Mamici de Nov-Dec 2004 (50)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

MONICA, eu iti raspund cu draga inima si cu grija, deasemenea: NU TE JUCA CU SANATATEA OCHILOR TAI! Asta este replica pe care mi-a dat-o doctorita mea ginecolog la ultimul control; eu i-am zis ca vreau sa nasc natural, iar ea s-a dat cu parerea ca cel mai bine pentru mine este s anasc prin cezariana, nu inainte de a ma intreba ce dioptrii am: -4, respectiv -3.75; Parerea mea este ca nu e bine sa te iei dupa acel medic, daca vrei eu cunosc un doctor oftalmolog foarte bun, Dr. Mihai Pop, care a operat-o pe prietena mea, si din cate am inteles rar se ocupa de controale, mai des opereaza; dar cred ca daca ai stabili o programare, te-ar primi. Trebuie sa plec, o sa revin mai tarziu.

Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

Onitza, ok, esti cea mai tanara...

Roserb, daca esti asa viteaza, vino mama si la mine, ca am niste corpuri de biblioteca de mutat dintr-un apartament intr-altul si n-as mai inchiria oameni, mai ales ca la destinatie nu exista lift si apartamentul e la etajul 4... TRECI IMEDIAT IN PAT SI CERE-TI IERTARE DE LA MIHNEA!!!!
Si nu esti baba dar te alinti rau. Baba de tine isi duce deja printesa la gradinita, noi asteptam primul copil care nu are nici 2 kg. Iata diferenta...

Monica, eu te-as ajuta daca as avea un sfat pertinent. Asa, nu pot sa iti sugerez decat sa mai consulti si alt medic...

sa cresteti mari! :-)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/tataruraluca
DPN 22 decembrie, Spitalul Cantacuzino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

quote:
Originally posted by monica-elizabet

fetelor, am venit acum de la dr oftalmolog si mi-a dat raspunsul de care-mi era frica....brrrr...
POT SA NASC NORMAL....fara nici o problema de crestere a dioptriei. Problema este ca acum 3 ani in romania stiu sigur ca am fost la doi medici, unul la optinova si altul la optic german si m-au sfatui amandoi sa nu nasc normal....acum eu pe cine sa cred????? cum sa nasc?????
mentionez ca acum 3 ani nu eram operata de corectare de miopie deci aveam doar niste dioptrii mai mari(adica -5,75 la stangul si la dreptul -4) acum sunt pe 0,75 la mandoi....
medicul de aici zice ca oricat efort ar fii la o nastere normala NU CRESC DIOPTRIILE, cica ele cresc din alte cauze in timpul sarcinii...ca de ex schimbari hormonale....
Ei...voi ce ziceti/ ce ma sfatuiti? ca deja sunt intr-o ceata totala....aaaa...si mi-a mai zis ca prima data am nascut aiurea prin cezariana ca bineinteles ca puteam sa nasc si atunci normal...asta a fost cea mai tare faza....
DECI????? cu mine cum ramane....fetele....ajutati-ma!!!!!
eu pana acum nici prin visele mele nu ma vedeam nascand normal dar acum daca asta zice asa trebuie sa iau in calcul si situatia asta(bineinteles cu anestezie epidurala)
pls...astept raspunsuri....va pupic si ma duc sa-l hranesc pe alexutz

monica

Monica, unde o sa nasti? in Romania??
Ca aici e clar ca nu te obliga nimeni sa nasti normal, daca nu vrei asta, cu atat mai mult cu cat prima nastere a fost cezariana....
Adica vroiam sa zic ca in RO se rezolva...

"medicul de aici zice ca oricat efort ar fii la o nastere normala NU CRESC DIOPTRIILE, cica ele cresc din alte cauze in timpul sarcinii...ca de ex schimbari hormonale...."
Asta asa e...nu-ti cresc neaparat dioptriile in travaliu... dar totusi se poate intampla.
Problema mea e ca la dioptriile mari pe care le am altul ar fi riscul: dezlipirea retinei, ceea ce la 0,75 cat ai tu acum este un risc practic nul.
Si pe mine ma intreaba mereu dr. ginecolog daca mi-au crescut dioptriile de cand cu sarcina. Pana acum n-a fost cazul...

EU am observat in decursul anilor (cum mie dioptriile mi-au tot crescut de la 14 ani), ca la efort mai mare - gen ridicat greutati - simt ceva ciudat la ochi, un fel de slabiciune...
Nu vreau sa-l contrazic pe dr. tau, dar totusi s-ar putea sa nu fie o idee buna - mai ales ca nimeni nu-ti garanteaza ca vei avea o nastere super usoara...
Defapt nu stiu exact cum e in cazul epiduralei... probabil ca se simplifica mult.

