Mamici de ianuarie-februarie 2005(30)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oprietena spune:

Mona pt .
de la Mirela gravidutza si greierasul 22+ ( care sper sa fie baietel, poate venim in petit)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Triplul test este analiza a doi hormoni si a inca unui compus: alfafenoproteina hCG si estriol. Aceasta se face dintr-o proba din sangele mamei. Se face pentru femeile gravide care: au in familie probleme genetice, sunt peste 35 ani, au diferite infectii virale in timpul sarcinii, la cerece, etc.

Rezultatele anormale (mai mari sau mai mici decat normalul) ale celor trei indicatori, combinate intre ele si la fel in corelatie cu varsta mamei, greutatea ei dau riscul calculat ca bebelusul sa sufere de anumite defecte genetice sau malformatii, cum ar fi: sindrom Down, spina bifida, malformatii cardiace sau ale sistemului digestiv.
Triplul test nu da un diagnostic ci este o masura a riscului, este un test statistic care arata daca riscul ca bebelusul sa aibe o problema este sau nu mai mare decat cel acceptat ca normal. De asemenea acuratetea lui nu este foarte mare, ádica poate da rezultate fals pozitive intr-un numar insemnat de cazuri.
Triplul test se face in saptamanile 15, 16 sau 17 pentru cele mai bune rezultate.

Vanto, nu ti-am raspuns mai repede pentru ca noi am dezbatut pe larg subiectul in capitolele anterioare si pentru cele care l-am facut si am tremurat cam tare pentru rezultat nu e un subiect prea placut. Daca mai ai intrebari, scrie-mi un PM si iti voi trimite studiile pe care le-am mai citit eu despre asta.

Lali si licuriciul ei 21+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Fetelor, care ma lamuriti si pe mine ce e cu titrul meu de toxo. Stiu ca e negativ, dar vreau sa inteleg de ce nu e 0, ci 0,112. Mai precis ce inseamna asta.
Stiu ca sunt pisaloaga, insa eu trebuie sa inteleg.

pupici

Crinuta si bb din burtica 22 saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

Lali, tu nu ai ce face mama? Ai luat-o pe urmele lui Crinuta Lasati copii in pace sa se dezvolte normal si nu ii mai stresati cu grijile voastre.
Mergi la dr Poiana si linisteste-te. Iar ca numar de ecografii stai linistita ca sunt femei care fac saptamanal si au copii sanatosi.

Crinuta, imi pare rau sa-ti spun dar daca Lali vrea sa faca si morfo acum se vede cel mai bine (la 22S) daca copilul ar avea sau nu malformatii iar 4D iti zic eu ca se vede foarte bine. In sarcina este bine sa se faca o eco complexa pe la 14-15 sapt, alta la 20-22 max 24 saptamani si una dupa 30 de saptamani (cred ca pe la 32 sapt).
Cu toxo, conteaza ca a iesit negativ, ca au iesit acolo vreo 0,1... nu mai conteaza.

Mona felicitari pt fetita, mai echilibram si noi balanta.

"ingerasele" 22+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

Mergi la inceput

Ingerasu, pai de aia astept filmul, sa ma conving.
Eu am vb deja cu asistenta, si i-am explicat ce vreau, si mi-a spus ca pt fata e mai bine mai tarziu. Acum tu ce parere ai?
Eu am facut deja 3 eco morfo, si organele, membrele erau ok. Pe mine ma intereseaza in special fata. Nici nu stiu cum sa fac.
Offf...

pupici

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amo2004 spune:

Fetelor, multumesc mult pentru urari, acelasi lucru va doresc si voua. Incep sa ma gandesc la codite si rochite

Mona 21+ sapt
Dr. Cruciat, Gine I, Cluj

Mergi la inceput

Ingeras, crede-ma ca vreau sa las copilul in pace, dar la ultima eco a vazut doua probleme: o incetinire a batailor inimii din cand in cand, brahicardie pentru care mi s-a dat o explicatie si "calcifieri in hemiabdomenul superior" pentru care nu am avut parte de nici o explicatie... crezi ca pot sa stau linistita ? Nu mai stiu daca le-am scris aici, ca nu prea mai am nervi, vreau sa aud macar o data ca bebe e bine, de la un medic, crede-ma.....

Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Lali tu mi-ai spus ca totul a fost ok ultima data la eco.
E bine sa mai ceri o parere, ca ai vazut ca si Pop se mai inseala.

pupici

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Crinuta si mie mi-a spus asistenta la programare ca pentru a vedea trasaturile bebelusului trebuie facuta mai tarziu ecografia, nu din cauza ca nu se vede dar din cauza ca fetisoara este inca in formare... Eu i-am spus ca nu mai intereseaza sa vad ce culoare au ochii (am exagerat, bineinteles) ci vreau sa stiu ca e bine, sanatos. Deci ideea e nu ca nu se vede, dar ceea ce se vede nu e cum va arata la nastere.

Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Crinuta, dr. Pop mi-a spus ca e bine, doar ca are o circulara larga de cordon si ca preseaza din cand in cand pe el provocand incetinirea inimii, apoi am citit si eu eco pe indelete si am discutat-o cu ginecologul care mi-a spus ca nu stie exact ce poate fi cu calcifierile si ca trebuie urmarit. Nu prea am mai scris desprea asta pentru ma cam supara subiectul.

Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput