Mamici de ianuarie-februarie 2005(29)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Lali, eu cred ca nu m-am speriat si pt. ca m-ai ajutat tu mult cu lamuriri si incurajari. Am plecat de acolo in al 9-lea cer!
Te inca o data pt. rabdarea de vineri si iti multumesc si pt. ideea super-buna cu pernuta. Asa voi face.
Irina, 20+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal

Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sara18 spune:

Buna dimineata!
Fetelor, unde scrie pe eco cat are colul, ce simbol are daca are si care sunt valorile normale?

Sara si bebe mic
http://community.webshots.com/user/sara18103

Mergi la inceput

Liviana, programul scurt il poti solicita oricand pe baza unei cereri scrise catre angajator si a nuei simple adeverinte medicale. Inca din prima luna de sarcina si sunt obligati sa-ti dea. Legea nu conditioneaza programul scurt de varsta sarcinii ci de starea de sanatate a gravidei. Si mie mi-au explicat fetele de aici si asa am facut.
Cristina, daca au spus ei ca e lung, atunci asa e. Nici nu te uita la cifre pt. ca nici eu nu le-as fi retinut daca nu-mi spuneau ca-i scurt . Si mie o sa-mi fie greu cu odihna pt. ca si eu ma simt f. bine (nu ma doare nimic, decat spatele cand stau in pat, culmea ) si sunt activa de felul meu, dar asta e! O sa am tot timpul sa ma agit dupa ce vine BB. Incerc sa o iau ca pe un ultim concediu linistit inainte de "marea incercare" .
Irina, 20+ sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaM spune:

Irinuca, ai si tu dreptate, o sa ne dorim noi atunci un concediu si sa zacem in pat fara sa facem nimic cateva zile...
Ai grija de tine si de bebica, stati cumintei acolo
O sa ma duc si eu la dr pe 8 septembrie si o sa cer lamuriri clare cu privire la colul asta, ca sa stau linistita...

Cristina si bebica+21 sapt
Dr Gabi Dinca-Polizu

Mergi la inceput

Imi pare atat de rau ca imi dau seama ca am reusit sa speriem pe toata lumea cu colul asta! Sara, la mine a scris pur si simplu "col", in cuvinte si lungimea. Si la ultima eco, la Pop mi-a dat si poza colului, probabil ca sa vada doctorul exact despre ce problema e vorba.
Dar, repet, daca era ceva rau sigur iti spunea medicul. Nu te ingrijora fara motiv.
Irina, 20+ sapt.

Mergi la inceput

Apropos tot de col, Irina, am auzit ca acele contractii pe care le mai avem cand si cand ar scurta colul in timp...stiti ceva de asta, fetele?...ca eu sunt in mare ceata..nu stiu daca guguloiul ala care mi se face acolo cateodata este contractie sau e bebe care se misca si strange, ca nu ma doare nimic, se strange putin burta doar...
Voi ce ziceti?

Dr Gabi Dinca-Polizu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Multumesc pt raspuns, Tomasa.

Sunt putin derutata deoarece doctorul meu mi-a spus ca nu-mi poate da o hartiuta la mana pentru reducerea programului de lucru pe motiv ca legea ii permite abia dupa ce sarcina are 28 saptamani, ceea ce mie mi se pare o prostie. Eu una lipsesc zilnic de acasa 11 ore (9 la lucru+2 pe drum) si ajung acasa efectiv extenuata. Asa ca mi-ar prinde tare bine reducerea la 6 ore...

Liviana - Kinder de 15+ sapt. :)
Dr. Conci Stelian - Polizu

Mergi la inceput

Liviana, iubita, am mai dezbatut tema asta cu ceva timp in urma cu Ingerasu', eu am trecut pe 6 ore de la 3 luni.
Birocratia ne omoara in tara asta, cu atatea acte si legi.
Eu am luat adeverinta de la medicul de familie, care este pur si simplu o formalitate si crede-ma ca merita. E o mare diferenta sa muncesti 6 ore in loc de 9, la mine se cunoaste, sunt alt om, am timp si pentru mine, nu mai sunt obosita in permanenta.

Dr Gabi Dinca-Polizu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

CristinaM,

multumesc pt raspuns.
Stii cumva in ce lege scrie clar in ce conditii se poate reduce programul? As vrea sa ma duc cu ea la dr. la urmatorul consult.
Iti mai amintesti ce nr. avea subiectul cand ai dezbatut problema asta cu ingerasu?

Liviana - Kinder de 15+ sapt. :)
Dr. Conci Stelian - Polizu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

Iata ca revin cu detalii mai in amanunt despre ecografia pe care am facut-o vineri seara.

