am pr. mari cu gingiile!

eliza5, sincera sa fiu nu prea beau 2 litri de apa pe zi. stiu ca este bine dar nu pot sa beau atat apa!

ela2001, ce fetita cuminte esti tu!!, pai stai de vorba si cu andreap si da-i lectii si ei in aceasta privinta ca aveti amandoua aceleasi probleme cu colul, numai ca ea se incapataneaza sa ii ridice aia statuie la servici! in legatura cu prenatalul, asa este, se da dupa 7 luni si zece zile. daca vrei sa stai acasa mai devreme poti sa soliciti concediu medical, de odihna sai concediu fara plata. felicitari pentru bebe!! suntem maricei, luna 8 !!

felis, saracuta de tine, mie nu imi vine sa cred cati idioti intalnesti tu pe metru patrat!!! dar de ce te incapatanezi tu sa iei materna, vezi ca mai sunt si alte vitamine care se dau pentru gravide ca de ex. prenatale (cam asa ceva mi-a dat mie doctora), sau alte vitamine care nu necesita regim special la salariu!!!

try, imi pare rau ca te refuz in legatura cu soparla, dar eu nu tai animalute daca nu sufera de vreo boala, eu sunt tare miloasa la acest capitol, dar daca ii dai un diagnostic si este musai sa o operam, cu cea mai mare placere!! ce am sesizat, avem dioptrii la fel, si eu am -0,75 la un ochi si -0,50 la altul. iii, ce brodeala!! si iar o chestie interesanta, si eu de dimineata aveam o revelatie asa pentru mine, imi mangaiam burtica si imi parea rau ca mai are bebe de stat atat de putin acolo,...imi ziceam in sinea mea ca este bine asa, ma scol cand vreau, fac cam ce vreau si el este tot timpul cu mine fara sa ma deranjeze!!!

olga 30 ani si bebe 27 saptamani de la u.m.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Felis, sotul iti multumeste pentru mesajul de aseara - l-am rasfatat nu gluma!!!!!!!Dar merge o data pe an!!!

Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_sb spune:

Buna dimineata! Revin si eu dupa o absenta mai indelungata...

Olga, La multi ani! Sa ai o bb-ita frumosa si sanatoasa si sa ti se implineasca toate dorintele. Si "La multi ani" la toate fecioarele de pe aici.

Onitza, La multi ani pt sotul tau! Cum a iesit cheful aseara? Ce prajituri bune ai mai facut?

monica-elizabet, eu stiu ca in Romania daca ai nascut primul copil prin cezariana, se recomanda la fel si la a doua nastere. Eu zic sa astepti sa vezi ce iti zice medicul si apoi iei tu o decizie.

mona_b si pe mine ma trezesc carceii spre dimineata. Dar se rezolva dupa ce imi tin piciorul incordat cateva secunde.

Felis, si sotul meu face 27 ani abia la anu'. Eu fac luna viitore. Deci vin si eu in clubul vostru. Mai sunt si alte balante?

Andreea, concediu placut! Sa te odihnesti si sa ai grija de tine si de bb. Si nu-ti fa griji in privinta plictiselii; il ai pe bb sa-ti tina companie. Eu as putea sta ore intregi numai urmarind-i fiecare miscare.

28+ saptamani, DPN 21 Nov
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/orcsarefree/my_photos

Mergi la inceput

andreap, in legatura cu concediul medical. daca iti intri in drepturi cu prenatalul (dupa 7 luni si 10 zile se acorda concediul prenatal) nu are rost sa iti mai dea concediu medical. poate ca dupa calculele ei, dupa rezultatele ecografelor, bebe al tau este mai dezvoltat si de aceea a zis ca iti da concediu prenatal. sau poate ca nu a calculat bine, ni se mai intampla sa gresim, si dat viitoare spunei sa iti explice cum a calculat ea prenatalul, poate astfel va lamuriti amandoua!!

olga 30 ani si bebe 27 de saptamani de la u.m.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

Olga, La multi ani!, sa fii sanatoasa, nastere usoara, bebicutza mancacioasa si neplangacioasa! distractie placuta si cand beti sampanie sa va ganditi si la noi!