Dana - 27+ sapt.
DPN 27 Nov.

http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/dana2327/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Ce de tinerele avem pe aici!Onitza, dar harnica mai esti!
Roserb, stai linistita si eu 30.Tu macar ai o fetita, il faci pe al doilea, eu sunt la primul.In ritmul asta pe al doilea il fac la 40.
Maine e ultima zi de servici si toti ma invidiaza.Dar eu nu ma gandesc decat ca, dupa primele zile cand o sa-mi para bine ca sunt in concediu, o sa incep sa ma plictisesc.Roserb, tu te mai intorci la lucru?Sau stai pana nasti acasa.Azi mi-e bine,exceptand respiratia asata grea.
Aseara am stat si am citi din "mama si copilul"-parca asa se cheama-nu despre sarcina, cum se intampla pana acum, ci despre cum sa ingrijesti copilul.cam devreme, nu?Azi dimineata mi-am intrebat prietena daca vine sa ma ajute cu baita in primele zile.Am luat-o razna?Dar deja imi pun intrebari si ma apuca uneori panica cand ma gandesc ca ptr. mine totul o sa fie o mare necunoscuta.Abia astept sa o tin in brate, dar uneori ma interb cum o sa fac fata.
Andreea 30 saptamani+BBica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olga_stan spune:

Moss, stai linistita ca nu ai starnit nici o propaganda in legatura cu modul de a naste: cezariana sau natural! Ne dadeam si noi cu parerea, fiecare om are dreptul la o opinie si liber sa o impartaseasca si celorlati. A fost bine venit subiectul, din partea mea!

Andreap, ai grija de tine! Nu suna bine ceea ce descrii tu! eu sunt la servici, dar azi este ziua sefului meu cel mare si nu prea am avut timp sa intru pe net din cauza ca am avut de dat peste 100 de telefoane. Am facut niste invitatii pentru sefu. Si eu trebuie sa imi fac o rochie pentru o nunta si o fac mulata pe corp. iti dai seama ca o sa sochez cu rochia mea de seara!!!

Danette, nu stiu nimic de acest vaccin, o sa intreb si eu medicul care, cum, ce!! Eu cred ca in cazul meu ar trebui s-l fac la cum arata doatrea spitalului de aici!!

Fulguletz, ai remarcat bine ca maine, pe 2 septembrie, este ziua mea de nastere. Azi fac pe gospodina in bucatarie pentru ca maine la service imi vin toate prietenele si trebuie sa fiu la inaltime. imi place idea cu petrecerea pe net! Am sa ma gandesc la voi toate maine si am sa manac si beau pentru toate!

Va multumesc din suflet, la toate care m-ati felicitat pentru fetita!

Bits, ad_riana, deci sunteti in zodia feciaorei, la fel sunt si eu si andreap. Mai ce da fecioare pe aici! La multi ani la toate “fecioarele”, sa se bucure de dragoste, sa se imbete cu iubire, sa fie fericite si a straluceasca de ziua lor!

Ad_riana, ce frumos ai descries tu nasterea prin cezariana!! Superb, parca am trait si eu cu tine niste senzatii, asa de impresionant ai descries!!

Felis, este strigator la cer ce spui tu!! Cum asa s-au purtat doctorii cu tine?! Nu imi vine sac red! Cred ca esti “blestemata” la acest capitol. Pai nu trebuie sa mergi la atatia doctori, eu una merg la medicul de familie si atat. Pai in cazul tau sunt doua solutii: 1 iti schimbi doctoral de familie cu unul mai bun si 2. faci o reclamatie la casa de asigurari de sanate pentru serviciile oferite de doctora ta. Eu una as opta pentru prima varianta!
In general se calculeaza varsta bebelusului din burtica de la u.m.

Try, ai dreptate in tot ce ai scris acolo. Daca sunt motivata nu prea imi este frica de durere. Apropos de operatii, a trebuit sa faca cezariana catelusa noastra lup. Eu si sotul am dus-o la doctor si doctoral a bagat-o imediat la operatie ca altfel murea. Era seara, tarziu si nu avea asistenta..asa ca a trebuit sa il asist eu. Si am facut fata cu stoicism, chiar eram foarte atenta si curioasa la tot ce facea el fara sa ma treaca nici un sentiment de rau, groaza, frica. Pe sotul l-a luat cu lesin si a trebuit sa iasa la aer! Ai dreptate..ce mult ne asemanam noi!!

Onitza, la multi ani! Pentru sotul tau. Suna bine ce chef romantic ati tras voi doi! Sa va iubiti in continuare la fel de mult! Si al meu, sot, tot 27 de ani are. Eu sunt mai mare cu aproape trei ani decat el.

Raluca.gabriela, asa se chiama emisiunea de pe prima: “dincolo de limite” si este in fiecare zi, dar in fiecare zi este o alta tema. Cea, care te intereseaza pe tine, cu nasterea, este mierurea.

Monica.elizabet, sa stii ca si eu sunt mioapa, port mai tot timpul ochelari dar pana acum nu s-a legat nimeni de dioptriile mele!! Glumeam. Sa stii ca s-ar putea sa aibe mare dreptate doctorii aia pe care i-ai consultat. Eu de cand am ramas gravida parca nu ma mai multumeste vederea, deci ma plang tot timpul de ochelari si ma bate gandul sa-i schimb. Pana acum nu am avut probleme cu ei. Deci inclin sa cred ca este de la prietenii mei hormanii!!!

i-am furat tactica lui try, cea cu scrisul int-un document si la final postez tot ce am scris. Altfel incurcam borcanele de cand nu am mai scris!!!

olga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

aici (51): http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31554

Mergi la inceput