Eminescu la Montreal

Eminescu la Montreal | Autor: casandra

Link direct la acest mesaj

Pe 18 Septembrie se inaugureaza Piata Romaniei din Montreal, in mijlocul careia este amplasata statuia lui Eminescu, intr-o ipostaza absolut inedita: descult, intr-un giulgiu care aminteste de camasa de forta, cu o privire pierduta, gura deschisa, mainile intr-o pozitie ca si cum ar cere ceva.
Ce parere aveti voi despre asta? Eminescu, care a scris in limba romana cele mai frumoase poezii, sa ajunga sa fie prezentat lumii in postura asta? Ce-a fost in capul aluia care l-a slutit in halul asta?
Ca sa intelegeti despre ce vorbesc, uitati-va aici la cateva poze ale monumentului:
http://www.adhoc-roumanie.com/place_de_la_roumanie.html
Eu am crezut ca mor cand l-am vazut

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Mdeah!Ce sa zic?Nu-i cea mai reusita ipostaza a lui Eminescu,saracu'!Si manutele alea...parca danseaza sau ceva!Pacat de intentie!

Irina,veve & croko

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sora2001 spune:

ideea nu rea , ,dar problema e urmatoarea ,arata ca un "handi'"

Ema si Richard-Sora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Intr-adevar nu prea seamana cu poetul nostru, dar ce stim noi? Poate nu intelegem measjul artistului, care trece de meandrele concretului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Român spune:

Expresia statuii este simplă: Suferin#355;a.

Un sentiment care descrie în mare istoria #351;i sortul neamului Românesc, precum #351;i o condi#355;ie universală a omenirii.

Eminescu (poet eminent si simbol iubit al poporului), a sim#355;it-o #351;i el pe pielea lui ca mul#355;i al#355;ii, înaintea lui #351;i după.

m.a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Parca are si trup de femeie.
Nu putem sa ne asteptam sa vedem un Eminescu asa cum am fost obisnuiti. Aceasta statuie este interpretarea unui artist, probabil foarte tanar, si nu m-ar mira daca as auzi ca nu e roman.
Trebuie sa-l luam drept simbolic, si sa trecem cu privirea ochii in agonie a statuii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

subiectul asta se dezbate deja aici:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31864

Mergi la inceput