Intai de toate mi s-a reconfirmat ca este o fetita , mancai-ar mama pasarica ei, ca ne obisnuisem cu acest gand. Atat fetita cat si eu suntem foarte bine si sanatoase. Ea are 463 grame (exact cat pt un fat de 22 saptamani) si o dezvoltare normala pentru varsta ei. Este un pic mai micuta, cu vreo 3 zile (deh, nici parintii nu sunt mari si ci micuti si slabuti) dar toate organele sunt ok si fara nici o malformatie.
Pentru fetele care aveau placenta anterioara (Crinuta, Irina etc) va pot spune ca a mea "s-a mutat" fundic si lateral dreapta, cu topografie superioara in grosime max 3,28 cm si grad I de superioritate (deci ok pt varsta asta). Observ ca nu mai am nici probleme cu arterele uterine si cu IR-urile.

Ce va pot spune este ca m-am topit dupa ea 1 h cat am stat in ecografie, i-am vazut toate degetelele - cum strangea pumnul, cum ii batea inimioara (ACF 158 b/m) cum deschidea gurtia (sa-i pup capsunica de gurita nu alta, si cum se freca la ochisori. Am o comoara de fetia, cuminte si linistita si sanatoasa tun.

Din punct de vedere al ecografiei eu va recomand cu toata caldura sa faceti acea eco morfologica la conf. dr. Poiana (nu fac reclama) dar va zic ca merita din plin. Eu ma programasem si la Pop si la Iosup si zilele trecute imi parea rau ca renuntasem la acestia doi si ca merg la Dr. Poiana pt ca nu stiam cum este la dansul. Va pot spune acum, dupa, ca NU IMI PARE DELOC RAU ca am renuntat la acesti doi doctori si ca am fost aici, merita din plin. Ca dotare, cabinetul si aparatura este mult mai performanta fata de ce au la Diagnosis/CMU etc. Parca era ca-ntrun OZN, numai butoane si aparatura ultramoderna (am inteles ca aceasta tehnologie este aparuta in aprilie 2004 si ca putini ecografi din Romania o au - adevarul este ca costa si mult - numai ecograful costa 18.000 eur). Conditiile, in general, au fost bune, aparatura ultrasofisticata iar toata lumea era draguta. M-a ajutat asistenta sa ma urc si sa ma dau jos de pe masa, ea m-a sters pe burta de gel, ma mangaia pe mana - toti au fost superdraguti.
Doctorul Poiana (din cartea de vizita am inteles ca este si ginecolog si seful sectiei de OBG de la Polizu) a fost superdragut si comunicativ cu mine si cu sotul pe toata perioada ecografiei. Mie mi s-a parut net superior dpdv profesional fata de Iosup&Pop. Adica eco a fost mult mai completa - mi-a analizat mult mai multe organe ale bebelinei (spre ex, Iosup nu mi-a zis nimic despre ficat, plamani si stomac) si orice organ mi l-a analizat si mi-a dat mai multe detalii. La Iosup imi scria ca este normal conformat sau "structuri morfologice normale". La eco acum imi dadea cu detalii si denumiri specifice medicale (spre ex, la craniu mi-a scris vreo 1/2 de pagina).
De aceea zic eu ca mi se pare mai bun atat doctorul cat si eco in sine.
Cred ca m-a tinut la eco vreo 1 h, vreo 45 min m-a tinut sa-mi faca Doppler, morfologica si biometrie apoi cam un sfert de ora a filmat-o 4D. Crinuta, sa stii ca mie mi-au filmat-o 4D si se vedeau trasaturile destul de clar. Filmulete mi-a dat o gramada dar nu am cum sa le pun pe site iar poze va pot trimite daca imi scrieti un PM. Oricum pe adresa mea de poze am pus cateva poze facute de aparatul nostru (nu prea se vad ele bine).
Ca pret, eu zic ca desi este mai ridicat, merita din plin sa va strangeti si sa mergeti la eco. Fara 4D cred, dar nu stiu sigur, costa pana in 2.5 mil lei iar cu 4D, 3.4 mil lei. In acest pret mi-a facut 5 poze si mi-a dat un CD cu multe poze 2D+3D si o gramada de filmulete 4D.

Cred ca aceeasi parere despre dr Poiana si despre aceasta eco va poate da si Amary ca m-am intalnit acolo cu prietena ei. Eu una am fost superincantata si de acum incolo voi merge numai la dansul.

Mii de de la fetita mea

"ingerasele" 22+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

Mergi la inceput