acid folic???

acid folic??? | Autor: adrianafedorca

Link direct la acest mesaj

fetelor sunt in saptamana 5 si 2 zile dr mea este in concediu si vine pe 6 septembrie , am fost eu la alt dr sa vad daca este totul in regula, si nu prea mi-a placut , l-am intrebat de acidul folic cate sa iau si mi-a spus ca nu e nevoie de asa ceva , si nu cumva sa iau asa ceva , dar eu am citit peste tot pe internet si prin reviste ca este f bine sa iei acid folic cam 3 luni si daca este o sarcina planificata cu cel putin 3 luni inainte .
si nu stiu ce sa fac.... eu mi-am cumparat acid folic si stau si ma uit la el pt ca nu stiu ce sa fac ... sa-l iau sau nu???????
voi ce ziceti? si daca da , cate pe zi ? si cand? cel pe care l-am cumparat eu are 45 de capsule si pe cutie scrie Acid Folic 1mg - supliment alimentar
va rog dati-mi un sfat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Manuc spune:

Nici eu nu am luat. Doctorul mi-a spus ca daca nu sunt probleme, pana la 18-20 de saptamani nu trebuie sa iau nimic. Dupa aceea am luat Prenatal. Daca nu ai nimic si nu ti-a recomandat doctorul, nu vad de ce sa iei.

Manuela si bb Costin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alicegh spune:

Adriana, ia-l! Mai bine sa-l iei decat sa regreti mai tarziu. Nu se depune, in cazul in care este in exces in organism, ci se elimina prin urina. Lipsa lui poate genera, dupa cum cred ca stii, probleme mari la copil.

Prenatale, intr-adevar, nu trebuie sa iei obligatoriu (pentru ca sunt unele vitamine de care nu ai nevoie, si daca ai o alimentatie echilibrata nu ai nevoie de ele).

Sarcina usoara si bebe sanatos!

Roxana si bebe Radu (21.07.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Este recomandat in primele 3 luni, nu dupa, deci acum e momentul. Eu am luat o pastila de 1 mg pe zi.

Crinuta si bb din burtica 22 saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Majoritatea gravidelor de pe forum au luat acid folic cel putin in primele trei luni la indicatia medicilor lor. Eu, tot la indicatia lui iau pana la sfasitul sarcinii. Acidul folic previne defectele de tub neural la fat si de aceea se considera ca e important mai ales in primele trei luni cand se formeaza tubul neural. In afara de cazul in care din analizele facute de tine si interpretate de medic ti s-a intezis sa iei, cred ca ar trebui sa iei... citeste link-ul de mai jos, este un articol numai despre acid folic, poate te lamuresti mai bine:

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=296

Sarcina usoara si sanatate

Lali si licuriciul ei 21+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Ia-l neaparat!! Previne spina bifida la bebelus. Ia cate o tableta pe zi. Eu iau de cand am descoperit ca sunt insarcinata si o sa iau pana la sfarsitul sarcinii (la recomandarea medicului bineinteles). Rau nu iti face, se elimina imediat.

Eliza - 27 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eliza, chiar daca sunt pe langa acest subiect ma bucur ca am descoperit ca mergem la acelasi doctor. Poate ramanem in legatura si mai schimbam impresii...eu sunt deocamdata tare incantata de el! Urmeaza sa nasc la sfarsitul lui decembrie.

Lali si licuriciul ei 21+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alicegh spune:

Eu am nascut cu Anca acum o luna. Mi-a placut mult si am mare incredere in el.

Sarcina usoara!
Roxana si bebe Radu (21.07.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

buna adriana
si eu am luat la sfatul medicului ginecolog cat si de familie, cate o pastilutza de acid folic pe zi.
asa cum au zis si fetele, previne aparitia spinei bifide si excesul se elimina din organism.

multa sanatate si o sarcina usoara.

anne-marry 24sapt DPN 21 Dec.
http://photos.yahoo.com/aniuta22111980
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Pana in saptamana a 16 de sarcina, cate o pastiluta pe zi.
Care dr e in concediu? Poti vorbi si cu dr de familie si cu ginecologul.
Te pup!

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:

Pana in saptamana a 16 de sarcina, cate o pastiluta pe zi.

subscriu. 1mg pe zi e indicat. daca iei prenatale, au in compozitie cit trebuie si nu mai trebuie sa iei extra.

Lorelai

Mergi la inceput