Jocuri cu carte (partea a 5-a)
Raspunsuri - Pagina 9
Ghiocela spune:
Nu e Tarzan.
Dragostea celor doi se implineste prin generatia urmatoare.
Ghiocela
Atunci cand Dumnezeu inchide o usa, el deschide o fereastra.
lilanda spune:
Ghioceeeela, unde esti??
si io zic ca e vorba de "La rascruce de vinturi" :-))
pozulici
Ghiocela spune:
Imi cer scuze tuturor, dar am avut o zi lunga si agitata!
Intr-adevar, este 'La rascruce de vanturi'.
Iileana, e randul tau.
iileana spune:
Ce-i azi? Vineri? Atunci va propun o ghicitoare draguta si usoara, ca sa nu ma trezesc ca am blocat jocul peste week-end:
Personajul principal, de profesie tenor, pleaca, in ciuda impotrivirii apropiatilor, intr-o lunga si aventuroasa calatorie, cu scopul de a-si revedea familia.
----------------------------------------------------------------------
In drumul sau strabate oceane si continente, traverseaza desertul si padurea, nimic nu-l poate opri. Ajunge un pic chiar si pe Luna.
----------------------------------------------------------------------
Intilneste personaje bune, dar si mai putin bune. Dusmanul sau de moarte este un element declasat, un infractor inspaimintator, care "ca sa fie mai temut/ purta peruca bicolora/ si impusca un om pe ora"...(curat Tarantino...).
lilanda spune:
Ce-i drept mi-a trebuit cam mult sa ma luminez ca e "Carte cu Apolodor", pinguinul tenor al lui Gellu Naum!!!
pozulici
iileana spune:
"Grasut, curat, atragator / in fracul lui stralucitor / asa era Apolodor"...
Lilanda, .
P.S. Sa nu va suparati pe mine pentru glumita asta, dar eu chiar cred sincer ca aceasta carte e literatura de cea mai buna calitate. Si, credeti-ma, stiu ce vorbesc, de mai bine de un an citesc din ea aproape seara de seara - e cartea favorita a lui fiu-miu. Din fericire. Nici nu vreau sa ma gindesc cum ar fi fost sa-i placa o carte proasta...
lilanda spune:
quote:
Originally posted by iileana
dar eu chiar cred sincer ca aceasta carte e literatura de cea mai buna calitate.
Asa e, asa e
Un doctor, si poet in acelasi timp, se intoarce dupa un lung exil din America de Sud, acasa. Isi gaseste tara si orasul bintuite de dictatura. La rindul lui, si el este bintuit, 9 luni, da fantoma unui alt poet mort(desigur). Bulversat de evenimentele politice la care asista si indecis in dragoste, alege sa se alature poetului mort a carui fantoma l-a bintuit. Lasa in urma lui, un fiu, caruia ii cunoastem anul mortii
pozulici