Sfaturi practice casutza gandaceasca (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Cred ca lucrarile din metal sunt singurele care pot fi realizate, ceva, mai usor : o balustrada, un grilaj, o poarta ... o mana curenta pentru scara.
Oricum, asa cum zici, pozele respective sunt o incantare.

vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claza spune:

Gandacelu, cred ca te-ar putea interesa numarul de septembrie al revistei d.sign (Supliment Ziarul Financiar)- sper sa nu se considere reclama, n-am nici o legatura cu revista asta, doar mi-a cazut in mana dupa ce citisem postarile tale anterioare si este acolo o casa din Timisoara care mi s-a parut ca seamana cu ce-ai povestit tu aici.
Daca nu reusesti sa pui mana pe revista, spune-mi si incerc sa scanez eu vreo doua poze. (nu stiu cum oi face sa le incarc, dar ma descurc eu atunci)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana Claudia spune:

Buna Gandacelu,
Nu ma pricep prea mult la stilul arhitectural japonez, dar am sa incerc sa-ti spun cate ceva din ce am citit si vazut.
O casa in stil clasic japonez (caci in stil modern cam totul inseamna otel si sticla) este o casa de lemn. Acest material este folosit din mai multe motive: abundenta lui in Japonia, se preteaza bine la umiditate si este rezistent la cutremure. O casa are atat peretii interiori cat si chiar si cei exteriori , glisanti,din lemn si hartie. Asta pentru ca atunci cand este cald sa se deschida "peretii" larg si sa lase sa intre soarele in casa.
Ce mi-ar place mie ar fi nu atat constructia casei in stil japonez ci amenajarile interioare. Asta inseamna pentru mine, mult alb si culorile pamantului, spatii deschise si ferestre de sus pana jos la living si pe tot peretele. Dulapuri in perete (preferabil dressing) si cat mai putin mobilier, strictul necesar. Paturi joase, daca se poate chiar saltelele acelea speciale ale lor (futon), masute joase si perne in loc de scaune!

http://uk.geocities.com/dana_claudia/mypage.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

vlad
nu ca nu imi place fierul forjat, dar nu cred ca merge la stilul de ansamblu, care tinde catre simplitate f mare... o sa incerc sa pastrez lemnul la scari si ferestre, la dusumele (chiar si baie si bucatarie)
totusi, o sa ma uit mai bine sa vad ce pot fura din art nouveau...;) sunt cu ochii (fascinati) pe scarile alea mirobolante, parca-s din casutele zanelor... poate imi coace si mie creerul vreo idee la scara casutei, pana acuma nu am inca solutie la ea... plus fatadele, iarasi, ma intereseaza f tare

claza
merci mult, nu cred ca o sa considere nimeni reclama, o sa ma interesez si o sa cumpar... mai am inca o mica-mica intrebare (dar sa nu razi):
la ce te referi ca prezinta o casa ca aceea la care visez eu? pentru ca, in timp, visele s-au mai schimbat - e o casuta traditional romaneasca sau una cu influente japoneze?
oricum o fi, ambele ma intereseaza, asa ca tot o sa cumpar! merci!

dana
ai mare dreptate, in romania nu merge (sau poate merge, avem si noi casutele noastre de lemn, nu?!) stilul arhitectonic japonez (poate doar ca linii - desi, un singur aspect "darama" totul: acoperisul, nu?!;) - si eu tot la amenajari interioare ma gandeam... probabil n-ai avut timp sa citesti tot ce s-a scris aici, dar casuta va fi, e adevarat, cu peretii albi si dusumelele maro inchis-negru (culorile pamantului) cu dulapuri incastrate, cu mult-mult lemn... aerisit... si da, paturi joase (zambesc: noi si acuma dormim pe saltele, am demontat patul si dormim "pe jos", stilul japonez!;)

am vazut si in albumul tau cateva poze de interior f faine si f interesante!
daca mai ai timp sa fotografiezi (si interioare dar si exterioare, chiar si gradini;), ti-as ramane recunoascatoare!
ce-as trage si eu o fugutza in vizita la voi sa le vad pe viu cum arata!!!

merci frumos, ai fost o scumpa!

