Mamici de Nov-Dec 2004 (50)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Moss spune:

Olga, felicitari pentru minunea din burtica !! Sa-ti traiasca si sa-ti semene !!! sa fiti sanatoase amandoua !

Hai ca incet incet echilibram balanta !

o zi excelenta tuturor !

cri si Alexuta din burtica 31 saptamani
DPN 1-3 NOV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurasu spune:

Neata fetelor, Olga felicitari pentru fetita frumoasa din burtica!!!

Acum cateva zile s-a dezbatut un subiect "fierbinte" pe forum si anume problema Rh-ului (atat la mama cat si la tata). Am gasit azi intr-un ziar la rubrica de sanatate un articol care mi s-a parut super-interesant. Printre altele, se spunea ca "problemele apar cand mama are Rh negativ, iar fatul – pozitiv. Atunci, in sangele mamei apar anticorpi anti-Rh, care pot traversa placenta, ajungand in sangele fatului, unde incep sa distruga hematiile acestuia. Sistemul imunitar al mamei reactioneaza astfel, considerand hematiile copilului (globulele rosii) un corp strain si fabrica anticorpi cu care “trece la atac“. Dar sunt 50% sanse ca Rh-ul copilului sa fie tot negativ, deci compatibil cu al mamei. Sau chiar daca Rh-ul fatului este pozitiv, in sangele mamei pot sa nu apara acei anticorpi. In aceste doua situatii, bebelusul nu va avea probleme. De asemenea, nu exista nici un risc pentru viitorul bebelus atunci cand si tatal, si mama au Rh negativ sau cand tatal are Rh negativ, iar mama – pozitiv. "

Mi s-a parut o chestie interesanta, ca tot nu stiam noi daca are sau nu importanta tipul de Rh al tatalui.

Hai ca daca mai gasesc ceva va tin in tema!!!

Iepurasu - 25 saptamani
DPN - 18 decembrie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

MOSS, multumesc pentru oportunitatea de a citi acesta crunta tragedie; inainte de a-mi spune medicul ca am toate sansele sa nasc prin cezariana (probleme cu ochii), alesesem nasterea naturala; dar cu siguranta mi-ai fi dat tema de meditare citind fapta REALA a acestei mamici. Dumnezeu sa-l odihnesca in pace pe micut, si mamica sa aiba parte de zile senine alaturi de ingerasul ei!!

Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Neata fetelor. Azi stau si eu putin cu voi, intrucit sunt linistita. Sa va spun ce si cum. Roserb, Eliza....ah cine mai era?? suntem vecine Blocul este la 5 minute de parcul Moghioros, pe strada Pascani. 2 camere, decomandat...balcon, bucatarie maricica, etajul 3. Pretul 26.000 ( foarte bun pentru Dr taberei si pentru conditiile pe care le are. Onutpina la urma am luat creditul de la BCR, revin 82 euro pe luna, ceea ce e prea bine pentru noi. Are usa metalica, gresie, faianta ( care nu-mi plac, le schimbam) Va multumesc tuturor pentru incurajari si sunt fericita ca in sfirsit mi-am luat o piatra de pe inima. Acum cit o mai fi sa stam aici, cu ai lui....oricum nu mai mi se pare nici asa mult, nici asa tragic....e suportabil. Intr-adevar, acum pentru mine va fi o placere sa caut gresie, faninata, facem arcade, il aranjam. Mobilatul va fi si mai placut....dar probabil dupa sarbatorile din iarna.
Anne-mary, felicitari pentru licenta, nu cred ca as fi putut sa dau o licenta in perioada asta....Te admir.
Olga, sa-ti traiasca fetita
Nu vreau sa va uit pe nici unele, am citit tot ce ati scris..Bits cite kg ai luat pina la urma?? SI eu incerc sa maninc cit mai dietetic, am luat deja 8 kg si mi se pare ca tendinta de ingrasare e fantastica, pot sa maninc numai fructe si sa beau lapte si tot pun pe mine....
Moss[/red, impresionanta poveste intr-adevar, dar nu putem sa generalizam, sunt cazuri si cazuri, noi trebuie sa fim optimiste si sa ne rugam la Dumnezeu sa fie bine.
Adriana, ce-ti fac gemenii, dragii de ei....
[red]Andreap si mie mi se umfla degetele de la miini( vad de la verigheta, altfel nu e ceva flagrant. Dar obosesc atit de repede....

Simona, 30 sapt.
DPN - 6 Nov., Dr Octavia Ciurel - Cantacuzino

http://community.webshots.com/user/simonacip

Mergi la inceput

OLGA FELICITARI PENTRU FETITA!!!
MERGEM LA MUNICIPAL FETELE PE 7 SEPT.????

Onitza
DPN - 8 decembrie

Mergi la inceput

Onitza, mergem, abia astept...nu numai cursul, ci si sa va vad...

Simona, 30 sapt.

Mergi la inceput

SIMONEL, stiam ca esti fata descurcareata; ai suportat tu atat, mai stai putin pana te muti, oricum trebuie sa fie parfum acum sederea ta la sot avand in vedere ca acum ai apartasmentul tau; vezi ce satisfactie? BRAVO.

Onitza
DPN - 8 decembrie

Mergi la inceput

Da, onut, parfum... tu ce mai faci? Cum te simti, ai avut vreo problemuta ceva in ultima vreme de cind n-am mai intrat?

Simona, 30 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Onitza, eu vin sigur la cursuri. Sunt in concediu pana cand nasc asa ca nu mai am problema timpului :-) De-abia astept sa ne vedem. Desi te previn ca daca pun aia filme cu nasteri eu nu ma uit!!! Nu suport!! Vreau doar sa ma invete cum sa fac baita bebeului, cum sa-l alaptez, etc.
Simona, felicitari!! Strada asta Pascani este spre Romancierilor sau unde exact de la Moghioros? Sa stii ca pretul este intr-adevar foarte bun. Am o prietena care si-a luat apartament la Favorit acum vreo luna tot de 2 camere cu 35'000 EURO!!! Bine, ea nu a trebuit sa inlocuiasca nimic pentru ca era super aranjat, dar oricum, diferenta de pret este fantastica.
Fetele, ati incercat Danao cu mere si pere? Mi-am luat de dimineata si e super!! Cred ca e cel mai bun suc pe care l-am baut pana acum (na, ca m-am apucat sa fac si reclama :-)

Eliza - 28 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moss spune:

simona, da, este adevarat ca sunt cazuri si cazuri si nicidecum nu am generalizat.

eu recunosc ca imi este frica sa nasc natural, imi este frica de ce s-ar putea intampla pe parcursul travaliului ! Asa incat, alegand cezariana, macar stiu exact ce ma asteapta !

am prezentat acest caz strict ca pe o drama a unei mame !!
Marturisesc ca daca cineva ar putea sa-mi garanteze 100 % o nastere normala fara nici-un fel de risc pentru bebe sau pentru mine nu m-am mai gandi o secunda la cezariana !

Mergi la inceput