Roserbitzo, pls. trimite-mi si mie reteta la tortul diplomat, sa il fac sotului duminica, de ziua lui. Nu ca s-ar omora sotul dupa dulciuri si torturi dar eu nu vreau sa ratez ocazia de a manca dulciuri...mai ales ca in ultimul timp le-am cam sarit intentionat ...si grasa tot ma faaaaaaaccc

fetle, a zis try la un moment dat ceva "ca s-au rupt membranele"...ce inseamna asta? ce membrane? unde? cum? de ce? luminati-ma si pe mineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

cu David, 26 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

quote:
Originally posted by raluca.gabriela
Eu tot n-am inteles: de ce te leaga de picioare la cezariana?!

Ralucutza, tot n-ai inteles?? te leaga de picioare ca sa vina asistentele sa te traga in liniste de , ca sa dai productie buna de laptic...
asa ca nu uita aparatorile!!

cu David, 26 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Simona, intre timp mi-am sunat ginecologul care mi-a spus ca se astepta sa fie unele analizele mai mici, altele mai mari decat limitele, ptr. ca asa e normal in sarcina.Asa ca m-am linistit.
Bits, poate nu m-a exprimat eu bine.La Ecograf mi-a spus ca este scurtat colul(are 40mm, nu scurtat cu 40mm) si are o deschidere de 10.5mm.Scuze ptr. exprimare, eu am scris gresit.Asa am inteles si eu ca este mai bine,daca pot spune asa, sa fie orificiul intern deschis, nu cel extern.O sa merg peste 2 saptamani la control si ii cer mai multe explicatii.
Daniela, multumesc de urari! O sa citesc, poate cos ceva la goblen si o sa fac listute de cumparaturi ptr. mine si BB.
Olga, eu nu vreau sa iau deja prenatal.Pe mine nu ma avantajeaza concediu d eingrijire cu cele 6 milioane ale lui!Medicul meu de familie (e o "ea")este o incapabila.Ti-am zis, ea credea ca la 30 saptamani eu am deja 7 luni si 1/2(4*7=28 saptamni+2 saptamani);adica eu nasc peste 1 luna si 1/2...adica pe 15 octombrie, cand DPN-ul meu este 10 noiembrie dupa UM si 22 Noiembrie dupa cume ste BB dezvoltat.Ea habar nu are, stie doar ce-i spun eu.Nici eu nu stiu exact cum se calculeaza, dar daca ar trebui sa nasc pe 10 Nov., dupa mintea mea idioata, fac 7 luni abia pe 10 Septembrie.E corect?Spunetu-mi sa nu mor proasta, va rog!
Chiar, imi explicati si mie cad fac eu 7 luni si intru in 8?E bine asa cum am gandit?
Andreea 30 saptamni+BBica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Cred ca are dreptate Fulguletz.Cele care sunteti deja mamici, spuneti-ne si noua cum debuteaza nasterea, sa stim si noi.Eu tot ma intreb incep intai contractiile, ce este "dopul gelatinos", cand "se rupe apa"etc.Ptr. mine multe sunt necunoscute.

Andreea 30 saptamani+BBica

Mergi la inceput

andreap, in cazul tau inchei 7 luni cu 31 de saptamani, deci mai ai o saptamana si inchei luna a saptea si intri in luna a opta. dupa 10 zile din lun a opta poti sa iti iei concediu prenatal. concediul prenatal nu are legatura cu CIC. acesta este un drept al nostru inainte de a naste.
mai este o chestie cu doctorii, eu pana sa imi stabilesc un ginecolog pe placul meu m-am consultat la mai multi doctori. fiecare mi-a zis un d.pn. diferit, unul ca nasc la sf. lunii noembrie, altul in prima saptamana din decembrie. chestia este ca am facut si ecografe la doctori diferiti care la fel mi-au dat d.pn. diferite. deci in concluzie fiecare doctor are metoda lui de calcul si apreciere a sarcinii.
in mare parte tu ai dreptate, mai este pana poti beneficia de concediu prenatal, dar poate ca doctora ta se referea ca iti da concediu prenatal dupa ce iti termini concediul medical!
concediul prenatal il poti solicita sau nu, nu influenteaza CIC, pe cand concediul postnatal (cel de 42 de zile minim) este obigatoriu indiferent daca tu vrei CIC sau nu.

Mergi la inceput