burtici si pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

visacelu, nu te supara ca dau asa buzna peste subectu' tau, dar daca tot suntem la sfaturi practice...
poate ma poate lamuri si pe mine cineva cum pot realiza efectul de cer pe un tavan. valurelele acelea de albastru, cu norishori albiciosi. vreau sa imi fac baia gradina si am neaparata nevoie de cer.
si ca sa nu te superi, uite o

Mergi la inceput

eh ma supar, auzi!
noroc cu floriceaua, ca altfel...

fii putin mai explicita: te referi la un efect de zugraveala (pentru ca sunt multe-multe stiluri de zugraveli, unele care dau aspect de vechi, de ex, etc) sau la o pictura murala, mai bine zis un trompe l'oeil?

daca e vorba de trompe l'oeil, nu e complicat, e pur si simplu o pictura pe care ti-o poate face orice student la arte, si destul de ieftin (daca e student)
daca e efect special de zugraveala, probabil trebuie sa vorbesti cu o firma de design...

dar n-ar fi mai frumos daca ai pune o fereastra chiar deasupra cazii? ei? ai avea... nu unul, ci un infinit de efecte!

burtici si pitici

Mergi la inceput

nu vreau trompe d'oeil pt ca mi se pare ca au intotdeauna o doza de falsitate.
ma refer la o zugraveala. am vorbit cu zugravii care s-au ocupat de restul vilei si habar n-au ce vreau sa spun. eu cred ca as avea asa, o idee, dar s-ar putea sa fiu foarte departe de efectul pe care il am in ochii imaginatiei.
ma gandesc la o simpla zugraveala alba initial, peste care se aplica staturi de albastru in tonuri diferite succesiv, cu o pensula din fasii sin material textil si sforicele. sa fie o idee de alb aci, una de bleu mai incolo, un alb tulbure dincolo si un albastru mai intens colo. sau stiu u? ca de aia am intrebat si atat de evaziv, habar n-am cam cum ar trebui sa fie

Mergi la inceput

a, si cu fereastra deasupra cazii, in spatele ei ar trebui tot un cer artificial, ca n-am de unde sa scot cerul adevarat. deasupra e baia cumnata-mi-i.
si eu vreau ca baia sa arate a gradina, pun covoras verde, maschez masca deja existenta a cazii cu o perdea care sa arate o campie cu floricele, pun tot felul de accesorii practice pt baie cu iz de campie inflorita

Mergi la inceput

Yasmin, efectul de care vorbesti nu cred ca poate fi obtinut de o echipa oarecare de zugravi... astia nu stiu sa obtina nuante, ei stiu sa dea cu bidineaua si atat!

nici mie nu-mi place trompe l'oeil-ul... cred ca ce vrei tu se cheama tehnica laviului (sau lavee-ului) dar nu stiu cum se obtine pe un perete... poate pe un perete ud... ca pictura in acuarela?!

sunt tare curioasa ce o sa iasa... in locul tau, as pune mana pe o pensula si as incerca: peste strat alb, uscat, il stropesti pe alocuri cu apa si vii usor cu bleu...

acuma, daca nu ti-o iesi...

nu ma pricep la asa ceva... poate qsar stie mai mult?

............

in rest, tara arde si baba se piaptana! (adica io)
am gasit un link la art nouveau cu poze si comentarii si nu ma pot abtine sa nu vi-l arat... de 2 zile stau numai pe motoare de cautare... asta zau daca nu mi-a placut: ici

Mergi la inceput

gandacelu navigator va mai propune niste linkuri (ai ca scrisesem linguri)

in primul rand... stiati ca... revista arhitext se afla pe net?
iaca aici www.arhitextdesign.ro/frames_initial.html" target="_blank">arhiva si aiciwww.arhitextdesign.ro/frames_initial.html" target="_blank">penultimul numar

si www.arhitextdesign.ro/ad_februarie_04/coperta_tema_ro.html" target="_blank">aici numar dedicat culorii - cu relatiile dintre culoare si arhitectura-design

si www.arhitextdesign.ro/ad_iulie_04/frames_initial.html" target="_blank">aici numar dedicat gradinii... japoneze y comprise

lectura placuta!

Mergi la inceput